|
|
- 1974 doğumlu ingiliz aktör. ingiltere'de özellikle bbc dizilerinde*'ki başarılı performanslarıyla tanınan aktör, jane austen'in pride and prejudice romanının sinema uyarlamasında mr. darcy rolünü başarıyla canlandırarak eleştirmenlerden tam not almıştır.
(mclaren, 02.03.2006 21:28 ~ 03.03.2006 02:02)
- enigma adlı filmde yüzünün sol yanı yanmış,biraz acıların çocuğu modunda ama mağrur subay karakterini canlandırmıştır .sol gözünü kapatan korsan hedesiyle o yanık yüzle bile karizmatik olmayı başarabilmiş güzide oyuncu.gönlümde hep mr.darcy olarak kalacaktır o ayrı.
yüzünün sağ yanı yanmış olabilir tam hatırlayamadım şimdi geçmiş zaman bana bunlarla gelmeyin.
- in my father's den filminde hem yakışıklılığı, hem de oyunculuğuyla dikkat çeken,
the spooks dizisinde rol arkadaşı olan ve keira knightley'e ikizi kadar benzeyen keeley hawes ile evli, iki çocuk babası,
başlı başına aşık olma konusu olan asil bir aksana sahip,
mr.darcy karakteri ile collin firth'i çok pis ekarte eden,
her genç kızın hayali, ingiliz aktör.
- 2007 yapımı secret life filminde bir pedofil*'i yani çocuklara cinsel ilgi duyan, halk dilinde sübyancı dediğimiz bir karakteri canlandırmıştır. bir pedofilin, hastalığını yenmeye çalışması ve yeniden sosyal hayata ayak uydurma çabaları üzerine kurulu filmde en tüyler ürpertici sahne, lunaparkta küçük kızları izlediği sahne olarak belleklere kazınmıştır. peki bizim yusuf yusuf izlediğimiz bu sahnelere matthew macfadyen ne yorumda bulunmuştur? çekerken hiç mi zorlanmamıştır? matthew'ın cevabı, benim favorite quote olarak bir yerlere yazdığım aşağıdaki cümleler olmuştur:
"as an actor you can't judge your character.
otherwise, you'd never play macbeth"
yani zorlanmış mı?! tabi ki hayır.
tiyatro kökenli bir oyuncu olarak kendini çıkarıp, karakterini sırtına geçirmeyi gayet iyi beceren bir profesyoneldir kendisi. aksi takdirde mr.darcy'i ve bir pedofili aynı kişi nasıl oynayabilir ki?..
|