belki ilginizi çeker
  1. · typhoon
  2. · mavzer
  3. · luger
gündem
  1. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  2. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  3. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  4. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  5. · domuz gribi
  6. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  7. · the twilight saga new moon
  8. · özlemek
  9. · bekir gündoğan

mauser*  

1. seri ateşli, dakikada 1700 mermiye yakın bir cephaneyi ateşleyebilen 22 milimetrelik bir top..
    (bkz. savaş teknolojileri)
    (zeus, 02.06.2004 19:46)
  2. aslında kar 98k,gewehr gibi tüfekleri üretmiş olan alman silah firmasıdır fakat halkımız arasında kar 98k tüfeğinin ismi ile bilinir. mavzer,resmen kız gibi silahtır. 1898 de alman ordusu için üretilmiştir. 7.92 mm lik mermi kullanır. şarjör kapasitesi 5 mermidir (türkler tarak der). kurtuluş savaşında da çok kullanılmıştır. ids da alman ordusunun belkemiğidir. gewehr silahı çıkana kadar makinelisi olmayan (acemiler) askerlere bundan verirler. çok güçlü bir silahtır (mermi çıkış hızı 745 m/s). çoğu ordunun şu anda eğitim silahıdır. asker olmayanlar av için kullanır(bir zamanlar bununla insan avlandığını düşününce insan fena oluyor). ikinci dünya savaşında namlusu kısaltılmıştır. bolt action tüfektir,yani atış yaptıktan sonra pistonu çevirerek mermiyi çıkartır ve yeni mermiyi sürersiniz. isabet oranı çok yüksek olduğundan gwh43 çıkana kadar keskin nişancıların birinci tüfeğidir. bundan bir tane almayı düşünmüştüm ve fiyatına bakmıştım,sadece 100 $,yeni modelleri 250 $ idi(ids da tanesi 70 mark). bir silahın bu kadar kolay alındığını görünce düşüncelere dalmıştım. ancak bu silahla atış yapmak halen içimde uhdedir.
    (transistör kazancı, 03.01.2007 00:44 ~ 13:23)
  3. özellikle grup yorum* parçalarını dinlerken sık sık karşılaşacağınız bir tüfek cinsi.
    (pis mındar, 16.09.2007 14:07)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil