belki ilginizi çeker
  1. · yenge de erik gibiymiş kütür kütür
  2. · orhan veli
  3. · masa
  4. · edip cansever
  5. · çıkartıp masaya koymak
gündem
  1. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  2. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  3. · giyotine yolladılar gitmedim
  4. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  5. · çok istenip de olunamayan meslekler
  6. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  7. · disko kralı
  8. · dd gelen dersi ikinci kez alışta ff getirmek
  9. · türk ve sunni olup solcu olmak

masa da masaymış ha  

1. çok bilinen bir edip cansever şiiri. şiirde bekar bir adamın yaşamının özeti adamın hayatından hiç bahsetmeden ustaca anlatılır. ayrıca şair, sanki biraz da sartre'nin bulantı romanında bahsettiği " nesnelerin şahitliği durumunun şiirini yazmış gibidir :

adam yaşama sevinci içinde
    masaya anahtarlarını koydu
    bakır kaseye çiçekleri koydu
    sütünü yumurtasını koydu
    pencereden gelen ışığı koydu
    bisiklet sesini çıkrık sesini
    ekmeğin havanın yumuşaklığını koydu
    adam masaya
    aklında olup bitenleri koydu
    ne yapmak istiyordu hayatta
    işte onu koydu
    üç ker üç dokuz ederdi
    adam koydu masaya dokuzu
    pencere yanındaydı gökyüzü yanında
    uzandı masaya sonsuzu koydu
    bir bira içmek istiyordu kaç gündür
    masaya biranın dökülüşünü koydu
    uykusunu koydu uyanıklığını koydu
    tokluğunu açlığını koydu.

masa da masaymış ha
    bana mısın demedi bu kadar yüke
    bir iki sallandu durdu
    adam ha babam koyuyordu.
    (aytok, 11.04.2007 16:19)
  2. objektif bakarsan ciddi anlamda yoğun ve güzel bir şiirdir. "bir mendil niye kanar?" diye sormuş bir şairden başka türlüsü beklenmezdi zaten. ha öznel davranırsam, kendisi temel tasarım ödevim olup benden bolca (s)övgü almıştır. ama güzel şairden, güzel şiirdir vesselam.
    (aeolus, 08.10.2008 20:24)
  3. itu mimarlık fakültesi hocalarından oruç çakmaklı'nın hemen hemen her dönem bir kaç farklı şiirle beraber öğrencilerine okuduğu; yetmeyip üzerine bir de bu şiirleri görsel olarak ifade etmelerini istediği şiirlerden bir tanesidir.
    (red zeppelin, 08.10.2008 20:27)
  4. şiirdeki masanın üzerine bir büyük rakı koyup masanın üzerine konan her şeyi rakının içine koyabilir, "rakı da rakıymış ha" diyebilirsiniz. en sonunda rakıyı da masanın üzerine koyacaksınız ama en azından yükü paylaşmış olurlar.
    (ahmak ı hayal, 08.10.2008 20:28)
  5. (çat, 13.06.2009 23:39)
  6. adam masaya kalp kırıklıklarını koydu, gözyaşlarını koydu, mutsuzluklarını ve yeniden başlama ümidini koydu, kelimelerini koydu, pişmanlıklarını koydu, aldığı tüm hediyeleri koydu, sakladığı tüm anıları koydu sonra, söylediği iki çaydan açık olanını da benim önüme koydu, kendi tokuluğunu benim açlığımı koydu sonra da. adam koydukça ben şiiri okudum, baktı bana deli mi bu der gibi, farkında değildi çünkü koyduklarının. o koydukça ben belleğimdeki izlerini silmeye başladım koyduklarının. baktı ama devam etti koymaya. edip cansever'in dediği gibi adam masaya ha babam koyuyordu ama masa kahraman masa esat değildi, dayanamadı onca yüke, altında kaldık birlikte.
    (illuyanka, 11.09.2009 15:37 ~ 15:42)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil