ülkem
faşistlerinin yeni ülküsü, sloganı, emeli, arzusudur.
üniversitelere satırlarla girmeyi beceren nadir bir ırk olan bu abilerin, meclisi aynı satırlarla kimseye fark ettirmeden (!!) basmaları ve demokrasiyi (yeniden yeniden) asmaları hiç şaşırtmaz yurdum insanını.
(gajo, 15.12.2007 11:15 ~ 11:18)
alelade bir cinayet duyurusudur, ölümle tehdittir, meclise karşı yapılan açık bir saldırıdır, türk ceza kanunu'nda çok ağır cezaları vardır. hiçbir türlü soruşturma yoktur, dava açılması savcıların akıllarına 10 metreden bile yaklaşmamıştır. 'halkın hassasiyetleri'nin hukuğun tepesine çıkarılııp, ırzına geçirilmesinin en nadide örneklerinden biri olarak kayıtlara geçmiştir. o kayıtlar öyle çok kabarıktır ki....
amerika istemezse balkona çamaşır bile asamayacakları için çok aldırış edilmemesi gereken slogan.
ya sev ya terketten sonraki aşamadır yeni hali
ya sev ya da öldürelimdir. madem terketmiyorsunuz biz de sizi öldürürüz moduna geçilmiştir. yeni bir düşman bulunana kadar kürt sorunu devam edecektir, yeni düşman kim olur bilemiyorum ama yakın gelecekte öyle bir düşman ve sorun gözükmüyor bu da demektir ki faşizan dalga her yerde tehlike saçmaya devam edecektir.
(bkz:
number 23)
bu numarada bir pislik olduğunu biliyordum.
'böyle bir iddası olanın toplu katliam yapması memleket için daha hayırlı olur.'
-bir adadan bir ressam, 2007
darbe'ül-asayiş
"ya sev ya terket" mantığının farklı bir boyutu. bu 23 kişinin ismini dahi sorsanız çoğu bilmez. fikirlerinin ne olduğunu, kimi desteklediklerini, aralarında pkk nin amerikan güdümünde olduğunu bilen, pkk nın kürt halkının sömürdüğünün farkında olan ve bu sorunun sadece ve sadece türk ve kürt halkları arasındaki hoşgörüyle çözülebileceğini savunan kişiler olduğunu bilen pek insan yoktur aralarında.
bilindiği üzere de, türk-islam ideolojisinin etkileridir bunlar. bakın, yan etkisi demiyorum. çünkü, yan etkisi olan bir şeyin kesinlikle iyi bir etkisi vardır. bilakis, bu ideoloji tarih biliminden yoksun, metodolojisi tam oturmamış, oradan buradan toparlanan soyut bilgilerle zemini oluşturulmuş, düşünmeye ve tartışmaya yönelik olmayan, bir dogma gibi kabul edilmesi gereken bir ideolojidir. üstünlüğünü savundukları ırkın tarihini bile yalan yanlış öğretirler kendi yandaşlarına. çünkü, bu ideolojiyi üreten ve sahiplenen kişilere düşünen insan yerine savaşan insan gereklidir. çünkü, bundan yaklaşık 2500 sene evvel yaşamış ataları da öyle yapmıştır, düşünmemiş, çin kapılarına dayanmışlardır. kürşad ve yanındaki 40 asker hiç düşünmeden çin imparatorluğunun sarayına girmiş ve imparatoru öldürmeye çalışmıştır. orta asya dan göç ederken de hiç düşünmemiştir türkler. islamiyeti seçtiklerinde onları dinlerini değiştirmeye iten yine akılları değil, içlerindeki hidayettir. fatih ve askerleri istanbul u zaptettiğinde yine iman gücü onlara yol göstermiştir...
e, böyle olunca da "meclisi basacağız yirmi üçünü de asacağız" tarzında bir söylemle sadece kimlikleri yüzünden düşman belledikleri kesimi görüp, diğer taraftaki 527 milletvekilinin geçmişini, siyasi kimliğini, mal varlığının kaynağını araştırmayan, görmeyen bir topluluğunda düşünmeye gereksinimi olmadığını, onlara göre tek çözümün şiddet olduğunu anlamak pek zor değil.
göt isteyen eylem. meclisi oluşturan bütün o adamların ve kadınların bunu hakediyor olmasından bahsetmiyorum bile.
sonradan: nasıl bir bahsetmemekse bu?
