beşiktaş bu oyuncuyu transfer ederse, ertesi günkü transfer başlıklarını tahmin etmek güç değil.
"
ferrari görünümlü kartal" ...
edit: antep maçında izledim ilk defa canlı olarak. mükemmel pozisyon alıyor bu adam. hava toplarının hepsini topladı. kritik müdahalelerde bulundu. zapo'dan iyi olduğunu kanıtladı. hayırlı olsundur.
haber1903 isimli sitenin 1 haftadır bas bas geldi anlaştık vs vs dediği ama basının hala metzelder ve lugano diye ısrar etmesi sonucu gelişi önceden belli oyuncudur.
yepyeni kartaldır. imzası daha kuramamıştır. nice şampiyonluklara birlikte.
iyi transferdir, özellikle türkiye ligi için gayet yeterli bir transferdir. inter altyapısından yetişip parma, roma, genoa -ki bu sene ligi 5. bitirdiler- gibi takımlarda oynayan bir oyuncu kesinlikle takımda olumlu işler yapıcaktır diye düşünüyorum. o yüzden öncelikle hayırlı olsun kartalıma..
ama beni düşündüren şudur ki; 1 sene önce 4.5 mil. euro bonservis bedeliyle alınan zapatocny takımdan kovulur gibi gönderilmeye çalışılıyor ,muhtemelen de ya kiralanacak ya da yok pahasına gönderilicek.. umarım aynı şey bu elemanın da başına gelmez ve başarılı olur, biz de gelecek transfer döneminde "ferrarisini satan tüpçü" senaryoları izlemeyiz.
hafif kavruk. sebebi de cezayir asıllı olması. ama italyan. parma'da iken sadece ismini biliyordum. roma'da bi kaç kez canlı izledim, sağlam adam fekat ağır gibi. italyan futbol kültürü ile yetiştiği için ve iyi takımlarda oynadığı için gayet isabetli bir transfer gibi şimdilik. gökhan zan'ın boşluğunu rahatlıkla doldurur, o ayrı. keşke biz de gökhan zan'ın boşluğunu ferrari ile dolduraydık.
(bkz:
elalem ferrari alıyor bize hacı murat kalıyor)
lan yeminlen süper bi giri bu. aslında sadece bkz.'ı ile yılın girisi olmaya aday.
transfer gerçekleştiyse beşiktaş bu sezonun en iyi işini yapmıştır. matteo ferrari hayırlı olsun iyi transferdir.
kariyerli ve isimli bir futbolcu. oynadığı takımlara bakarsak inter ve roma italya'nın kalbur üstü takımları genoa da bu sene ligi 6. sırada bitirdi sanırsam. italya'da bu takımlarda oynamak az iş değil. 21 kere de milli olmuş, yaşı 30 bir defans oyuncusunun en olgun çağı denilebilir. bilindik bi sakatlığıda yok. yerinde bir transfer gibi gözüküyor. adı da
yaratıcı beşiktaş taraftarı na yeni tezahüratlar için kolaylıkla ilham kaynağı olabilir. hoş geldi sefa geldi beşiktaşımıza.
1 milyon dolardan fazla para verildiyse zarara girdi beşiktaş, söyleyim.
http://www.hurriyetoto.com/...
yıllar sonra bu şakama güleceksiniz ama o zaman ben buralarda olmayacağım. o zaman değerimi anlarsınız belki.
beşiktaşımızın yaptığı bir diğer isabetli transferdir kendileri. italya liginde oynadığı her takımda ilk 11'in değişmez ismi olan istikrarlı ve sert bir defans oyuncusunun transferi savunmadaki eksiklerimizi kapatmamız için olumlu bir hamledir.
ayrıca kendisinin kız arkadaşı olan
aida yespica da magazin dünyası için iyi bir malzeme olacaktır. erik gibi maşallah yengemiz, kütür kütür.
daha kesinleşmeden konuşmayı pek sevmem aslında lakin beşiktaş'ım aldıysa hakkaten helal olsundur. roma ve genoa gibi orta sınıf ( e öyle ama orta sınıf) takımların en iyi yıllarında kadrosunda bulunması bir tesadüf değildir sanıyorum. gökhan zan isimli el bombasından kurtulup böyle bir adam almak sadece
age of empires oyuncularının bileceği bir güzelliktir.
