|
|
- mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırıda ki mart bu marttır..
kendisi ne kadar çalışsa da bahar ayı olamaz bu soğuklar dewam ettikçe
yılın üçüncü ayı..
- kedi seslerinin daha bi arttığı ay.nabıyolarsa!!!
- balık burcunun ayıdır.
- nerede bodur allahın cezası odur olan şubat ayından sonra gelen dalavereci bir aydır.
zira gösterir ama vemez, kış boyunca üşümediğimiz kadar üşütür bizleri.
bir yanda güneş derimizi ısıtırken, içten tir tir titretir.
dürzü bir aydır kendisi, şerefsizdir. bitsindir, gitsindir, bir daha gelmesindir.
- (bkz: kedi)
- istanbul mevkilisi, bir hafta t-shirt ile gezinilecek kadar ılık, son haftaları tutacak kadar kar yağışlı geçebilen, anlamsız bir ay..kapıdan gözükmesi ise daha fena..kazma kürek yaktıran cinsten..
- kendisinde doğanları da aynen kendi gibi dengesiz yapar. çok ağlatır, çok da güldürür. bir de beni sever biliyorum. ne de olsa onca ay arasından ona kıyak geçtik.
"bi de mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır."(viola, 09.03.2006 01:07 ~ 01:10)
- eski roma takviminde ve rumi takvimde yılın ilk ayıdır. ismini savaş tanrısı mars'tan alır.
(tuygun, 24.05.2006 12:32 ~ 13:00)
- (bkz: vagif month)
- benim için mart, geceleri alt komşunun televizyon gürültüsüne ve sokaktaki susmayan araba alarmına bir de kedi ciyaklamasının eklenmesidir.
- adam, erkek.
(bkz: malafa)
- ilginç bir aydır bahar mıdır kış mıdır belirsiz, ayrıca hediye almaktan anam ağladı, herkes fırt fırt hep bu ayda çıkmış sanki amma balık varmış denizde rastgele...
|