mecidiyeköyden maslağa kadar at yarıştırmak   

adana çık aradan

1. ukteci notunda eski zamanlar diye bahsetmiş. affına sığınarak olayı günümüze taşımak istedim.

mecidiyeköy'den maslak'a kadar at yarıştırmak için gereken malzemeler:

1 adet mecidiyeköy
    1 adet maslak
    2 veya daha fazla beygir ve jokeyi.

mecidiyeköy teknosa önünde öncelikle atlar aynı hizaya sokularak yarışa başlama sinyali verdirilmeye çalışılır. amma ve lakin e-5 yönünden gelen, taksim yönünden gelen ve ortaklar caddesi yönünden gelen arabalarla; mecidiyeköy otobüs durağındaki kalabalık güruhu atları huysuzlandırabilir. eğer bir an yakalanıp da atlar aynı hizadayken yarış başlatılırsa (ki takriben saat 04:32 am de ancak öyle bir şey olabilir.) yarış başlar.

atlarımız şehrin gürültüsünden uzak bir şekilde(!) ali sami yen stadı önünden zincirlikuyu'ya doğru dört nala koşmaya başlarlar. esentepe ve profiloya dönüş trafik ışıklarında herhangi bir arabanın altında kalmazlarsa zincirlikuyu'nda maslak'a doğru giden virajlı üst geçide kadar gelme ihtimalleri vardır.

işte bu noktada atlardan birinin dğerine fark atabilme potansiyeli vardır. zira at üzerindeki jokeylerden hangisi daha inançlı ise üst geçitten iner inmez karşısında beliren "her canlı ölümü tadacaktır" yazısı ile hayatı ve yaptıklarını sorgulayacak "ulan mına goyyim ne işim var burada benim. bu ne fuzuli bir iştir. ben niye bu atı mecidiyeköy'den maslak'a doğru yarıştırıyorum. huşu içinde ibadet etmek varken" diyerek atın performansını olumsuz yönde etkileyecektir.

levent ayrımında ve benzin istasyonunda gerekli arpa takviyesi yapıldıktan sonra atlar olanca hızları ile finiş çizgisine yaklaşırlar. bu arada beşiktaş sarıyer dolmuşları ile kapışmaları olasıdır. minibüs şoförleri atlara yol vermeyecek bilakis atları ezmek için ellerinden geleni yapacaklardır. sebebi sorulduğunda atlardan hoşlanmamaları bir kenara "abi yol benim hakkımdı. sinyal vermeden önüme kırdı şerefsiz" gibi manalı cümleler gelebilecektir.

en nihayetinde maslak'ta finiş çizgisine birincilikle ulaşan ata, başarısından ötürü okul birincisi tarafından itü maslak kampüsü gezdirilecek ve beraber otlanma fırsatı verilecektir.
    (hansvoralberg, 31.10.2005 22:25 ~ 22:26)