efendim, nasa'nın mars gezegenine yollamış olduğu spirit adlı keşif aracının dünyaya geçtiği görüntüler arasında fark edilen yaratıkmış kendileri.
hurriyet com tr haberinden anlaşıldığı üzere, o mars tepesi benim şu mars tepesi senin yaldır yaldır dolaşırken, "şuraya bir çömeleyim de bir sigara tüttüreyim daltaşak" diye bir tepeciğe çömeldiği anda görüntülenmiştir kendileri.
bütün nasa, ağzı açık ayran delisi gibi aval aval bakmaktaymış kendisinin resimlerine.*
bizim tv lerde her gün/gece gördüğümüz, kendilerine manken/sanatçı/şarkıcı vs.vs. diyen eşraftan daha giyinik bir yaratıktır. çünkü bu herif mars'ta şu günlerde yaz olduğundan hava çok sıcak olduğu için giyinmemiştir. en azından iki günde bir sevgili değiştirip adını ''aşk'' koyan gürühtan olmayan bu yaratık, mars'taki kraterler arasında kendi halinde gezeledikten sonra bir kayanın başına oturmuş; dünyaya bakarak ''abee bunların hali nice olacak bre'' dediği buradan bakınca anlaşılmaktadır.
medyanın çıplaklığını neden bu kadar ön plana çıkardığını anlayamadığım yaratıktır.
acaba giyinik olsa mars'ta giyinik yaratık diye haber yapılacak mıydı?
"çıplak" ve "yaratık" kelimelerinin yanyana gelmesinin saçmalığını gözler önüne serer. şöyle ki:
1. çıplaklık nedir? üzerinde giysi olmamak mıdır? yoksa ayıp sayılan yerleri kapatmamış olmak mdır?
2. kimler çıplak olabilir? insan için mi geçerlidir? yoksa her cins için kendi arasında mı geçerlidir? mesela kedi-köpek çıplak olabilir mi? ya da onu geçtim bir kuşa çıplak denir mi? daha da ötesi bir balık için çıplak sıfatı kullanılabilir mi?
3. yaratığın bu haberdeki kullanım manası nedir? sadece "dünya dışı canlı varlık" mıdır? yoksa "uzaylı" diye bildiğimiz insandan zeki varlıklar mıdır? (şu ana kadar kullandığımız uzaylı kavramlarının bizden zeki veya ileri medeniyetler sahibi olması konusunu tartışmayacağım ama hep öyle görmüşüzdür.)
4. bu haberdeki yaratık çıplaksa hangi anlamda çıplaktır? üzerinde giysi olmadığı için mi? o yaratığın neslinde üzerine giysi giymek diye bir kavram olduğu nereden bellidir? ya da hatta "giysi" giymediği nerden bellidir? belki asıl vücüdü bir çeşit deriden yapılmış bir kılıfın içindedir? onların giysisi de böyle olamaz mı? yani hayatımızda ilk defa gördüğümüz bi yaratığın çıplak olanı ile olmayanını ayırt etme kriterimiz nedir? eğer çıplaklık ayıp sayılan yerleri örtmemekse onun bunu yapmadığı neresinden bellidir? ya da insan bakış açısıyla onun üzerinde kıyafet olmamasının (cidden yoksa) çıplaklıkla olarak adledilmesi nedendir? bu açıdan kedi, köpek, kuş, balık örneklerinden ne farkı vardır? bu mantıkla bu haberin "kuzey afrika'da çıplak kutup ayısı" haberinden ne farkı vardır? yaratığın hayvanlardan ayrı tutulması 3. maddedeki "uzaylı" kavramıyla ilişkilendirilmiş olmasından mı kaynaklanmaktadır?
haberi yazan arkadaş bunları düşünsün, taşınsın bana bildirsin, rica ediyorum...
uzaylıların düşündüğümüz kadar gelişmiş olmadıklarını düşünmeye iten haberdir. yıllardır fantastik araçlara bindiklerini,ışık hızında hareket ettiklerini düşünürdük, halbuki dal taşak salık vaziyette göt büyütüyormuş ipneler.
