belki ilginizi çeker
  1. · yasmin levy
  2. · art arda dinlenmemesi gereken şarkılar
  3. · la alegria
  4. · gidiyorum
  5. · mira que mi alma sangra
  6. · hoşçakal
  7. · me voy
  8. · quiero
  9. · öss sonrası msn iletileri
  10. · avazın çıktığı kadar eşlik edilebilecek şarkılar
gündem
  1. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  2. · yaran diyaloglar
  3. · 2012
  4. · günün tek kelimelik özeti
  5. · apertura 2009
  6. · aşk ı memnu
  7. · beşiktaş
  8. · benim adım kırmızı
  9. · nükhet duru

me voy  

1. muhteşem ötesi insanın içine işleyen bir yasmin levy şarkısı

sözleri de şöyledir:

quiero olvidar el aroma de tu cuerpo.
    quiero olvidar el sabor de tus labios.
    quiero tener, por una vez,
    una vida feliz.
    por eso, me voy...

gracias por todo lo que me diste.
    gracias por amarme.
    pero no tengo ilusión.
    que tú eres mi razón.

por eso, me voy...

dime qué es lo que tienes,
    que yo no puedo olvidarte.
    mira, mírame, mi niña,
    mira que mi alma sangra.
    (blungel, 04.06.2008 19:22)
  2. yasmin'in* harikulade şarkısı.

...
    gidiyorum. 'nereye?' diye sorma; sadece gidiyorum. bana verdiklerin için ne kadar teşekkür etsem az, ama gidiyorum işte.
    tuz bastığın yaralar kabuk bağladı, hüzünlerim çoktan terk etti beni... ama... bana bak.. ruhum kanıyor...
    (ninn worx, 30.07.2008 22:57)
  3. ilk dizeleri şu şekilde çevrilebilir:

vücudunun kokusunu unutmak istiyorum,
    dudaklarının tadını unutmak....
    mutlu bir yaşama sahip olmak istiyorum bir kez olsun,
    bu yüzden gidiyorum.

bana verdiğin her şey için teşekkür ederim,
    beni sevdiğin için...
    fakat yanılsamam yok,
    bu yüzden gidiyorum.

acıtan şarkı, güzel şarkı, insanı yasmin levy'ye hayran bırakan şarkı...
    (lovestarved, 16.08.2008 14:46 ~ 12.10.2008 15:24)
  4. (enfazlaellikarakterolabilir, 26.08.2008 01:45)
  5. bir şarkıcının mükemmele nasıl yaklaştığının kanıtı gibi bu şarkı. böyle koy me voy 101 diye müzik okullarına okut bir dönem, o derece.

deli bir şey.
    (sycrone one, 05.09.2008 23:12)
  6. toplu taşıma araçlarında dinlediğimde ineceğim durağı kaçırmama neden olan baş belası şarkı. şuna benzer bir şey oluyor :

"quiero olvidar el aroma de tu cuerporta kapıdan sonrası ilerleyebilir mi ablacıme voy ?
    quiero olvidar el sabor de tus labiosağdan ilerleyelimira mírame mi niña.
    que yo no puedo olvidarteminönü, sayın yolcularımız, aracımmira que mi alma sangra.
    qahretsin durağı kaçırdıme voy... rahatsız ettim sizi de, gracias, yani teşekkürler. evet aslında bu durakta me voy. me vooyy..."

sözlerini bilmediğim halde sürüklerdi beni önceleri. anlamını öğrendiğimde daha fazla çekiştirmeye başladı. muhteşem bir ses gitarla birleşince en neşeli anlarda bile insanı derin derin düşündürüyor. velhasıl, mümkünse evde yalnızken dinlenmelidir. benim yaptığım gibi ineceğiniz durakları kaçırıp bir de buna üzülmeyin.

derinlik arayan bir arkadaşın isteği üzerine gelen edit : ister otobüs, ister ömür duraklarıdır bahsettiklerim. peşinden gittikleriniz uğruna kaybettiğiniz vakte ağlayacaksanız dinlemeyin bu şarkıyı. sevmeyin o insanları, düşünmeyin. ille de düşünürüm derseniz kaçırdığınız mesafeyi tek başınıza yürümek zorunda kalacaksınız haberiniz olsun.

ben halimden memnunumira que mi alma sangra. *
    (hüzünden bozma mutluluk, 15.11.2008 17:41 ~ 21:26)
  7. bazen özgür kalabilmek ve dahi özgür bırakabilmek için yüreğin ezile ezile gitmek gerekir...

hoşçakal, ben gidiyorum...

siyah beyaz tuşlarında piyanomun
    seni çalıyorum şimdi
    çaldıkça çoğalıyorsun odada
    sen arttıkça ben kayboluyorum

seni doğuruyorum geceye
    adını koyuyorum aya bakarak
    her şey sen oluyor her yer sen
    ben ölüyorum

sesini duyuyorum rüyalarımda
    gözlerimi kamaştırıyor ışığın
    rüzgar sen gibi dokunuyor bana
    ben doğuyorum

duymak istediklerimi söylemiyorsun hiç
    dokunmuyorsun bana
    sen gibi bir şimşek çakıyor
    tam kalbime düşüyor yıldırımı
    ben gidiyorum *

bu kadın canımı yakıyor! o canımı yaktıkça ben daha çok seviyorum onu...
    (yesilcuppelipenguen, 26.11.2008 08:19)
  8. obsesif gibi dinliyorum günlerdir bu şarkıyı ve lütfen birisi beni durdursun diyorum... şarkıyı eskitmekten korkar oldum zira.
    (kimulanbendenönceludmilladiyekayıtolan, 04.05.2009 03:14)
  9. hakkında girilen girileri okuduktan sonra büyük bir heyecanla açıp dinlediğim lakin vasatın üzerinde bulmadığım bir şarkı. ne var ki abartılacak? melodi zayıf bi' kere.
    (lockman, 04.05.2009 16:41)
  10. sözlerini anlamıyorken de anlayabildiğim, yasmin* sağolsun sapına kadar acısını hissettiğim şarkı.

"bu aşk burada biter ve ben çekip giderim."
    (marjane und eudaimonia, 08.08.2009 16:50 ~ 16:50)
  11. insanın ağzına sıçan şarkılar kategorisinin başını çekenlerden. "yasmin levy sen insan mısın?" sorusunu sorma isteği uyandıran bir kez daha...

"vücudunun kokusunu, dudaklarının tadını unutmak istiyorum
    teşekkür ederim, tüm bana söylediklerin için
    teşekkür ederim, beni sevmiş olduğun için"

yine de gidiyorum...
    (kaptanınteknesinebendebinecem, 11.08.2009 01:18)
  12. sevilmemenin, yalnızlığın iyice hissedildiği karanlık gecelerde dinlendikçe yaralayan şarkı..
    (suursuz, 29.08.2009 02:11)
  13. şarkıya girişteki o tek kelime "quiero" ve ardından gelen gitar sesi cızlatır ilk önce yüreği...sonrasında ise sürüklenir gider, kaybolur o anlamlı sözlerin içinde insan.şarkının sonunda ise yanaklardan süzülen iki damla gözyaşı...işte böyle dokunur insana bu şarkı.
    (yirmiiki22, 30.08.2009 21:34)
  14. sen şimdi bakınacaksın, arayacak bir süre gozlerin
    ardından kolaylaşacak her şey;sabah düşlerinle zamana dokunacaksın. birden yok olacak saçların ve ellerin
    gitgide çoğalırken ellerin, sen demekken ellerin gitgide yok olacak hepsi
    bir kadın ağlar gibi mırıldanacak ardından, sessiz, fırtınasız. oldukça yalın
    iri yarı bir adam olacak ruhun, az incinen türden, iyi oynayan rolünü; olduğundan çok başka.
    sonra her ayrılık gibi incitecek. düşlerinde saçlarım örtecek yüzünü belki, kim bilir?
    ben biliyorum.
    gidiyorum.
    (modern bir alışkanlıktır ölmek, 16.09.2009 00:02)
  15. kürkçü dükkanım. bir diğeri için; (bkz: la alegria)
    (kaptanınteknesinebendebinecem, 30.09.2009 13:41)
  16. duyduğum günden beri dinlemekten bıkmadığım,her seferinde yasmin levy nin o muhteşem sesine bir kez daha hayran kaldığım olağanüstü güzellikteki şarkı.
    (gitmekyenilmekdeğilkazanmaktagitmekgitmektirişte, 30.09.2009 15:04)
  17. ve bir kadını sevmenin bedeli, onu tamamen özgür bırakmaksa eğer; son anlamlı cümlendir "me voy". sonrasında sinir krizleri, kesilememiş bilekler, kendini bile aldatmadığın mektuplar, o gittikten sonra yatağınızdan topladığın bir tutam saç ve kurumuş dudaklar kalır.

oysa hayat arzuların peşinde geçen bir oyun ve gitmezseniz en önemlisini yok edeceksiniz. bazı şeylerin başlangıcı ile sonu farklı olmaz.

aynı sevgi, aynı açlık...

ama bazı şeylerin sonrası sizi de onu da farklı denizlerde de olsa iki mutlu kaptan kılacaksa, hiç yapmıyorum deseniz de yaptığınız tüm o despotlukları yıkıp, elleri kanatan, dokunmayı unutturan tüm o kelepçeleri çıkarıp, gidiniz.

gitmek erdemdir, kalmaksa bir savaş hiç yenemeyeceğiniz bir şeyin yanında ve karşısında verdiğiniz.

garip işte,

aşk sadece.
    (karanlıkta, 18.11.2009 09:44)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil