|
|
- olympique lyonnais forması giymekte olan 1982 doğumlu yetenekli futbolcu. 1.90 boyundaki bu futbolcu zannımca avrupa futbolunun en kilit futbolcsusu olması gerekirken gerek şanssızlıklar, gerek teknikdirektörün seçimleri, gerekse oynadığı takımın kadro zenginliği sebebiyle yükselememiştir. amma ve lakin galatasaraylı yöneticilere de buradan sesleniyorum ahan da. bu adamı alın getirin türkiye liginin tozunu attırsın. neden mi? kendisi rio ferdinand, patrick vieira ve steven gerrard'ın yeteneklerinin ortalamasının alınmış şeklidir. bir hafta lyon'un defansının ortasındaki problem sebebiyle defansın ortasında izledim kendisini ki mükemmel oynamıştı. ne teknik defans oyuncuları var demiş takibe almıştım ki 2-3 hafta sonra bir maç özetinde kendisini ortasahada defansif görevle görmüştüm. lan ne kadar iyi herif defansif her görevi yapıyor asıl yeri burasıydı belki derken adamı ofansif ortasaha olarak da izleme şerefine eriştim sonunda. çalım atabilen, çok iyi pas dağıtan, son vuruşları etkili, uzaktan sert şut çeken aynı zamanda çok sağlam ciğerleri olan bir adam bu. ayrıca defansif yeteneği de üst düzey defans oyuncusu gibi. lan ben mi futboldan anlamıyorum arkadaş. patlasın bu adam. ünlü olsun istiyorum. real madrid alsın şu adamı diarra'nın yerine koysun mesela diarra gibi sırf fiziksel özellikleriyle oynayan futbol zekası olmayan kalasın yerinde harikalar yaratır. ah ulan ben teknik direktör olsaydım.
- lille'de harikalar yaratmış, takımını sırtlayıp üst sıraları zorlar duruma getirmişti bu adam. daha o zamandan premier lig'de zirveye oynayan takımlarla adı anılmaya başlamıştı. sonra geçtiğimiz sezonun başında lyon'a transfer oldu. aslında epey garipsedim bu transferi. çünkü hangi takımın orta sahasına koysanız alıp götürecek nitelikte bir futbolcuydu gözümde. zaten kendi liglerinde parlayan her oyuncunun üzerine çöreklenen bayern münchen, olmypique lyonnais gibi takımlara kıl olmamdan dolayı üzülmüştüm epey bu transfere. nitekim lyon'da şu ana kadar yeteri kadar forma şansı bulabilmiş ve kendini gösterebilmiş değil. ama umarım premier lig takımlarından biri bu herifin farkına varır da o da yakıştığı ve hakettiği yerde olur. zira gerçekten de patrick viera ve steven gerrard'ın toplamı gibi bir futbolcu kendisi.
|