belki ilginizi çeker
  1. · sectumsempra
  2. · oral seks sırasında dinlenecek şarkılar
  3. · günün tek şarkılık özeti
  4. · yerli dizilerin toplumsal ahlaki yapıyı sikertmesi
  5. · masum bir aşk
  6. · onno tunç
  7. · şebnem ferah
  8. · iyi bir insan olmamak
  9. · yaran başlık yönlendirmeleri
  10. · en güzel şarkı sözleri
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · colin kazım richards
  2. · günün tek şarkılık özeti
  3. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  4. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  5. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  6. · yeşim salkım
  7. · annenin gençlik fotoğrafları
  8. · run baby run
  9. · uzaktaki sevgili

masum değiliz  

1. sezen aksunun tapılası şarkılarından sadece biri
    (offfffbea, 29.07.2004 20:11)
  2. herkesin kendinden bir parça bulabileceği sezen aksu şarkısı.
    (dydm, 29.07.2004 20:39)
  3. grup 84 tarafından pek bir güzel cover'lanmış sezen aksu şarkısı.
    (dedi ki normal, 15.10.2005 02:56)
  4. deli kızın türküsü adlı albümde geçen süper öte bir sezen çalışması.
    (guenhwyvar, 04.11.2006 23:26)
  5. ve bir gün bakarsın yıllar geçmiş, ardında bıraktığın en küçük detaylar bile geçmişi oluşturmuş ve nihayetinde seni sen yapmış. sonra biraz tahlil etmeye çalışırsın iyisiyle kötüsüyle tüm ayrıntılarıyla yıllarını, bir de bakarsın ki aslında ne kadar beklenmedik şeylere imza atmış ruhun, ne kadar da ters şeyler yapmış sen olduğunu sandığın bu beden. gitgide yabancılaşırsın kendine, sonra birden dank eder kafana hiç de masum değilsindir, hiç de birşey değilsindir bu koca dünyada, kendi tahlillerinle pek de bir günahkarsındır üstelik. tezat düşmeye başlar mevcut zamanın içindeki düşüncelerin geçmiştekilerle, yabancılaşma had safhalarındadır. sonra bir anda durur ve dersin ki "bu ben miyim?" çok geç değildir hiçbir zaman masum olmadığını anlamak, çok geç değildir hiçbir zaman masum olmadıklarını anlamaları insanların, geri kalan hayatta daha bir tedbirli yaşama hevesindesindir ama masum olmamıştır bedenin, masum olmamıştır insanlar ve en nihayetinde idrak edersin hali hazırda da masum değilizdir hiçbirimiz.
    (why georgia, 06.04.2007 01:20)
  6. kan ter içinde uykularından uyanıyorsan eğer
    her gece
    yalnızlık sevgili gibi boylu boyunca uzanıyorsa
    koynuna
    olur olmaz yere ıslanıyorsa kirpiklerin artık
    her şeye

anneni daha sık anımsıyorsan hatta anlıyorsan
    kalbini bir mektup gibi buruşturulup fırlatılmış
    kendini kimsesiz ve erken unutulmuş hissediyorsan

içindeki çocuğa sarıl, sana insanı anlatır
    eller günahkar
    diller günahkar
    bir çağ yangını bu bütün
    dünya günahkar
    masum değiliz hiç birimiz

köhne bir minibüsün kenarına derme çatma yerleştirilmiş sıranın en köşesinde oturuyorum. ağır bir müzik çalıyor, müzikten yayılan hava minibüsteki ağır kokuya karışıyor. midem bulanıyor. karşımda üç yaşlarında küçük bir çocuk, babasının kucağında oturuyor. bana bakıyor. gözlerinde, derinlerinde kendi siyah gözlerimi görüyorum; bana verilenleri, ondan esirgenenleri, bana sunulanları, ondan sakınılanları. midem bulanıyor. gece inmek üzere. tıklım tıklım minibüsteki iri gözlü güzel çocuk hala bana bakıyor. başımı önüme eğiyorum, utanıyorum. istiklal caddesinde bana mendil uzatan minik, nasırlı elleri hatırlıyorum. minibüsteki çocukta, gözleri gözlerime dokunan çocuğu görüyorum. boğazım düğümleniyor. tükürüğümü yutamıyorum. midem bulanıyor. ellerine bakıyorum çocuğun; pembe, yumuk ellerine. elleri yanmış çocuğu hatırlıyorum. sokağın bir köşesinde yere oturmuş. önünde bir tartı. günahlarımı tarttırmak istiyorum. çocuk yüzü yüzüme değiyor, saçsız başı önüne düşüyor. daralıyorum. midem bulanıyor. hava ağır, yanık kokuyor. gözüm çocuğun ayakkabılarına takılıyor. bir çift eskimiş küçük kundura. içindeki melek ayakları düşünüyorum. 10 yaşındaki o çocuğu hatırlıyorum. kanalda boğulan, cansız bedeni dirseklerinin ve dizlerinin üzerinde, suyun dibinde öylesine yatan. hiç kıpırdamadan. midem bulanıyor.

gece inmek üzere, eve atıyorum kendimi. bütün dünyanın kiri elime bulaşmış gibi. yıkıyorum, yıkıyorum, yıkıyorum. çıkmıyor. kalbim çarpıyor, başım dönüyor.

“masum değiliz hiçbirimiz”*
    (te5ir, 30.04.2007 01:35)
  7. şebnem ferah'ın da oldukça güzel okuduğu şarkı olmuş, sezen'in üstüne çıkması tabii ki imkansız ama bence sezen'in şarkılarını güzel yorumlayan isimlerden biri. diğer örneğini ünzile'de görmüştük.
    (bimekan, 26.11.2008 15:17)
  8. mehmet erdem'in müthiş yorumladığı şarkı. yanılmıyorsam sınıf dizisi için yapmış (nette öyle bulunuyor en azından) ve şarkıyı baştan yaratmış kendisi.
    (haşmet asilkan, 26.11.2008 15:49)
  9. 'sezen aksu'nun bütün parçalarını bir kez de şebnem ferah yorumlasın' dedirten parçadır.

(bkz: güldünya)*
    (fani, 12.12.2008 12:09 ~ 12:10)
  10. uzay heparı diyorum, başka da birşey diyemiyorum.
    sezen aksu diyorum, başka birşey demiyorum.
    şebnem ferah diyorum, insan değilsin diyorum.
    (supi, 15.12.2008 23:19)
  11. sanki herkesin "hiçbirimiz" kısmını daha bir yüksek sesle söylediği şarkı.
    (fular, 15.12.2008 23:21)
  12. en yalnız kalınan zamanda odanda tek başınaysan sizi sizden alabilecek bir şarkıdır. şöyle film şeridi geçmeye başlar gözlerinin önünden hatta film şeridi çok yavaş geçer ki geçmişe ait her şeyi ayrıntısıyla yaşarsınız tekrar. sevdiklerinizi özlemişseniz bin kat daha artar o özlem. yaşananlar yavaş yavaş gözlerinden yaş getirmeye başlar. şarkı bitince bi bakmışsınız gözlerinizde iki damla gözyaşı duruyor. akmaya başmamamış kirpiklerinizdedir. çünkü geçmişle birliktesinizdir artık. şarkı bitince bir güzel silersiniz o gözyaşlarınızı. geçmişi yine geride bırakıp önünüze bakmaya başlarsınız tekrardan.
    (iklima, 03.01.2009 18:10 ~ 18:11)
  13. anneni özlemişsindir, kış bastırmıştır..yağmur yağarken okuldan eve dönüyorsundur..minibüste, dışarı bakarsın buğuları silip..o sırada müzikçalardan rastgele masum değiliz başlar..

gözlerin dolar, kızarsın kendine..ama nedeni belli değildir..içindeki çocuğa sarıl der, o sırada..
    kimin günahkar kimin masum olduğu belli olmayan bir düzende ne olacağını düşünürsün..
    masum kimse olmadığının farkına varıp günün yorgunluğu ile çelişkiler içinde eve yürümeye devam edersin..
    (çat, 23.01.2009 21:47)
  14. (bkz: masum değiliz ama bekaret hakkında atıp tutuyoruz)
    (idiot, 23.01.2009 21:59)
  15. herkes kendi evinin önünü süpürsün misali, herkes önce kendine söylesin bu şarkıyı, öyle ona buna ithaf ya da kral tivi diliyle "armağan" etmeden önce..

ayrıca grup 84 de daha fazla söylemesin bunu..
    çocuğumdan evvel kendimi keseceğim kulaklarımın tanık olduğu katliamdan dolayı..
    (dirtypain, 13.07.2009 20:14 ~ 20:14)
  16. en mazbut, sessiz, sakin, efendi geçinen arkadaşımın bilgisayarındaki gizli dosyaları* keşfetmemin sonrasında her zaman söylediğim ve altını bir kez daha çizdiğim cümle...

(bkz: bu internet aleminde hiçbirimiz masum değiliz)*
    (mgun, 24.08.2009 13:14)
  17. şebnem ferah karısıyla bambaşka olmuş şarkı. çok başka olmuş lan. sikeyim. ne güzel de olmuş ama lan.
    (tatito, 07.09.2009 18:02)
  18. sezen aksu versiyonunu sakin sakin söylediği ve en önemlisi kendi yaptığı için daha çok sevdiğimdir.
    (şimal yıldızı, 07.09.2009 20:52)
  19. şebnem ferah yorumuyla, böyle sectumsempra gibi yarıp geçiyor, ciğerinizi deşiyor.

edit: hayri potur'la yaşamanın sonucu bunlar hep, acı derecesini büyülerle gösteriyoruz anasını satim.
    (kl7mu, 21.10.2009 23:53)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil