belki ilginizi çeker
  1. · absürt hayvan isimleri
  2. · maviş
  3. · mavi göz
  4. · tarçın
  5. · yaran insan isimleri
  6. · muhabbet kuşu
  7. · sevgiliye takılan lakaplar
  8. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  2. · insanın hayatına sıçan şeyler
  3. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  4. · aylin aslım
  5. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  6. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  7. · colin kazım richards
  8. · seks hayatını anlatan erkekler
  9. · ürkütlü belediyesi

maviş  

1. mavi muhabbet kuşlarına konan en yaygın isim.
    (hepatt, 22.08.2006 16:36)
  2. birinci tekil şahıs tarafından sevilen,hoşlanılan ve bünyelerinde mavi renk barındıran canlılara sarf ettiği kelamdır. bir bakıma sevgiyle birleştirilmiş bir mavidir.
    (ccuk, 22.08.2006 16:40 ~ 16:40)
  3. bir kız ismidir. arkadaşımın yeğeninin adıdır.
    (draco, 28.06.2007 10:51)
  4. mavi gözlülere sıkça takılan bir lakaptır.
    (nisan cadısı, 28.06.2007 13:26)
  5. söyleyen insanın yüzünde yüksek dozda yavşama, leş bir ifade oluşmasına sebebiyet vermekte bu kelime. türkçe'de en tiksindiğim kelimelerden biri. hele bir de mavi gözlü insanlara ortakul sıralarındayken maviş derdi bazı lüzumsuz hocalar, aman diyeyim.. ya hitap edilen insan hoşlanmıyor, etrafındaki insanlar hoşlanmıyor. ne s.kim bi ifadedir bu?
    mavi renkli muhabbet kuşlarına da bi dönem ad olarak başka bir şey konulmuyordu. ha olmadı adı maviş değilse gelen misafirler ilk aşamada maviş olarak adlandırırlardı mahlukatı ki bu da ayrı bi tiksindirici durum.
    bi de ne zaman bu kelimeyi duysam ibrahim tatlıses gelir aklıma, "mavi mavi maesmeeavi"den olsa gerek. bi kere daha nefret ederim. burdan umut sarıkaya'ya sesleniyorum; abi n'olur yasakla şu kelimeyi ya!
    (ninca, 28.06.2007 13:43 ~ 13:44)
  6. kardeşimin ismiydi. 14 yıl yaşadı, ancak kaybettik kendisini. azcık delirdim sonra sanırım.

(bkz: muhabbet kuşu)
    (orchidaceae, 29.05.2009 23:01)
  7. ben çok küçükken yaptığım bir yaramazlık yüzünden babam beni fena azarlamıştı. bende çok gururluyum ya hemen küstüm adama, odama geçtim bir daha onunla konuşmayacaktım aradan yaklaşık 5 dakika geçtikten sonra oturma odasından "mavişim"seslerini duydum.(bu arada benim gözlerim mavidir) hemen yüzümde bir sırıtma ifadesi oluştu ve anlamsız bir gülümsemeyle, babamın benden özür dileyeceğini düşünerek oturma odasına gittim. ve ne göreyim;babam almış eline bizim ismi maviş olan muhabbet kuşunu,onu seviyor. yüzümdeki anlamsız gülümsemeyi allahtan kimseye çaktırmamıştım salak bi gülümsemeyle girdiğim odadan garip bir hüzünle çıktım.
    (otolit taşları yerlerde sürünen ironik yazar, 25.09.2009 20:24)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil