|
|
- eski adı myie2 olan ücretsiz ms ie wrapper'i. mevcut çıplak halde ie, sağladığı imkanların tahammülü zor şekilde sınırlı olmasından ötürü kullanılamaz haldedir. işte maxthon ieyi, sağladığı onlarca fantastik yeteneği ile kullanılabilir kılar. firefoxile beraber en iyi browser seçeneğidir. http://www.maxthon.com/
update: zamanında erkenden kaptığım bu başlığa bir numaradan girme niyeti ile kısa ve esasında sığ bir girileme yapmışım. iyi yapmamışım çünki maxthon ieyi kullanılabilir kılar dan çok daha öte bir şeydir. bugün elli milyon kez download edilmiş, birçok otoritenin browser reviewlarında birçok security kuruluşunun analizlerinde raporlarında kendine baş köşelerde yer etmiş layıkı ile ağırlanmış bir yazılımdan bahsediyoruz (yine kısa havadan bilgiler verip kaçıyorum ve tam bu anda neden sığ giri yazdığımı da anladım tr layoutla sözlüğün bugları ile anlaşamıyorum)(unruly, 29.03.2005 23:26 ~ 11.02.2006 04:25)
- günlerden beri ie ile sörf yapmamı engelleyen explorer. sadece tab'lı olduğu için firefox kullanıyordum, ondan da vazgeçtim maxthon sayesinde. kral explorer.
(bkz: rulz)
- en nihayetinde güvenlik özürlü internet explorer'ın motorunu kullanmasından ötürü bir türlü güvenemediğim browser. hani dese biri de çok güvenli falan, firefox'u terkebileceğim browser olmaya adaydır.
- (bkz: ie tab)
- bu kayıtlarda bizi yarı yolda bırakan özürlü browser. kara günde arkamızdan bıçaklayan pis program.
- o şeytani görünümünün altında internet explorer motoru vardır, o motor itü kayıt şenliklerinde çalışmaz.
- üreticilerinin internet explorer geliştirici takımı tarafından ınternational ces 2006 show'a davet edilmiş olması internet explorer'ın gelecekteki durumu hakkında ufak bir fikir vermiyor değil.
- firefoxun aksine az ram ve cpu yiyen ve bizi yormayan programdır.30 tab açıldığında 64 mb ramde bile teklemeyen,kara gün dostu.
(bkz: sözlük bana bilgisayar al lan allahsız)
- maxthon'un otomatik olarak history silme özelliği gerçekten çok faydalı. bilgisayarın başından her kalktığınızda sürekli history silmenize gerek kalmıyor. geçmişin silinmesi için sadece maxthon'ı kapatmanız yeterli. maxthon sisteminizde yüklü olan ınternet explorer'i kullanıyor. arabirim tamamen ınternet explorer, dolayısıyla kendi başına bir tarayıcı olmadığı için herhangi bir uyumsuzluk problemi yok.
- internet explorer ve firefox'tan daha kullanıcı dostu bir program.
- (bkz: maxthon 2)
- ötesi berisi karışanı olmayan, bug'sız tertemiz tarayıcı.
firefox gibi pazarlanabilseydi, umutsuzluktan micro$oft, internet explorer 7 'ye asla yeltenmezdi.
- maxthon 2 'nin preview versiyonu şuradan edinilip denenebilir. (bkz: http://passport.maxthon.com/...)
- firefox'dan daha kullanışlı ve performanslı bir browser'dır. neredeyse çıktığı zamanlardan beri (myie) kullanmaktayım. isteğe göre ie (default) veya gecko motoru kullanılabilmektedir.
- boş sayfasında farenin sağ tuşuna basılı tutmak vesilesiyle resim çizilebilen, sadece kırmızı kalem olan ve tuşa basmayı bıraktığınızda resmi kaybetmenize yarayan, firefoxtan daha yavaş ama ne hikmetse daha az ram ve cpu harcayan brovsır.
- internet explorer 7 ile pabucu dama atılmıştır, zaten maxthon 2de de internet explorer 7'nin arayüzü aynen kopyalalanmış.
ancak isterseniz 30 tane tab açın, 20mb'tan fazla ram yemez; düşük konfigürasyonlu bilgisayarlar için en ideal browser ya da wrapper'dır. microsoft'a örnek teşkil etmesi temennisiyle.
- internet explorer 7'nin arayüzünün çok benzerini ie 7 çıkmadan epeyce önce yayınlanan betalarında görebileceğiniz tarayıcı. yani arayüzü microsoft maxthon'dan kopyalamıştır/esinlenmiştir.
gerçi opera varken, firefox varken ikisine de dönüp bakmam o ayrı.
- (bkz: maxthon rulaz)
- firefoxla geçen günlerime lanet okumama yol açan browserdır. iki popup blokluyor ve tab özelliği var diye bilgisayarı kasım kasım kasan bir dünya siteyi açmayan firefox yerine bu ufak tarayıcı kurup istediğim gibi kişiselleştirdiğimden bu yana keyfim iki kat arttı. bir sürü tab açık bana mısın demiyor en ufak bir sekmenin düğmenin yerini bile isteğe bağlı değiştirebiliyorsunuz. ayrıca en çok hoşuma giden kısmı utilities kısmı. oradan bilgisayarıma, program ekle kaldıra, not defteri, paint hatta kayıt düzenleyicisine * bile ulaşılabiliyor. neden çok iyi pazarlanmıyor, ya da yapılıyorsa bile türkiyede pek gerçekleştirilmiyor merak etmekteyim.
- bir dönem uzun süre kullandığım, sonra firefox'a kanıp terkettiğim, firefox'un sistemi hatır hutur yemesinden kelli geri dönme alıştırmaları yaptığım sistemi yormayan browser.
pek eksiği yok gibi gözüküyor firefox'tan. gözüme çarpan en büyük eksikliği firefox'ta bir şey yazarken sayfa değiştirdiğinizde, o sayfada işiniz bittiğinde geri dönerseniz yazdıklarınız kaybolmuyordu. bunda ise kayboluyor. kesin vardır bunun da çözümü, eğer onu bulursam sanıyorum sürekli kullanıma başlayacağım.
ek: şimdi iki gizli bakınız vereyim derken farkettim, firefox'ta mesela şu solda yazdığım firefox kelimesine tıklayınca kesme işaretine kadar seçiyordu, bunda kesmeden sonraki "ta" yı da seçiyor. yar bana bir çözüm.
- (bkz: maxtone)
- super drag drop, mouse gesture, patron tuşu gibi süper özellikleriyle gönlümde taht kurmuş browser.
tek kötü tarafı örneğin bir kaç gün açık kaldığında aşırı derecede ram kullanıyor ve yavaşlıyor. belki sadece benim bilgisayarıma özgüdür, emin değilim.
- tarayıcılar arasında en sadesi, çok çeşitlilisi, bol aparatlısı. bir gün herkes maxthon kullanacaktır eminim.
- yalnızca internette video izlemek için kullandığım tarayıcı. sayfayı firefox'a nazaran çok zor açıyor ama iş video izlemeye geldi mi ondan hızlı video yükleyenine şahit olmadım. böyle de enteresan bir tarayıcı işte.
- ie7 ile yapamadığınız şeyleri yapmanıza olanak sağlayan browser'ımsı. firefox gibi eklenti ekleyebilir, skin kurabilirsiniz. ie kadar da kasmaz. özellikle internet explorer'a alışmış insanlar için oldukça kullanışlıdır.
|