"ötüken yolu yokuştur, kafaları tokuştur." diye diye kafaları vura vura beyin yoksunu durumuna düşmüşlerin ürettiği, ülkeyi daha da kutuplu hale getirmekten başka bir işe yaramayacak slogandır.
doğrusu ve önemli olanı: siyaset yapanı siyasetle mecliste, askere halka silahla saldıranı dağda mağlup edebilmektir.
en doğrusu: çok klişe olacak ama klişe olması doğruluğunda birşey kaybettiği anlamına gelmez. eğitim en önemlisi! devlet, vatanın heryerine aynı hizmeti götürmeli, çocuklara doğru eğitimle kardeşlik duygusunu aşılamalı ki; bu topraklarda büyüyenlerin beyni yıkanamasın, kardeşçe yaşamış atalarımızın kemikleri sızlamasın.
(akarui, 15.12.2007 16:08 ~ 16:13)
şemdinli sanıklarının serbest bırakıldığı bu ülkede,olursa şaşırmayacağım hadisedir.hatta yapanlar ödüllendirilecektir.açık olan bir şey vardır ki bu ülkede böyle şeyler düşünen insanlar olduğu ve bunlar, devletin asker başta olmak üzere bazı organları tarafından desteklendikleri sürece sorunlar bitmeyecektir.çünkü faşizmin haklı hiçbir tarafı olamaz.kürt faşizmi ne kadar tehlikeliyse türk faşizmi de o kadar tehlikelidir.ikisi de bu ülkeyi kaosa götürecektir.yani operasyon yapılması gereken tek yer kuzey ırak değildir.birilerinin öldürülmesini falan istiyor değilim elbette.öyle olsa faşistlerden farkım olmaz.operasyondan kastım birilerinin artık düğmeye basmasıdır.hukuksal anlamda faşizmin başının ezilmesidir.tabi yargının ne derece tarafsız(!) olduğuna çok kez şahit olduğumuz bu ülkede böyle şeylerin olabileceğini düşünmek pek mantıklı değil.en azından yakın zaman için hayal etmek bile güç bunları.
"bir türlü ikiye bölemediğimiz bu ülkede duyulmasına şaşırmadığım cümledir.. şöyle diyarbakır'dan öte yana hani.."
okudum, bi bu söylenmemişti; hadi bunu da ben söyleyeyim de rahatlayın.. kıvranıyosunuz, teğet geçiyorsunuz, ima ediyorsunuz; kendine hayrı olmayan mecmua türksolu'nun etnik köken üzerinden, türk milletinin görüşüymüşcesine yaptığı etnik ayrıştırmayı, toplum dinamiklerini harekete geçirme, kin ve nefreti yayma çalışmalarını -görüyorum ki- bu sefer de "kendi kendine sorun yaratıp sonra da onu çözerek" milliyetçi bir çevrenin görüşüymüş gibi lanse ediyorsunuz, bi bunu söyleyemiyorsunuz be, yazık.. soluna güveni sarsıyorsunuz, sağına güveni sarsıyorsunuz; sonra bekle ki batısındaki doğusundakine güvensin.. tersi hakeza..
neymiş, meclis basılacak, 23 tane dtp vekili asılacakmış.. kim söylermiş bunu; "ülkem faşistleri"
hadi itiraf edin, "ülkem" derken tiksiniyorsunuz değil mi? mecliste bazıları vekil yemini ederken "vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü koruyacağıma.." derkenki kadar mideniz bulanıyor değil mi?
inanın bu ülkenin kürt'ünün de, türk'ünün de, aklı selim sahibi her kökenden milyonlarca vatandaşının da temsilcisi değilsiniz.. nasıl ki sen bu ülkenin vatandaşlarının temsilcisi değilsen, "her kürt pkklıdır" diyen de kendi mentalitesine haiz diğer hasta ruhlular gibi bu ülke sağduyusunun temsilcisi değil..
hadi fırsat size, üstelik fırsatı da siz kendiniz yaratmışsınız, "kürtçülük" yapın.. ama ondan sonra birisi çıkıp da "türkçülük" yapıyorum derse sizden daha haksız değil, bilin.. zaten sizin istediğiniz de bu değil mi..
böyle bir cümle ile herkesi zan altına almaya çalışmanız yeni değil.. üretken olun, tükeniyorsunuz.. altınızdan kayıyor zemin..["ülkem faşistleri" diyerek hedefimi net bir şekilde sunmuştum demeyin, kargalar güler]
darbeler ile beraber yapılabilirliği kanıtlanmış hadise.