|
|
- son dönemde ki şehit cenazelerinin sebebidir...gazetelerde bazı köşe yazarlarımız bu konuya değinerek yolların asfaltlanmasını istemişti ama nafile...dün haberlerde yine 2 şehit ve tabutlarına sarılıp ağlayan annelerinin insanın içini yakan görüntüleri vardı.bazı yetkililer!! açıklama yaptılar..avrupa birliğine girmemizi engellemek için bu tür saldırıların olması doğalmış!!! bizden beklenen serinkanlı olmamız ve bu türlü eylemlere fazla bi tepki göstermememizmiş...sorarım size avrupa birliği muhabbeti doğmadan yine kahpe mayınlara çarparak kolunu bacağını gözünü ve hatta hayatını kaybeden 20-25 yaşındaki fidan gibi gençlerimiz ne için öldü??? ah evet pkk ileri görüşlü bi terör örgütü di mi??o dönemde bizim avrupa birliğine gireceğimizi biliyordu...ya da bunun önlemi bir türlü neden alınmıyor??daha kaç can verilecek...
ayrıca son dönemde bir takım görüşler peydah oldu..birilerinin ölmesi gerekiyormuş bizim rahat olmamız için!!!sorarım bunu söyleyenlere sizin kaç yakınınız şehit oldu??ya da illa avrupa birliğine kendimizi iyi evlat olarak göstereceğiz diye daha kaç fidanın ölümüne ses çıkarmayacağız??eğer bu rahat yaşamaksa ben rahat yaşamak istemiyorum..eğer bu tepkisizlik avrupa birliği için ise ben avrupa birliğine girmek istemiyorum...çünkü ben kimsenin ölmesini istemiyorum..
- http://www.hurriyetim.com.tr/...
sadece 2 satırla verilen bir haber...hayır diğer haberler de bugun çok önemli ona birşey demiyorum ama hani düşününce uyuşturucu komasıyla ölen ülkemizin damadına sayfalar ayrılırken, şehit olanlara bukadarcık haber verilmesi....bilmiyorum ağrıma gitmiyor değil...
- mayına çarpmaktan çok uzaktan kumandalı mayınlar ile patlatılan askeri araçlarımızdır. gerçi askeri konvoylarda çoğu zaman mayın aracı bulunur ve bu araçta bir uzaktan mayın patlatma cihazı bulunur ama bazen bu da pek işe yaramıyor.
|