belki ilginizi çeker
  1. · new york city
  2. · süpermarket tuzakları
gündem
  1. · çok istenip de olunamayan meslekler
  2. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  3. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  4. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  5. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  6. · prison brake
  7. · öğretmenler günü
  8. · severken ayrılmak
  9. · haziranda kışı yaşamak

marketlerdeki müşteriye yönelik tuzaklar  

1. ürünlerin üzerine kdv eklenmemiş etiketleri yapıştırmak ,ve kasada müşteriye bindirmek .
    (miçemez, 10.07.2006 00:15)
  2. en çok rastlananları ,99 ile biten fiyatlarla müşteriyi psikolojik olarak çeken tuzaklardır.
    (haşmet asilkan, 10.07.2006 00:18)
  3. bunları bir çocuk kitabında okumak için

(bkz: can yayınları)
    (bkz: ernst wenström)
    (bkz: benim küçük üçkağıtçım)
    (vikartindur, 10.07.2006 00:18)
  4. etiket fiyatıyla kasa fiyatının birbirini tutmaması. kasaya gelindiğinde kasiyer kızın "kusura bakmayın etiketi değiştirmeyi unutmuş arkadaşlar" demesiyle tuzak fark edilse de üç kuruşun hesabını yapan adam damgası yememek için kasa fiyatı ödenir genelde.
    (elodya, 10.07.2006 17:54)
  5. dayıyolar arkadan klasik müzik tadında parçaları hele bir de şarkıyı seviyorsanız(ben rhcp otherside çalındığına bile rast geldim) sepeti nasıl doldurduğunun farkına varamıyorsun tabi.

böyle cool bir edayla dolaşmalar etrafa bakınarak ağır adımlar atmak sepeti iterken kolları da dayarsın hımm şampuan.. en sevdiğimden elmalı at sepete... aa vanilyalı kahve! nasıl bişimiş akşam içeriz alalım... bir ferahlama bir gezintiye çıkmış hissi. böyle böyle düdükleniyoruz efendim...
    (köylügüzeli, 11.07.2006 09:07 ~ 09:09)
  6. bu tuzakların en büyüğü çalan müziktir. kendinizi kaptırırsanız 1,5 litre su almak için girdiğiniz marketten deniz yatağı ile birlikte çıkabilirsiniz. ayrıca kulağın duyamayacağı frekansta radyo yayınıyla beynin etki altına alınabildiği de bir gerçektir.
    (stairway to heaven, 11.07.2006 10:36)
  7. en kurnazcası şudur:

raflara ürünleri hassas dengeler ihtiva edecek şekilde dizerler.. düştü düşeceklerdir. siz yanından geçerken ya da raflara göz atarken ya da içindekileri okumak için içlerinden birini almak isterken gümbürt diye devriliverirler. o sırada market görevlileri hemen gelir yardım eder, ürünleri yerine dizer vs.. siz de olaya sebep olduğunuzu düşünerekten vicdan azabınızı bir nebze hafifletmek amacıyla etraftaki görevlilere göstererekten ve kaçamak bakışlar fırlataraktan yıkılan ürünlerden bir kaç tane alıp sepetinize koyar. kasanıza doğru ilerlersiniz.
    (juda, 31.07.2006 16:14)
  8. (bkz: @903474 )
    (abece, 02.08.2006 23:07)
  9. (abozek, 03.08.2006 11:34)
  10. bounty mars snickers ve twix in yanyana dizilmesi
    (ynitm ynits, 06.09.2006 17:55)
  11. süpermarketlerin, kendilerini ucuz gösteren çeşitli uygulamalarıdır.

kendi başımdan geçen bir olayı anlatayım. örneğin, x süpermarketinden sucuk alacaksınız. bir üründe, x kartı olanlara indirim yapıldığı afişlerle yazılmıştır kocaman. aslında o üründe indirim yoktur, hatta zarar ediyor bile olabilirsiniz. nasıl mı? şöyle ki, o sucuklar yaş ağırlıkları üzerinden kilosu örneğin 24 ytl iken indirimle kilosu 20 ytl'den fiyatlandırılmıştır. sucuk kurudukça ağırlığını kaybeder, fire verir. yani sizin aldığınız sucuğun etiketinde 500 gr yazıyorsa, 10 ytl ödeyeceksinizdir indirimle beraber. kuşkulanıp sucuğu reyon görevlisine tarttırdığınız zaman 400 gr çektiğini görürsünüz. yani asıl ederi, indirimsiz fiyatıyla 9.60 ytl'dir. evet, 40 ykr bir kişi için önemli değildir. ama o süpermarket gerçekten indirim yapmak istese, sucukları önceden tartmaz ve siz de o ürünü 8 ytl'ye alabilirsiniz.

