belki ilginizi çeker
  1. · berlin
  2. · mohaa
  3. · spectator mode
  4. · d day
  5. · brothers in arms
  6. · age of empires oyununa age of demek
  7. · first person shooter
  8. · lucky strike
  9. · omaha beach
  10. · sanitarium
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · galatasaray
  2. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  3. · yeşim salkım
  4. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  5. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  6. · kurban bayramı vahşeti
  7. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  8. · barton fink
  9. · itü sözlük toplu intihar zirvesi

medal of honor  

1. electronic arts'ın 1999 da ilk olarak play station için çıkardığı oyun. daha sonra kişisel bilgisayar ve diğer oyun konsolları için de üretildi. en gerçekçi 2. dünya savaşı oyunlarından biridir. hala pek çok kişinin zamanını yemektedir.
    2000 yılında almanya'da gençliği tehdit eden yayınlar listesine eklenmiş, bütün tanıtımları yasaklanmıştır.
    (easy company, 07.05.2005 09:55)
  2. bütün fps* seri oyunlarında en iyiler arasındadır. özellikle ohama plajı çıkarmasının olduğu bölüm... deli eder. bacaklar, kollar, kafalar sağda solda... aynı sahneyi er ryan'ı kurtarmak* filminde görebilirsiniz.
    (venom, 07.05.2005 10:21 ~ 10:22)
  3. halo öncesindeki son gaz olduğum fps. bir oyun ancak bu kadar kısa sürede ve de şevkle başından kaldırtmadan oynanabilir. pek muhtemel oyun sonunda aha bu kadar mıydı diye yıkılıyor insan ama, daha gaz bir son koysalardı pek muhtemel, binlerce insan ellerinde silahlar yeni bir d-day için normandiya'ya oradan da ilerleye ilerleye almanya'nın içlerine giderlerdi.
    (stocky2001, 07.05.2005 10:34)
  4. er ryan'ı kurtarmak filmini "ben bu bölümü geçmiştim" diye izleten oyun.
    (tricky, 16.12.2005 19:40 ~ 05.11.2009 08:31)
  5. oynayan herkesi ameriakan askeri yapan oyun

tarihimiz savaşlarla dolu

bizim niye bir oyunumuz yok ?

"şeref madalyası çanakkale özel"
    "şeref madalyası kurtuluş savaşı"
    "şeref madalyası kıbrısta barış"
    "şeref madalyası güneydoğuda yaşananlar"

vs vs

güzel olmaz mı dedirten olaydır.
    (anakin skywalker, 16.12.2005 19:55)
  6. medal of honor pacific assault adlı son versiyonunu köpek gibi zor olmasından dolayı zorlukla bitirebildiğim oyundur.call of duty de bu şirketten ayrılan yapımcılar tarafından hazırlanmıştır.
    (advoscotch, 16.12.2005 21:55)
  7. allied assault oyununda ikinci dünya savaşı bir kamyona evraklarını soran afrikakorps askeri yüzünden başlar. yani ben öyle biliyorum. yoksa öyle değil mi??

home siegelon??*

*(evraklarınızı görebilir miyim??)
    (my dying bride, 16.12.2005 22:19)
  8. saving private ryan(er ryan'ı kurtarmak) filmiyle bire bir özdeşleşen oyundur.. 6 haziran 1945 te yaşanan normandiya çıkartmasının yapıldığı tarih hem oyunda hem de filmde gayet başarılı bir şekilde işlenmiştir.ayrıca, dünya da düşmanın tek mantık yürüttüğü oyun olarak da seçildiği söylenenler arasındadır.
    (ccuk, 14.08.2006 16:42)
  9. playstationda oynama şansı bulduğum kapılınası bir oyundur.
    (idiot, 10.08.2008 12:36)
  10. sadece benim başımamı geliyor bilmiyorum ne zaman oynamaya kalksam mide bulantısına sebep olan güzel oyun. o nedenle zamanında 10 dakika oynayıp ara vererek bitirmiştim. aynısı quake 2 oynarkende oluyordu.
    (karamürselli deli hamdi, 18.10.2008 10:53)
  11. nazi subayı rolü yaptığım bir bölümde kimliğim tespit edildiği için tir tir titrediğim, fps oyunların göz bebeği. dağda pusuya yatıp sniperla etrafı kolaçan ettiğiniz bir sırada healthinizin durmadan düştüğünü farkedersiniz, anlam veremeyip yere bakarsınız, bir kurt köpeği sizi yiyordur. böyle de psikopat sahneler barındırır.
    (leeloo, 13.02.2009 14:38)
  12. az önce the siegfried forest savaşını bildiğim tüm küfürleri ederek terketmek zorunda kaldığım bazı etapları hayvani zor olan en güzel ikinci dünya savaşı oyunu.

