görseller
mavi boncuk 

belki ilginizi çeker
  1. · tavuk gıdaklaması gülüşü
  2. · yalancı yarim
  3. · aşağıya bakmayın salak salak
  4. · tatlı dillim
  5. · emel sayın
  6. · kemal sunal filmleri
  7. · sinemada izlenen ilk film
  8. · sevmek yerine sikmek koyulabilecek şarkı sözleri
  9. · ah nerede
  10. · herkese aşkım diyen kızın sevgilisi
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · marjinal isim meraklısı aile
  2. · insanın hayatına sıçan şeyler
  3. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  4. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  5. · dersim katliamı
  6. · ugg
  7. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  8. · ayasofya
  9. · diego armando maradona

mavi boncuk  

1. emel sayın'ın da oynaması sayesinde esaslı bir film olmuş filmdir. tabii kadroda oyunculuk olarak en son emel sayın'ı zikretmek lazım ve fakat film biraz müzikaldir ve bu emel sayın'ı zorunlu kılar. evvela filmin ertem eğilmez filmin kalitesi hakkında bir fikir veriyor zaten. aynı isimde 1958 yılında çekilmiş bir film daha vardır.
    (organometallic complex, 01.02.2006 20:31)
  2. bu filmdeki kadro türk filmlerinin ustalarını içinde barındırır.
    her daim izlenesi ki özellike evde yalnız başına geçirilen koca bir gün için televizyonda rastgelinirse kaçırılmaması gereken güzel bir türk filmidir. filmdeki sahnelerden en akılda kalan yer; emel sayın'ın tarık akan'a yalnız benim için bak yeşil yeşil demesi ve tabiki filmi sonunda emel sayın'ın titreyen sesiyle söylediği; olmaz böyle şey şarkısı;
    olmaz böyle şey, yoksa rüya mı?
    tam mutlu oldum derken,
    yıktın bütün dünyamı
    ben bu dertten ölürsem,
    söyle kücük bey
    hiç mi kalbin sızlamaz?
    olmaz böyle şey!

ve arzu film yazısı görülür ekranda. niye bitti ki şimdi?
    (gülümsün, 04.04.2006 11:39)
  3. emel sayın şarkısı

bu dünyada sevgi büyük ihtiyaç
    herkes sevmeye sevilmeye muhtaç
    herkesle dost ol herkesle arkadaş
    ömrümüz geçiyor bak yavaş yavaş

nakarat:
    onda bunda bundadır
    şunda bunda ondadır
    mavi boncuk kimdeyse
    benim gönlüm ondadır

ayrıca mavi boncuk (1974) adlı filmin müziğidir.
    (venom, 14.10.2006 09:45 ~ 09:46)
  4. özgün ve kaliteli bir yahoo grup. http://groups.yahoo.com/...
    (katinanınelindemakası, 14.10.2006 09:55)
  5. emel sayın, münir özkul, halit akçatepe, kemal sunal, tarık akan, zeki alasya, metin akpınar, adile naşitgibi büyük oyuncuları kadrosunda toplamayı başarabilmiş eğlenceli bir türk filmi.
    zeki alasya'nın oynadığı karakterin halının içinden emel sayın'ı çıkarmaya çalışırken peruğunun elinde kalmasıyla "aha kafası koptu" repliğiyle kopartır.
    (big bang, 05.01.2007 02:33 ~ 02:33)
  6. hayatımda gördüğüm en içten filmlerden biridir.
    emel sayın'ın seslendirdiği şarkılar ise inanılmaz güzeldir.
    kemal sunal bu filmde daha çömezdir.
    (betatron, 01.02.2007 23:22)
  7. bu filimi unutulmaz yapan, elinde sazıyla metin akpınarın, fidyeyi getirmesi umulan gazino sahibinin caddede göründüğünü diğer ekip elemanlarına çaktırmadan ikaz edebilmek için uyarladığı türküyü eşsiz yorumlama performansıdır. sözleri aşağıdaki gibidir, bestesi de tatlısesin "demirciler demir döger ocakta" sına fena halde benzer öyle ki burada bir çakma durumu da söz konusu olabilir.

yüce dağbaşına yatmış uyumuş
    ela gözlerini uyku bürüümüş oy oy (2)

aşşağıya bakmayın salak salak
    yukarıdan geliyor da dangalak oy oy (2)
    (bee veil, 11.02.2007 13:22)
  8. türk sinemasında çekilmiş en kaliteli kadroya sahip filmdir.bir tek şener şen eksiktir o jenerasyondan.filmin konusu itibariyle çekildiği yıllarda ki diğer filmlerden farklı olması bir değer olumlu etkendir.ne zaman rastlasam önemli bir işim yoksa oturur izlerim hiç sıkılmam.
    (des, 27.06.2007 02:30)
  9. -spoiler-
    film olanında bir arıza tespitimidir bilemem ama başlarda yaşar ustanın başında görünen fenerbahçe beresi, ortalara doğru yerini kaskete bırakmış daha sonra emel sayın tarafından tekrar örülüp yaşar ustaya fenerbahçe atkısını tamamlayıcı bir ekipman olarak hediye edilmiştir.
    -spoiler-
    (iddqd, 22.09.2007 05:51)
  10. kamuran akkor'un şarkısıdır. emel sayın da çok güzel söylemiştir.
    (hürrem, 06.12.2008 14:08)
  11. daha mesainin bitmesine 8 saat var diyerekten açtım izliyorum. işin enteresan yanı ilk kez izler gibi sırııtıyorum. evet klişe oldu ama durum bu ne yapalım.
    (ulanyinemiben, 24.04.2009 01:07)
  12. tam bir stockholm sendromu örneğidir.

sendroma ismini veren olay 1973 yılında stockholm'de yaşanan bir banka soygununda, rehin tutulan bir kızın bir süre sonra soyguncuya bağlanması ve serbest kalması sonrasında soyguncuyu savunmasından da öte, nişanlısını terk ederek soyguncunun hapisten çıkmasını beklemesi ile sonuçlanmıştır.

işte bu filmde de emel sayın kaçırıldıktan bir süre sonra, kaçıranlara önce empati kurmuş, akabinde sempati duymuş; son olarak da kaçıranların pek tabi en yakışıklısına-tarık akan- gönlünü kaptırmıştır.

1974 yılında çekilen bu film için, bu bir tesadüf müdür yoksa uluslararası olay göz önüne alınmış mıdır? merak ederim....

ha! unutmadan bir de rivayet olunur ki; emel hanım aşık olma işini film setinde bırakmamış, filmde de seslendirdiği yeşil yeşil adlı şarkıyı, gerçek hayatta da dilinden düşürmemiştir....
    (kiokthemauve, 01.09.2009 01:20 ~ 11:41)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil