mars taşağı   

adana çık aradan

1. sierra'nın çıkardığı son pc oyunu,fps tarzında.tam adı:mission:mars taşağıdır.senaryoya göre ugiro kotrom isminde marslı emekli bir generalsiniz.sene 2453 ;dünyadaki ve evrendeki bütün enerji kaynaklarını sömürüp tüketen a.b.d.,marsa 1.5 milyon parçalık bir uzay askeri filosusuyla kuşatmaya gidiyor.niye mi?son ve en güçlü enerji kaynağını olan mars taşağı'nı ele geçirmek için.mars taşağı marsın hayat enerjisinin kaynağı olan,periyodik cetvelde yeri tespit edilememiş bir elemet yapısında,mor renkli bir kristal.görevin ise bu taşı dünyaya götürüp yünaytıdsteydsovımeerika başkanı'nın götüne sokmak suretiyle kahinatın en sömürge oluşumu olan a.b.d.'yi tarihe gömerek evreni kurtarmak ve taşı tekrar ait olduğu yere,mars'taki kiman dağının kadim koruyucularına teslim etmek..

yazarın notu:küçük bir hint vereyim:mars taşağı'na-mistır prezidıntın götüne soktuktan sonra-dokunursan, bütün armourun ve healthin sıfırlanıyor ve ölüyorsun.ölmemek için inventoryndeki radyoaktif kılıfı kullan derim ben.
    (jugis nomen, 26.01.2006 18:00 ~ 21:08)
  2. (bkz: phobos)
    (bkz: deimos)
    (eksiksizuyum, 26.01.2006 18:06)
  3. tanrı mars'ın görselleştirildiği yunan heykellerinde görülen organ. ayıptır söylemesi bi s.kime benzememektedir, görmüş olanlar bilir (heykeli yani).
    (camel, 26.01.2006 18:14)
  4. olsa olsa ya hiç olmamasına rağmen işlevlidir ya da 3-4 tanedir.
    (lefteyenine, 26.01.2006 18:17)
  5. tavlada mars olan arkadaşla geçilen bir seri taşşağa verilen addır.
    -ah be abi sen daha taş toplıycakdın demi..neyse bidahaki sefere..
    (evdeki ses, 26.01.2006 18:17)
  6. - lan üff var ya bi çay getirttim abi çin'den. içince pilot olyosun şerefsizim, uçuyosun, mars'a çıkıyosun..
    - valla de !
    - valla olm..
    - vay anasını..
    - ...
    - ..?
    - ahaha olm sigit çay içerek mars'a çıkılır mı amnakyim, lan ne eblek adamsın, ehuahah..
    - tşak geçme olm bak çıkılıyosa harbiden de bak, alcam !
    - lan git !
    (lefteyenine, 26.01.2006 19:31)