29 ağustos 2007 anderlecht fenerbahçe maçını yönetecek olan isviçreli hakem.
2006-2007 yılı uefa kupa finalini de yönetmiş olan,uluslarası tecrübeye sahip bir hakem.
ahmet çakar kendisinden espri olsun diye musakka olarak bahseder sık sık.aman dikkat.
edit:maçı mükemmel yönetmiştir.belçikalı taraftarların tüm baskılarına rağmen.tebrikler.
4 mart 2008 sevilla fenerbahçe maçında fenerbahçe aleyhine verdiği 5 adet penaltının da haksız olduğunu düşündüğüm hain hakem. allahtan 3 tanesini atamadılar. bizim lehimize verdiği 4 penaltı için yorum yapmayacağım. gerçi buz gibi penaltıydı hepsi ama yorum yapmayacağım deyip de sonra buz gibi muz gibi diyerek kendimle çelişmek istemem. ben bunları derken de bir çelişki oldu gibi bir yerlerde. muzlu kısım olabilir.
neyse, benim çelişkim kendimle zaten.
not : giri ve nick uyumu avcılarına seslenmek istiyorum. bu saate kadar sabırla av bekleyenlere armağanımdır bu giri.
not 2 : bugüne kadar hakemler hakkında konuşmamıştım ama demeyi unuttum.
not 3 : dikkat ediniz şartlar çok müsait olduğu halde "musakka" çağrışımını kullanarak popülistlik yapmadım. zaten dikkat etmiş olanlar bu notu almasın. ihtiyacı olana versin.
sabri sarıoğlu'nun philipp lahm'a yaptığı harekete penaltı çalmayıp bize kıyak geçen ama ardından colin kazım richards'ın ceza alanında philipp lahm tarafından çekilmesini göremeyen hakemdir. burada yardımcı/yan hakem kurbanı olmuştur şahsi kanaatimce, posizyonu o açıdan doğru yorumlaması imkansızdı çünkü.
kendisinin art niyetli olduğunu düşünmüyorum zira semih şentürk'ün maçın bir bölümünde yaptığı hareketler gerçekten ikinci sarı karta kendisini çok yaklaştıran hareketlerdi. hakem onlardan birine kartını çıkartsa kimse çok bir şey diyemezdi.
25 haziran 2008 almanya türkiye maçı'nda 3.golü atan phillip lahm'ı yaklaşık 3 sarı kart göstermesi gerekirken onu sahada tutmuş.3 golde pay sahibi olmuş hakem.ayrıca takdir haklarını da almanya'ya kullanmıştır.almanya bu hakem sayesinde karnesinde 2 değil 4 görmüş,ikinci dönemde rüştü sayesinde yıl sonu ortalamasını 5 getirmiştir.
ayrıca uefa itiraz edene basın şeklinde bir kural betimlemişken bu turnuva için kendisi ballack'ın yüzüne bağırmasını güzel güzel izlemiştir.serenad yaptı heralde ballack.
taban kayma hareketlerine ayrıca kart isteyen uefa bu maçta busacca'dan gene babayı almıştır.çekme hareketleri de futbol da mübahmış.zaten futbol da hakemsiz oynanabiliyormuş.
kim,neden para veriyor bu adama arkadaş?almanlar biraz daha bağırsın otomatik olarak takdir haklarına sahip olur,kendi yaptıkları faulleri bile kendileri kullanırdı.
25 haziran 2008 almanya türkiye maçı nda sabri nin alman futbolcuyu ceza sahası çizgisinde biçmesine düdük çalamayan hakem. zaten o pozisyondan sonra kontrolü kaybetmiş hafiften almanlaşmış ibneleşmiştir.
maçın belli anlarında nispeten objektif ve hatta hatta lehimize kararlar vermiş (veya vermemiş) olmasına rağmen genele bakıldığında kıdemli yan hakemiyle birlikte maçın katliamına sebep vermiş ve emeğimize yazık etmiş isviçreli hakemdir.nerden alıyorlar bunlar fifa kokartını anlamıyorum ki..
25 haziran 2008 almanya türkiye maçının iki kaleci* ile birlikte en kötüsü seçilmiş hakemdir. doğrudur ama eksiktir bir de yan hakemlerden biri var o da bu gruba dahil edilmelidir.
ulan üst düzey bir hakem isviçre de bile bu kadar çileden çıkabiliyorsa;bizim ligimizde neler yapabilir,ne gibi vukuatlara sebep olabilirdi düşünemiyorum.
bizde cem papila yla ali aydın vardı bir aralar böyle sınırlarda dolaşan;maalesef ikisininde hakem kariyerleri pek bir boka benzemedi afedersiniz.benzetmediler.
karizmanın dibine vurmuş hakem. kale direği yardımıyla tüm bedeniyle hareket çeken kaleci şenol'u bile geride bırakmıştır kendisi. maçın hakemisin ve orta parmak çekiyosun taraftara, daha ne olsun..
saha ortasına işemiş hakem. ne diyo bu yazar demeyin efendim. katar liginde yönettiği bi maç sırasında adamın çişi geliyor, çimleri kurutur mu, biyolojik bi etki yapar mı diye düşünmüyor ve işiyor.