bush un gündem saptırmak için yarattığı bir yaratık olabileceği gibi "şimdi bu marslılar dünyaya saldırırsa kendimizi koruyacak silahlarımız olmalı,
bizim var da özellikle siz üçüncü dünya ülkelerinin hemen silahlanmaya başlaması lazım, ki biz bu silahları zaten üretip hazırlamıştık, alayım siparişleri" demek için yarattığı bir yaratık da olabilir.
annemin beni sabah sabah koparmasına neden olmuş hadise:
anne:marstaki adamı gördün mü?
b:evet anne ilginç ama kayadır bence o hareket ederdi yoksa
anne:olur mu kızım kaya nasıl öyle olsun insan o insan
b:ama hareket etmiyomuş illa ki kıpırdardı canlı olsa di mi
anne:valla bilmiyorum..aslında büst de olabilir o..hatta bence büst o büst
b:nası yaaa?!?!
1- yaratık çıplak değildir. zaten yaratıkta değildir. kaya, taş, kütle öyle bişeydir.
2- bize yaratık diye gösterilen resim aslında amerikalıların marsa yerleştirdiği bir düşünen adam heykeldir. eğer böyleyse türklerinde acilen marsa gidip bereket tanrısı heykeli yerleştirmesi gereklidir. nihayetinde reklamın iyisi kötüsü olmaz.
3- fotoğraftaki kişi, çıktığı kayanın üzerinden aşağı sıçmaya çalışan bir astronottur. astronot fotonun çekildiğini sonradan farketmiş ve üzerinde photoshop ile oynayarak bu hale getirmiştir.
4- fotoğraftaki gerçektende uzaylı bir yaratıktır. yaratık kayaların üzerine oturmuş uzayı izlemektedir. fakat tamda fotoğraf çekilirken yaratık oturduğu yerden kaymış aşağı düşmüştür. daha sonra kendisini çeken robotu görmüş ve ''lan bizi elaleme rezilmi ediceksin y.rağım'' diyerek robotu kırmıştır. kırılan robottan sadece bu resim kurtarılabilmiştir.
5- fotoğraftaki mars sahillerinde üstsüz güneşlenen bülent ersoy'dur.
işte gene aynı şey, bunca dert arasında önümüze yesene çocuğum edasıyla sürülen bir saçmalık daha.*
kuşlara yem atan teyze modunda oturmuş nesnenin kaya olduğu ortadadır. belliki orda duran kaya üzerinde baya bir oynanmış ki, nasıl duracağını şaşırmış bir yaratık/çıplak uzaylı/teyze/vb. görüyoruz. siz orada derin araştırmalarınızı yaparken görünmez miydiniz kardeşim.bu yaratık/ çıplak uzaylı / teyze/ vb. hiç mi arkasına dönüp "ne oluyor burda ya?" demedi. sizi gördükten sonra da "anammm üstsüz yakalandım paparazzilere" edasyla koşarak orayı terketmedi mi?(ışınlanarak da olabilir.). ama suç sizde değil tabi aranızda bizden biri bir türk olsaydı, öyle aval aval bakmazdı, ya koşarak "oooo kuşlara yem atan teyze sende mi burdasın?" edasıyla sinsice yanına giderdi. hiç olmadı mutlaka taş atardı.*
velhasılıkelam bunlar haber olsun çamurdan olsun düşüncesiyle yapılmış, zaten dertli başı bulandırmak, dikkati başka yerlere çekmek amacıyla yapılan haberler.gülüp geçmek gerek.***
edit: ben oranın mars olduğundan da şüpheliyim gerçi..
ulan oturduk iki dakika taşın üzerine fotoğrafımızı çekiyor puştlar diye düşünmesi muhtemel canlı hatta biz insanlara benzeyen kolu olan bacağı olan belkim gözü olan canlı. heralde beyin yok bi yada bir tür de eş insan yok pek düşünmüyor böyle şeyleri oturmayı öğrenmiş bu da muhtemel diye hakkında düşünülesi canlı.
elinde rakı kadehi tuttuğunu iddia ettiğim yaratık. böyle efkarlı bir poz başka türlü açıklanamaz.
açmış büyüğü, venüse, dünyaya falan bakıp kederden içiyor. hatta eminim hemen arkasında da rakı sofrası var fakat tepe yüzünden gözükmüyor.
böyle uzaylılar da var demek. şerefe diyorum burdan kendisine.