karlı kayın ormanında ceylan gibi seken alman askerleri her nedense bir mermi bile ıskalamazlar. ayrıca o kadar görevi yerine getirdikten sonra vurulunca oyun etabın başından başlıyor.

bir de şu var... canınız sıkılıp da tabanca kullanmak isterseniz kesinlikle değdiğini göreceksiniz. zira 45 lik colt ile tek mermiyle işi bitiridiğiniz halde thompson ile çoğu zaman yarım şarjör mermiyi bir alman askerine boşaltmak zorunda kalırsınız.

en sevdiğim silah springfield sniper tüfeği. gerek mermi yükleme şekli gerek tek mermi ile kesin sonuç vermesi gerekse kullanırken çıkardığı mekanik sesler harika. en büyük zaafı en gerekli anlarda zaman alan mermi doldurma işlemi. onun için arada kontrol etmekte fayda var.

m1 garand da oldukça erkeksi bir alet. gerek mermi doldurma işlemi gerekse boş kovanı "trink" diye atışı çok etkileyici. ayrıca isabet yüzdesi ve etkililiği de çok iyi. ancak en gerekli anlarda mermi yükleme işlemine girmesi ve bu esnada oldukça zaman yitirmesi en büyük dezavantajı.

bar tam otomatik makinalı tüfek. pek sevmiyorum onu kullanmayı. hedefe kitlenemiyor ayrıca aşırı mermi tüketiyor. dolu şarjörle girdiğiniz bir çatışmanın ortasında hemen şarjör bitmiş. ve şarjör değiştirme işlemine girmişiz.

tank ile bina indirmek çok keyifli (aman allahım ben neler diyorum). ama tank kullanmak gerçekten ustalık gerektiriyor. iyi bir kullanıcı olana kadar tanklı etaplar tam bir baş belası.

bazı alman askerleri ölürken psikopata bağlayarak gülüyorlar.

mahalle savaşlarında deli gibi mermi harcanıyor.

sniper savaşlarının olduğu yağmurlu kasaba adamı fitil eder.

alman üniforması giyerek birlikler içine çok da fazla sızılmıyor.

kısacası tam bir zaman öldürme oyunu.
    (jitankea2a, 04.05.2009 00:47)
  13. zamanında playstation versiyonlarını oynadığım oyun. zaten bunun haricinde hiç bir oyunu da sevememiştim.

ilk çıkan oyun ve sonradan çıkan oyun (undergraund) kronolojik sıraya göre çıkmamıştır. ikinci oyunda "manon" isminde bir bayan askeri yönlendirirsiniz. 1941 yılında geçmektedir hikaye. ilk oyunda ise hikaye 1943 ya da 1944 yılında geçmektedir. burada ise "jimmy petterson" isimli amerikan askerini yönlendirirsiniz. talimatları ise 2. oyunda yönlendirdiğiniz manon'dan alırsınız.

grafikleri çok güzel olmasa da gerçekçi sayılabilecek bir oyundur. 1. oyunun 3. misyonunda gemiye nazi üniforması ve sahte kimliğiyle girersiniz. bu bölümde kimlik gösterip geçmek yerine önce kimliğinizi gösterin, bazıları dolanmaktadır. kuytu bir yere geldiğinde tek kurşunda kafasına sıkın. eğer dikilip duruyorlarsa volta falan atmıyorlarsa çekinmeden aleni bir şekilde öldürün, bırakın başınıza üşüşen üşüşsün. en fazla geleceği 3-4 adamdır. onları da temizledikten sonra alarm lambasına ateş ederek patlatın. alarm susacaktır. yolunuza devam edin. bunu neden tavsiye ediyorum? çünkü 1 tane dahi eksik öldürdüğünüz adam varsa healt'iniz sonuna kadar dolu bile olsa bölümü en yüksek dereceyle bitiremiyorsunuz. bir misyondaki bölümlerden en fazla bir tanesini en iyi derece ile bitirememe hakkına sahipsiniz. yoksa madalya alamazsınız.

2. oyun da gayet iyidir. 4. misyonda abraham lincoln'ün valhalla sarayındasınızdır. gayet mistik bir ortamdır. bir yandan oyunu oynarken bir yandan da tablolara gözünüz takılır. 2. oyunda 7. misyon bitiminde manon görevini jimmy petterson'a devreder. lakin 8. misyon çok gudiktir. ve hiç gerçekçi değildir. köpekler iki ayak üstünde yürüyerek tüfek kullanırlar bu misyonda. oyunun tek saçma kısmı bu misyondur.
    (genjuure, 20.07.2009 12:20)
  14. eskiden sürekli oynuyordum lakin bir süre sonra bitiremeden bilgisayar başından ayrılmak zorunda kalıyordum. ilerde belki bitiririm dediğim oyun.
    (the legend, 20.07.2009 13:17)
  15. (bkz: bağımlılık yaratan pc oyunları)
    (forgotten hopes, 20.07.2009 13:54)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil