belki ilginizi çeker
  1. · converse giyen komünist kız
  2. · ayağında converse ile komünist bildiri dağıtmak
  3. · sözlük başında ülkesini kurtaran genç
  4. · komünist
  5. · tommy hilfiger giyen komünistler
gündem
  1. · günün tek kelimelik özeti
  2. · her yerinden öpüyorum rüştü
  3. · sözlük yazarlarının itirafları
  4. · beşiktaş
  5. · apertura 2009
  6. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  7. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  8. · galatasaray üniversitesi felsefe bölümü
  9. · tekerleme

marlboro içen komünistler  

1. hem ağlanır hem gidilir dedirten insan tipi
    (misal, 26.03.2006 01:46)
  2. birde bunun tommy hilfiger giyeni hatta karpuzla masturbasyon yapanı vardır kim bilir
    (lapsus, 26.03.2006 02:05)
  3. komünizm ve komünistler hakkında bilgisi olmayanların uydurduğu bi kategori.
    (bkz: komünizm)
    (bkz: karl marx)
    (bkz: friedrich engels)
    (bkz: komünist parti manifestosu)
    (everestk, 26.03.2006 04:51)
  4. bol bol tommy hilfiger giydiklerini gördüğüm komünistler.
    (tuesflagellumdei, 26.03.2006 20:54)
  5. sözlükten öğrenmiş bulunuyorum ki *, türkiye'de komünist olmanın belli standartları varmış.

marlboro içemezsiniz, converse giyemezsiniz, kızlardan hoşlanamazsınız, aile ile barışık olamazsınız, nike, adidas gibi markaları kullanamazsınız, kullanırsanız ayıp eder ve sözlükteki pek zeki pek konuşkan insanların diline düşersiniz.

yahu bu nasıl mantıktır. giydikleri dondan, içtikleri sigaradan, seks yaparken kurdukları pozisyonlardan, sıçarken ossurup ossurmadıklarından bize ne.

asıl ben şunu size söyleyim pek zeki insanlar. asıl saçma olan, bir ulusalcının, bir milliyetçinin marlboro gibi bir sigarayı içmesi, adidas, tommy hilfiger, nike gibi tamamiyle yabancı sermayenin ürünlerini kullanmasıdır ve sizin o zeki kafanız nedense buna hiç basmaz.
    (close2death, 26.03.2006 21:03 ~ 21:06)
  6. etiket solcusu olmadıklarını gösteren harekettir, paraları oldukça kapitalist düzenin nimetlerinden yararlanmayı sürdürecek olan komünistlerdir.
    (gecerli bir gereklilik goremedik, 26.03.2006 21:40)
  7. her komünisti illa yerli sigara içmeye zorlayan zihniyetin kendini paradoksta bırakan düşüncesi. eğer marlboro'nun sahipleri amerika'nın demokrat kesimindense gayet normal bir olgudur. çevreci ve ırkçılık karşıtı bir dünya devi olan benetton'u da giymek bir komünist için şereftir. o zaman marlboro'yu içmek te onlar için şereftir.
    (bkz: marlboro'nun komünal yaşamda paylaştırılması)
    (bkz: komünist amerikalılar)
    (alexandrian, 14.04.2006 01:12 ~ 01:13)
  8. kendi içinde tutarlı olamayan insan modelidir. ha şunu da en başta belirteyim sadece komünistler için değil, milliyetçiler için de aynı şey geçerlidir. önce şunu açıklığa kavuşturalım;

abd, türkiye cumhuriyeti devleti üzerinde oyunlar oynamıyor mu? belli çıkarlar adına abd'nin türkiye üzerinde emelleri yok mu? bu emellerini de parayla yerine getirmiyor mu? bunu da uluslararası ticaretini yaptığı mallarla yapmıyor mu? bu soruların cevabını vermek gerekir öncelikle.

