görseller
mastodonmastodon

belki ilginizi çeker
  1. · burning man
  2. · troy sanders
  3. · mother puncher
  4. · the wolf is loose
  5. · relapse records
  6. · bütün parçaların güzel olduğu albümler
  7. · divinations
  8. · sonisphere festival
  9. · ol e nessie
  10. · orion
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · kemal kılıçdaroğlu
  2. · disko kralı
  3. · günün tek kelimelik özeti
  4. · dinde zorlama yoktur
  5. · peygamberle dalga geçerken ölen sırp spiker
  6. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  7. · yatmadan önce dinlenen son şarkı
  8. · boylumlama
  9. · abıefsun

mastodon  

1. 1999 da davulcuları brann dailor ve gitaristleri bill kelliher tarafından kurulmuş, ilk albümlerini de 2001 yılında çıkarmışlardır.. tarz olarak hardcore ve thrash benzeri bir türü benimsemişlerdir..

albümleri ise:

lifesblood
    remission
    leviathan
    (lethromar, 07.02.2006 03:09)
  2. son albümleri blood mountain 2006 sonbaharında piyasaya çıkmıştır..
    grubun diğer elemanları:

brent hinds (gitar ve arka vokal)
    troy sanders (bass ve vokaller)
    (colony of birchmen, 16.01.2007 16:07)
  3. yaklaşık 10000 yıl önce yaşamış bir mamut türüdür aynı zamanda..
    (colony of birchmen, 11.02.2007 22:30)
  4. metallicanın orion adlı parçasını kerrang!ın master of puppetsın 20. yılı anısına yaptığı tribute albümünde coverlamışlardır.
    (lord hypnos, 09.07.2007 19:28)
  5. geçtiğimiz günlerde burdur'da fosili bulunan hayvan türü.

http://www.hurriyet.com.tr/...
    (strutter, 09.07.2007 19:56)
  6. fillerin atası sanılan, eski çağlarda yaşamış (mamuttan da eski), filden büyük mamuttan küçük hayvan. burdur'da fosilleri bulunmuştur.
    (mon cher, 29.07.2007 01:40 ~ 04:46)
  7. burası da grubun resmi sitesi olma görevini layığıyla yerine getiriyor.

(bkz: http://www.mastodonrocks.com/)
    (headfucker, 07.03.2008 21:41)
  8. mamutlarla uzaktan akraba olan filimsilerdir.

mastodon kelimesi, etimolojik olarak eski yunancadaki "mastos" ve "odont" kelimelerinden meydana gelir.
    mastos, dişi memelileri belirtmek için kullanılan bir kelimedir. odont ise diş anlamına gelir.

(bkz: ortodonti)
    (berkcel, 16.08.2008 22:27)
  9. (bkz: crack the skye)
    (headfucker, 02.11.2008 14:26)
  10. amerikalı progressive metal/experimental/sludge grubu.müziklerinde extrem riffler,atak davullar ile progresif öğeleri harmanlamışlardır.dinlenesi gruptur,özellikle ilk üç albümleri.

kadro:

brann dailor - drums
    brent hinds - guitar, lead vocals
    bill kelliher - guitar, vocals
    troy sanders - bass, lead vocals

diskografi:

remission (2002)
    leviathan (2004)
    blood mountain (2006)
    crack the skye (2009)

tavsiye parçalar:

the wolf is loose
    capillarian crest
    slickleg
    blood and thunder
    iron tusk
    march of the fire ants
    (everlasting godstopper, 21.03.2009 19:52)
  11. http://www.mastodonrocks.com/...
    (zülkarneyn, 16.06.2009 02:53)
  12. metal müziğin başına gelmiş en güzel şeylerden biri (sırf bu tanımı yapmak için sözlüğe girmiş olabilirim). bir kaç yıl önce tek bir şarkılarıyla farklı işler yaptıklarını farkettiğimde hemen koşarak albümlerini bulup* özenle oturup dinledim. bana göre bir nevi keşifti yaptığım ve bu keşfin sonuçlarının beni nereye götüreceğinden habersizdim. bi ara olayı abartarak blood mountain ve leviathan albümlerinden başka bişey dinlemez oldum. evet çeşitli betimlemeler ve masalsı bir anlatımla deliler gibi övdüm grubu çünkü harbiden hakettiklerini düşünüyorum ve de sakın es geçmeyin diyorum. hatta şimdi tekrar depreşen mastodon hastalığımla at gözlüklerini takmış bulunmaktayım. bi kaç ay gideri var artık.
    (o sözlük senin bu sözlük benim, 16.06.2009 03:44)
  13. çatır çatır deneysel müzik yapmaktadır bu grup. gayet yüksek bir teknikle hem de. ama şöyle deneysel, her şarkısı başka bi tipte gider. her şarkıda farklı türde bir vokal olur mesela. grupta alışılmışın çok dışında bir vokal tipi mevcut ayrıca. genel olarak çok çok iyiler. şahane de bir davulcuları var ancak karizması eksik grubun. sahne performansları şahane olsa da, bilhassa davuldaki arkadaşın yeni yetme rapçi ayarındaki görüntüsü ve gitaristlerin saç sakal karışmış berduş halleri hiç de karizmatik durmuyor malesef. imaj kasmayıp, müzikleriyle gündeme gelmek istiyorlar herhalde.

yalnız müzikleri harbi çok iyi be, tekrar söyleyeyim dedim.

bir de yayınlanan ilk üç albümlerinin üçünün de son şarkıları, ''fil adam'' olarak bilinen joseph merrick'e ithaf edilmiştir. albüm-şarkı dizilimi şöyle:

remission - elephant man

leviathan - joseph merrick

blood mountain - pendulous skin

son olarak belirteyim, remission harici bütün albümleri konsept albümdür bu hayvanların. onların da konseptleri şöyle:

leviathan: moby dick ve kaptan ahab'ın hikâyesi.

blood mountain: kristal kafatasını* bulup kan dağının* tepesine yerleştirerek insan evrimini bir adım ileri taşımaya çalışan bir adam anlatılıyor bu albümde.

crack the skye: grup elemanlarının da tam anlamıyla tarif edemedikleri bir konsept mevcut bu albümde. kabaca, astral seyahatten söz edildiğini söyleyebiliriz.
    (yata yata paslandık, 01.07.2009 00:04)
  14. manyaklar ordusu. hem de 4 kişilik bir manyaklar ordusu. üst düzey çalan adamlar. ayrıca dream theatre'a gay demişler bu da yetmemiş onlarda japon bi kız çalıyor diye de espriyi patlatmışlar. daha sonradan özür dileyip birlikte turneye de çıkmışlar.
    (metal up your ass, 12.07.2009 13:37)
  15. bir ara burdur'da otağ kurmuşlar.

http://www.radikal.com.tr/...
    (chixculub, 17.07.2009 20:57)
  16. 2000 li yıllarda metal adına çok iyi işlerin dönmediğini göz önüne alırsak en taşaklı gruplardan diyebiliriz. her albümlerinde belirledikleri konseptler üzerine çalışan hatta çalışmalarını şaheser haline getiren müzik adına çok iyi işler başaran bir grup. çok övdüm çünkü seviyorum onları dinlemeyi. dünya gözüyle de görürsem mutlu mesut ölürüm zaten.
    (karga karga gak dedi, 04.08.2009 03:09)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil