windows'un yeni sürümleri ile ters orantılı olarak tarihin tozlu sayfalarına karışan bir olgudur..eskiden çok fazla şekilde ve kolaylıkla kullanıcı hataları sayesinde de ekranlarımızda belirirdi..zonk! diye çarpardı ekrana ve yine genellikle
reset tuşuna basmaya zorlardı kullanıcıya..
an itibari ile piyasadaki son microsoft windows sürümü, yani xp'de, çoğunlukla büyük
ram hatalarında devreye giren ve sistemi zorunlu
reboot ettiren bir hata tarzıdır..sonuçta sistem mavi ekranı gördükten ve reset olduktan sonra açılınca, sistemi bu tarz bir hataya zorlayan nedeni windows bir mesaj ile kullanıcısına iletir..
çok bilinen bir efsaneye göre de; medya karşısında
microsoft'un kurucusu
bill gates'in başına gelmiş bir olaydır..öncelikle bill abimiz orda
win98'i tanıtmaktan ziyade yeni nesil bir
yazıcının
driverlarının yüklenmeden windows tarafından tanınacağını şovunu yapmakta idi (otomatik yanee)..nitekim çok şakacı bir takım insan da burada, tanıtım sırasında, bill gates'e çok şukela bir şaka hazırlamışlar idi ve tam tanıtım sırasında ekrana mavi ekranı çıkarmışlar idi..sonuçta projeksiyon görüntüsü çok dikkatli bir şekilde incelenecek olunursa şayet, o videodaki mavi ekran yandan süzüle süzüle gelmektedir..
screensaver gibi..genelde mavi ekran aheste aheste gelmez, yine belirtiyorum zonk! diye ekrana vurur..öte yandan bill gates de kek değil herhalde..salonda bir alkış, bir kahkaha kopmuştu ve bill gates durumu gülerek örtpas etmişti..