üniversite demeye dilimin varmadığı hiçbir olanağı olmayan istanbulun hatta türkiyenin en dandik üniversitesi, bilgisayar laboratuarı hesap makinalarından oluşuyor mesala...
biraz göztepeden, biraz bağlarbaşından, biraz bahçelievlerden, biraz haydarpaşadan, biraz nişantaşından toparlanan fakültecik kırıntılarıyla 1982'de kurulan 55,000 den fazla öğrenci okutan devlet üniversitesi..
basketbol takımı geçtiğimiz iki sene boyunca mavi kupa'da şampiyon olanve ödül olarak indiana'daki dünya kupasına ve isveç'teki avrupa şampiyonası'na giden,hatta kaptanı isveç'teki olaylı hırvatistan maçında sahaya inip yumruk sallayan,bu sene ise fatih üniversitesi'ne yenilerek elenen üniversite..
haydarpaşa kampüsüne adım atıp o heybetli merdivenleri ve deniz manzarasını gördükten sora "burada okumalıyım mutlaka!" dediğim,kazandığım bölümün gri&gıcık acıbadem kampüsüne bağlı olduğunu öğrenmemle hayallerimi yıkan okul.
sonradan allah gönlüme göre vermiş,acıbademe bağlı kalmakla birlikte haydarpaşada eğitim görmeye devam ederek hevesimi aldığımı da belirteyim.
(bkz: marmara üniversitesi sinema-tv bölümü)
bu okuldan iyi eğitim alabilmenin öğrencinin elinde olduğu devlet üniversitesidir. bir işlem için tarabya, göztepe ve bahçelievler kampüsleri arasında bocalamanız mümkün. göztepe kampüsü (merkez kampüs) sadece piyasa (altıgen) yapmaya yarar. bunların dışında türkiye'nin tek çok dilli üniversitesidir.
olanakları ve imkanları kötü ama hocaları aşmış olan üniversitedir. kariyer yapmak isteyen ciddi biçimde çalışmalı ve kasmalıdır.ayrıca öğrenci işleri rezalet olan, mezuniyet belgenizi kaybederseniz, diploma vermemekle tehdit eden, girilmesi zor, girince de "yahu ben iki yıl burası için mi kastım? hayıırr!!!" dedirten üniversite.
göztepe kampüsünde okuyanların diplomasına "king bilir" ibaresinin yazılmasını, ibarenin altının zeki bilardo yetkililerince paraflanmasını istediğimiz kurumdur. zira sivil hayatta lazım oluyor bu önemli fasilite.
istanbul'un dört bir yanına kampüs kuran devlet üniversitesi.her haftasonu bahçelievler kampüsünün önünden geçtiğim diğer kampüslerini görmediğim sadece duyduğum, eğitim fakültesinin kız dolu olduğu söylenen(hangi eğitim fakültesi değil ki?)üniversite.
ögrencilerine en büyük eğitimi bilumum kagıt oyunları (okey, pişpirik) olarak sağlayan kurum.. herhangi bir anadolu lisesinden daha düsük seviyede eğitim veren üniversitemsi şey. bundaki asıl payın kompleksli akademisyen kadrosundan olduğunu düşünüyor, girmeyi düşünen arkadaşlara bir kere hatta bir kaç kere daha düşünmelerini tavsiye ediyoruz...
orada burada iki çadır kurup, iki bina dikip adına kampüs diyen, 14 "kampüs"lü üniversite. bu çok kampüslülük öyle süper bir şeydir ki göztepedeki öğrenci işleri sizi bağlı bulunduğunuz bölüme anadolu hisarına, orası da dekanlığa yani bahçelievlere yollayabilir bir gün içerisinde basit bir öğrenci belgesi için.
ayrıca bu üniversite muhteşem erasmus bürosuyla da göz doldurmaktadır, şöyle ki önceki sene ulusal ajansa 80 öğrenci yollarız biz dedikten sonra öğrencilere erasmusu tanıtmayarak ancak 39 öğrenci yollayabilen, bu sebeple bu sene ulusal ajanstan 39 öğrencilik kaynak alan ve bunlar olurken yurtdışına göndermek için 120 öğrenci seçen, sonra o öğrencilere hibeler belli değil gidemeyebilirsiniz, ek kaynak bulacağız, maddi durumu iyi olanlar hibe almadan gitsin, 1 sene gidecek öğrenciler ya 1 dönem hibe alarak ya da 1 sene hibe almadan gitsin gibi muhteşem şeyler zırvalayan saçma kurumdur bu.
tüm bunlara ek olarak sultanahmetteki rektörlük binasındaki toplantı odasında rektör koltuğunda oturmuşluğum vardır taaa ki tunç erem içeri girene kadar.