ikincisi amerikan malları tamamen boykot edilebilir mi? ya da şöyle diyelim. bütün yabancı mallar boykot edilip, sadece yerli malı kullanmak olanaklı mıdır? günümüz türkiye'sinde bunun imkansız olduğu aşikardır. özellikle gümrük birliği ile birlikte türk pazarı yabancı mallarla dolmuştur. bir gün boyunca elinize aldığınız, yediğiniz, izlediğiniz, kullandığınız, bindiğiniz şeylerin ne malı olduğuna dikkat edin. ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

neyse sadede gelelim. evet, bütün amerikan mallarını boykot etmek mümkün görünmemektedir. ama en azından en kolayı olarak, bir çok yerli malı sigara markası mevcut olan ülkemizde en azından marlboro içmeyin demek mantıklı değildir de nedir?

"kahrolsun abd emperyalizmi" sloganları veya "şehitler ölmez, vatan bölünmez" naraları atan ve en önemlisi "gerekirse vatan/devrim için ölürüm" diyen birisinin sırf tadı kötü gerekçesiyle -tadı da kötü değil ya neyse- yerli malı sigara içmemesi bencillik değil midir?

saygılar efenim.
    (strateji, 14.04.2006 13:57 ~ 29.08.2008 16:11)
  9. durumu olan veya bir yerde paket bulmuş komünistlerdir.
    (bkz: durumum yok)
    (xix, 30.01.2007 22:58)
  10. durumlarını "değiştiremiyorsan değişeceksin" şeklinde özetleyen kimileri.
    (chilavert, 29.08.2008 14:31)
  11. (tenceredekietlibamya, 29.08.2008 14:35)
  12. (berkcel, 29.08.2008 14:40)
  13. malbora yı seven komünüstlerdir. pakette çıkan 20 taneyi sosyalist veya kapitalist arkadaşları gibi saklamaya çalışmayacak ve masaya baskalarıda otlansın diye koyacak komünüstlerdir. çok saygı duyulası insanlardır.
    (koca nickli zenci, 08.01.2009 01:49)
  14. komünistlerin uzaydan gelmediğini doğrulayan biçimdir. açıkçası marlboro değil ama camel içenine rastladım ve bu iş marka ayrımıyla netleşecek bir iş de değil. günün her saatinde, her anında kapitalizme boynu bükük, alıştırılmış ve muhtaç yaşıyoruz. kimisinin de parası vardır, alışmıştır marlboro içer. komünistten önce insandır.
    müslümanların rakı içmesi de bana saçma gelmez; müslümanlar da uzaydan gelmemişlerdir.

- lan geçende bir komünist gördüm ayağı vardı.
    + vay mnskym harbi mi lan?
    (elpinoras, 20.02.2009 14:39)
  15. (bkz: @3093159)
    converse den sonra sıra içilen sigaraya gelmiştir. götünde ki dona ne zaman sıra gelecek diye düşünüyorum hep...başka hiçbir işim yok, hep bunu düşünüyorum.
    (mental retardasyon, 20.02.2009 14:43)
  16. türkiyede komünizmin gelişmesine yardımcı olan kişilerdir çünkü komünizmi haber bültenlerinden değil de sayfa sayfa kitaplardan öğrenen kimseler bilir ki komünizm kapitalizmden sonraki evredir doğal olarak kapitalist unsurlara destek vererek süreci hızlandıran kimselerdir. ayrıca bilip bilmeden konuşan herkese de gerektiği cevabı hem teorik hem de pratik olarak nakşedebilecek kimselerdir boşuna uğraşılmasın başedilemez...
    (rodyan, 13.06.2009 14:46)
  17. marlboro içip de komünist olmamaktansa daha da kötüsü marlboro içip de bi bok olmamaktansa marlboro içip de komünist olmayı tercih eden daha doğrusu bunun bir tercih bile olmayıp tartışılması gereksiz bir şey olduğunu iddaa edenlerin -ki ben de bu -ler ekinin hayat verdiklerinden biriyim- fitil olduğu kalıplaşmış sözde mizahi yargı
    (amerikalı polisler ve zenci müslümanlar, 10.07.2009 20:27)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil