ayrıca bir masal kahramanı. hiç unutmam kurbağa prenskitabındaki diğer masallardan biriydi.< en azından bir yayınevi öyle düzenlemişti.> efenim bu masal kahramanı sert mizaçlıydı. korkutucuydu. tahmin edileceği üzere mavi sakalı vardı. çok şatafatlı bir şatoda yaşıyordu. ama bizim hikayemiz yeni evlendiği karısının eve gelmesiyle başlıyor. kadın kendi halinde biriydi. <o herifi nerden bulmuş, niye evlenmiş anlayamadım.> yaşadıkları şatonun bir sürü odası vardı. adam karısına "bütün odalara girebilirsin ancak bu küçük odaya girme lütfen" diye uyarmıştı. <bundan sonrasını hatırlamıyorum ekşi sağolsun*> ama kadın bu durur mu! kocasının seyahata çıktığı sırada, kendisine verdiği anahtarla kapıyı açıyor. <ah be kızcağızım açmasan olmaz mıydı? ama açmasan meraktan ölürdün> bir de ne görsün bir sürü kadın cesedi! o heyecanla anahtarı yere düşürür ve anahtar kana bulanır; -masal bu ya- ne kadar ovduysa da leke çıkmaz. herif eve geldiğinde tabiki kadının odaya girdiğini -az diil- çakar. tam öldüreceği sırada< burasını hiç hatırlamıyordum> abileri kızı kurtarır.
perrault masallarından biriymiş efenim. insan bir masalla gerilimi, cesetleri, cinayeti bağdaştıramadığı için haliyle yazarken ne düşünmüş diye soruyor. çok korkutucuydu be!
her dinlediğimde beni iki yolun ortasında terkeden grup. çocukluğumun şairleri. büyüdüm, umut doldum onlarla.türkrock müziğinin temelini kurdular zamanında. şimdi de bi kaç eski eleman toplandı ve karapaks adını aldılar.(www.karapaks.com) mavi sakalın gönlümde şarkısını da sert bir şekilde yorumladılar.albümleri sonbaharın ortasına doğru gelecek olsa da, umudum genç osman yavaşlı, kaan altanlı mavi sakal kadrosunun tekrar kurulmasıdır.
çektir git adlı geyik ve enfes albümleriyle lise grubu havasını yansıtan ve bunu mavi sakal 2 albümüyle devam ettiren grup avustralya vatandaşı da olan tibet ağırtan'ın tonmeister eğitimi almak üzere avustralya'ya dönmesiyle (ya da solo albüm yapmak istemesiyle) önemli bir elemanını kaybetmiştir. grubun soundunu en iyi bilen ses uzmanı olan tibet ağırtan gruptan aktif üye olarak ayrılmasına rağmen bildiğim kadarıyla daima albüm çalışmalarında arka planda yer almıştır. daha sonra ise gruba yeni eklenen elemanlar ve başkalaşım ile gelen kan kokusu albümü çıkmıştır.
tibet ağırtan ise geyik albümlere (en azından ismen) devam ederek "yat geliyorum" ve "kalk gidiyorum" albümlerini piyasaya sürmüştür. daha sonra ise sanırım "tibet ağırtan ve kırık kalpler" adında bir grubu oldu, tom waits and the bad seeds gibi..
efsane grup. solisti genç osmana hastaydım zamanında. kan kokusu albümü hala tektir bence...
bu grubu özellikle sevmemin bir nedeni de çocukluğumda sık sık dinlediğim masaldan ismini almış olmasıdır.
bazı rock müzik odaklı sitelerde kaan altan'ın olmadığı bir kadroyla yeniden toplanacağı haberleri topluluğun önemli isimlerinin açıklamalrıyla gündemdedir.bazen de tartışma konusu olmuştur.kaan altan karapaks topluluğunun sitesinde bir açıklama yapmıştır konu ile ilgili ve yer almayacağını belirtmiştir.türlü tartışmalar dönebilir.önemli olan soru kaan altan olmadan bir mavi sakal projesinin nasıl bir hal alacağıdır.bekleyip göreceğiz.yakında geliyormuş.
son ki 5 10 adlı single çıkarmış olan grup, manyak olamazsın ve zorlaadlı iki eserden oluşan single, www.mavisakal.com adresinden ulaşılabilmektedir
edit: lan neyini eksiliyon bire ibne varsa bir derdin söle
bomba gibi bir single'la geri dönen, bünyelerde sevinç patlaması yaşatan, "hey gidi koca mavisakal, en büyük senmişsinde biz hatırlamıyormuşuz" dedirten, günlerdir yeni şarkıları zorla'yı defalarca bıkıp usanmadan dinlememi sağlayan, bu memlekete gelmiş geçmiş en büyük rock grubu. helal olsun be size!
odtü şenliklerinde kampüse girmeye çalışan gençlerin sakallarını maviye boyayarak kapıdaki görevliye biz mavi sakalız konserimiz var deyip içeri girmesi ve akabinde kapıda görevliler tarafından bir saat beklemek zorunda bırakalıp konsere geç çıkan müzik grubu.
bu akşam dream tv yuxexes programında güven erkin erkal'ın konuğu olmuş grup. programda yeni single'dan "zorla" ile açılış yaptılar. sonra o muhteşem "istermisin" geldi, sonbaharda çıkacak albümden. daha sonra "çektir git", "manyak olamazsın" ve "yat geliyorum"la finali yaptılar. tepinmekten komşudan şikayet geldi. o ne muhteşem canlı performanstır, o ne sounddur öyle. kendimizden geçtik, mutlu uyunacaktır bu gece ve pazar akşamı program tekrarı yine izlenecek ve bu sefer kayıt edilecektir.
zeytinli rock fest'te ikinci gün performansı ile ortalığı zıplatan grup.
babalar 27 yıllık grup ile 27 konser vermiş grubun farkını çok güzel gösterdiler. konser sonrasında sabaha kadar plajda seyirciyle sohbet ettiler, gönüllerde taht kurarak zeytinli'den ayrıldılar.
türkiye'nin dörtbir yanından mavisakal için festivale katılanların sayısının dudakları uçuklatması herkesin konuştuğu konuydu. maviordu gelecek konseri sabırsızlıkla bekliyor.
mavisakal şubat 2007'de çıkacak 4. stüdyo albümü "yeni...den!"in tanıtım konserlerine başladı.
02 kasım eskişehir : 222 park
04 kasım bursa : resimli
11 kasım izmir : dungeon
17 kasım ankara : saklıkent
18 kasım istanbul : yeni melek
istanbul'dan bindik arabaya 3 arkadaş yılın ilk karı yağıyordu ve gittik bursaya mavisakal'ımızı seyretmeye. konsere doğru bursada kar yağışı iyice arttı ve lapa lapa kar yağıyordu. resimli'yi dolduran yüzlerce mavi ordu elemanı bir yürek oldu.
babalar sahneye çıkarken büyük bir coşku vardı. eski ve yeni şarkılarını çaldılar. yeni şarkılar büyük tezahürat aldı seyirciden. gözlerimizi dolduran olay yeni albümden zorla, gitmeden ve istermisin'i arka arkaya çaldıktan sonra patlayan çığlıklar ve iste müzik böyle yapılır bağrışmalarıydı bursa seyircisinin. sahne performansları gerçekten mükemmel üstüydü.tibet ağırtan ve murat tümer'i zaten biliyoruz üstün performansları ile, taylan dedeoğlu sololarında "gitarın efendisi" olduğunu gösterirken batur yurtsever ister misin'deki bas solosuyla birçoğumuzun gözyaşlarını tutamamasına sebep oldu, solo sırasında çığlıklar ve alkış tufanı yükseliyordu resimlide. o ne soloydu be! ayrıca bu turne'de tanju eren mavisakal'a klavyelerde destek veriyor.
sahneden indiklerinde tabiiki seyirci onları bırakmadı ve yeniden sahne aldılar. zorla ve istermisin'i birkez daha çaldıklarında eğlence doruğuna çıkmıştı. konser sabah 2yi biraz geçe bitti. geri dönüş yolunda zorla'yı manyak'ı söylüyorduk bağıra bağıra. hayatımızda unutamıyacağımız bir gece oldu. 18 kasım'da istanbul yeni melek konserini sabırsızlıkla bekliyoruz. para durumlarımı ayarlayabilirsem 17sindeki ankara koserinede gideceğim kesinlikle.