(bkz:
feudal age)
(bkz:
castle age)
venezuella'lı
aida yespica için locadan locaya atlamak farz olmuştur.
as roma'daki zamanları referans alınırsa fazla bir şey beklenmemesi gereken futbolcu. panucci yaşını almış gidiyorken, cassetti ve tonetto gibi vasat adamlar da diğer alternatiflerken kadroda tutunamamıştı kendisi. bir gökhan zan'dan kesinlikle iyidir, o ayrı, ama fernando meira'dan fazlasını yapabilmesi şüpheli.
*
bir süre sonra gelen edit: hakkını vermeden olmaz, adam bana yediriyor tüm bu söylediklerimi. hayır ben niye roma'yı baz alarak değerlendiriyorsam... takımın kendine hayrı yok ki.
(tiğtiğ, 01.07.2009 19:42 ~ 28.10.2009 04:00)
3.000.000 € bonservis bedeli ile transfer edilmiş.
beşiktaş'ta
tomas zapotocny ve
tomas sivok'la aynı bölgeye alınan üçüncü yabancı futbolcu. üçünü toplayınca cannavaro veya puyol etmiyor ama neyse...
(bkz:
ferrari alan tüpçü)
*
çok güzel bir karısı vardır...
http://www.3puan.net/...
menajerinin,
michael fink'in menajeriyle ortak düzenlediği basın toplantısında "ferrariyle fink atmak" temalı esprilerin yapılmasının yasaklandığı açıklanmıştır.
parmadan bilirim ben kendilerini.nokta transferi olmuştur ama takıma nasıl uyum sağlar neler katar onu oynadıkça göreceğiz.gökhan zan'dan iyidir,ama bildiğim kadarıyla ağır bir adam.zapo satılırsa tandemdeki yeri garanti olur.
kesin beşiktaşlı olduysa, eşi de kesin yengemizdir artık...
http://www.3puan.net/...
bu öğleden sonra istanbul'a inecek, en yeni kartal. hoşgeldin ferrari, uçur bizi.
edit: an itibariyle borsa'ya bildirilmiştir. bu da demek oluyor zapo yolcu.
http://www.kap.gov.tr/...
birazdan bjk.com.tr'ye de damlar haber.
(raquela, 07.07.2009 12:49 ~ 14:18)
özel uçaktan inerken;
http://www.bjk.com.tr/...
ve atkıyla poz verirken resimleriyle resmi sitede yer almış son kartalımız.
http://www.bjk.com.tr/...
http://www.bjk.com.tr/...(raquela, 07.07.2009 20:51 ~ 20:53)
çarşı'nın soyadı hakkında yapacağı muziplikleri en az futbolu kadar merak ettiğim,
zapo'dan çok da iyi olduğunu düşünmediğim futbolcu
ben söyleyeyim; sözlükte başlığı bile transfer edilme döneminde açılan futbolcudan pek hayır gelmez. gelirse göt oluruz orası ayrı.
ismail köybaşı'dan daha ucuza alınmış; fakat yıllık olarak yaklaşık 10 katı daha fazla para kazanacak olan futbolcudur.
resmî açıklamaya göre ismail köybaşı 5,5 milyon avroya transfer edilirken yıllık 500 bin
lira para alacak; fakat 4,5 milyon avroya transfer edilen matteo ferrari, yıllık 2,5 milyon
avro alacakmış.
sonra da kalkıp milletin transfer politikalarına, ödediği paralara, verdiği yıllık ücretlere laf ediyorlar ya; ifrit oluyorum...
dünyanın en pahalı ferrarisidir.anlamıyorum ki bu yöneticiler futboldan anlamıyoruz diye neden bu kadar bağırır.tanımasak bilmesek izlemesek neyse diyecez. gökhan zan gitsin diye adak adamıştım ama bilseydim onun yerine bunun geleceğini hiç bulaşmazdım.zorla çöpe atacaklar beşiktaşımızın parasını..
güçlü fizği ve tecrübesiyle beşiktaş'a faydalı olabileceğini düşündüğüm stoper
beşiktaş'ın eşek yükü paraya transfer ettiği cezayir asıllı italyan savunma oyuncusu. sırf kendisinin alacağı ücret yıllık 2 milyon 500 bin euro civarıymış. klüpten bu yönde bir açıklama geldi. işin falsosu da burada başlıyor zaten. beşiktaş formasıyla sahaya çıkmamış bir oyuncu şampiyon takıma, diğer takım arkadaşlarının iki üç misli fazla para alarak katılıyor. ne vereceği, uyum sağlayıp sağlamayacağı meçhul. kendimi bir ibrahm toraman'ın yerine koyuyorum, senede en fazla 1 milyon 200 bin liraya oynuyorum ve şampiyon takımın demirbaşıyım fakat biri hazır, şampiyon takıma geliyor ve hiçbir şeyi başarmadan benim iki mislim paraya oynuyor. mesele kimsenin parasında gözün kalması değil, yabancı bir oyuncu karşısında değersiz hissettirilmek. çok rahatsız olurdum.
kaldı ki matteo ferrari için, hatta tüm italyan savunmacıları için şöyle bir yargı vardır; "savunma oyuncusu italyan olsun da çamurdan olsun".kesinlikle öyle bir şey yok. italya liginde takımlar savunmalarını geride kurdukları için doğal olarak daha az hata yapılır savunma oyuncuları tarafından bu da onları bir nebze olsa değerli gösterir. ferrari, geçmişte italya milli takım formasını da giymiş, geleceği parlak olarak gösterilmiş bir oyuncuydu. fakat kendisinden beklenen istikrarı, olgunluğu hiçbir zaman gösteremedi. bir çok farkılı klüpte forma giydi ve hiç birinde de kalıcı olamadı. kısaca italya liginin sıradan savunma oyuncularından bir tanesi. beşiktaş'ın yüklü meblağlar ile transferi açıklamasından sonra koca beşiktaş başkanı italya'lara kadar gidip bu futbolcuyu özel uçakla türkiye'ye getiriyor. binlerce taraftar havalimanına gidip kendisini çılgınca karşılıyor. hiçbir transferinde havalimanında taraftarlarca karşılanmayan ferrari buna çok şaşırmış olsa gerek. herhalde patagonya'ya falan geldiğini düşünmüştür. fakat yanlış anlaşılmasın, bu tüm klüplerimiz için geçerli. ankaragücü, futbolu bıraktığını düşündüğüm darius vassel'i alıyor ve havaalanı inliyor, meşaleler yakılıyor. galatasaray başkanı özhan canaydın lincoln transferini "avrupa'nın en iyi orta saha oyuncusu lincoln artık galatasara'da" şeklinde sunuyor. bu oyunculara klüplerimizden çok daha büyük bir seviyede oldukları hissettiriliyor, avrupa da kazanabilecekleri paraların üç misli ücretlerin ödeneceği tahahhüt ediliyor, ülkelerine sınırsız uçuş imkanı sağlanıyor, liglerin devam ettiği noel zamanında ülkelerine gitmelerine göz yumuluyor. bu oyunculara tanınan onlarca ayrıcalıktan sonra disiplinli bir şekilde klübe hizmet etmesi bekleniyor. tüm bunları gören yabancı oyuncular istedikleri zaman hazırlık kampına katılıyor, istemedikleri zaman sakatlıklarını bahane göstererek oynamıyorlar. işte benzer bir durumu lincoln olayında net bir şekilde görebiliyoruz. adam öyle bir sunuldu, öyle bir noktaya koyuldu ki "galatasaray kim ulan" modunda sallamıyor. sanıyorlar ki burası katar, suudi ligi. buna benzer transfer politikalarına son vermedikçe yarışan bir takım kurulamaz ve hepsinden öte klüplerimizin saygınlığı zarar görür. galatasaray bir taraftan lincoln'den kurtulmakla uğraşırken diğer taraftan 10 gün önce imza atan yeni transferi kader keita'yı kampa iki hafta sonra getirtebiliyor. bir oyuncunun ne kadar geç transferi gerçekleşirse gerçekleşsin takımının kamp tarihine günü gününe yetişmesi, takım arkadaşlarıyla birlikte eksiksiz şekilde çalışmalarına başlaması gerekir. ama dediğim gibi, eğer dünya klübüyüz iddiasında ki klüplerimiz sıradan oyuncuları süper star gibi sunup, kendi camilarının değersiz gibi gösterdikçe bunlar olacaktır. bir savunma oyuncusunu karşılamaya binlerce kişi gidiyoruz. cidden çok garip bir toplumuz.
holigan derecesinde bir çarşılı olarak, geçmişte italya'dan gelip tarihimize altın harflerle adlarını yazdıran
giunti ve
zago gibi kalıcı olmasını ve iz bırakmasını ümit ettiğim, geçtiğimiz sezon italya'da yılın en iyi defans oyuncusu seçilmiş italyan futbolcudur.