önemli olan süpermarketlerin insanları salak yerine koyması ve günde binlerce kişinin alışveriş ettiğini düşünürsek elde ettikleri haksız kazançtır.

not : sayıları tam hatırlayamadığım için yaklaşık olarak yuvarlayıp yazdım.
    (ornitrin, 08.08.2007 12:53 ~ 12:55)
  12. (ctd, 08.08.2007 12:58 ~ 12:59)
  13. efendim genelde tüketiciyi daha da tüketmek için görünmeyen tuzaklardır bunlar şöyle ki;

bir markete girdiniz birincil derece ihtiyaçlarınız nelerdir? peynir-ekmek-yumurta-süt-yoğurt-et vs... asıl soru bu ürünlerin neden süpermarket binalarının en sonunda olmasıdır. neden birincil derece tüketilen ürünler en sondadır? cevabı oldukça basit.insan açgözlü bir yaratıktır kendisi girit labirenti gibi şekli olan süpermarketlerde gezinirken geçtiği yollar üzerinde bir sürü abur cubur,çikolata, içecek ve sadece insanın nefsini körüklendiren gıdalar bulunmaktadır.insan ister istemez bir şekilde kendine hakim olamıyorsa bunlardan bir kaç tanesine göz yummaktadır.şimdi söyleyin bakalım kaç kişi marketin sonuna doğru giderken bunlardan almadı?
    (genius kusagami, 08.08.2007 13:00)
  14. marketler kendi kendine tuzak kurmayacağı, hedefin müşteri olması beklendiği için : (bkz: süpermarket tuzakları)
    (ornitrin, 08.08.2007 13:03)
  15. (etranger, 08.08.2007 13:16)
  16. fiyatlara yönelik göz boyama amaçlı tuzaklardır.
    8 değil,
    7 değil,
    6 değil,
    5 değil,
    4 değil,
    tam 3,99 ytl...
    (adrian, 08.08.2007 13:22 ~ 08.09.2007 12:30)
  17. girşite indirimli gibi duran ürünlerin fiyatlarının rafalardakiler ile aynı olması ve bir indirimin söz konusu olmaması.
    yapılan araştırmaya göre süper market girişinde muz bulunuyorsa insanlar bu markette aradıklarını bulabileceklerini düşünüyorlarmış.
    kasaya kimi zaman hoş hatunları koymaları ve standlarda böle hatunların tanıtım için bulunmaları ve alışveriş sonunda et yememene rağmen "curry soslu tavuk almak".
    kimi ürünlerin nedense ikli veya üçlü satılmaları. ya kardeşim bira sorun değil isterse ellili olsun da, ben napim 2 litre yağı, bana bir litre yeter de artar, ama illa ki o indirimdedir ve ikili dir.
    kasaların başlarına süper şekerlemeler koymak. sonuçta almıyacaksan ne yaparsın, basit o reyondan geçmezsin ama kasaya seve seve gitmek zorundasındır.
    zaten pazarlama nedir?: "kravat almaya gelen adama takım elbise satmaktır".
    (tunfisch, 08.08.2007 13:32 ~ 13:33)
  18. giriş ve çıkış kapıları bambaşka uçlardadır, girme gafletinde bulunduktan sonra çıkışa ulaşabilmek için bütün magazanin, bütün reyonlarini sizi dolaşmak zorunda bırakan bir iç mekan dizanynı vardır. bol bol "s" çizerek çıkışa ulaşmaya çalışırken ürünler tüm cezbediciliğiyle üstünüze üstünüze gelir. bir limon sıkacağı almaya geldiğiniz yerden bilumum torba torba ürün ile çıkarsınız. ve operasyon başarıyla sonuçlanmıştır, avlar avlanmıştır.
    (bkz: ikea)
    (petit chien, 08.08.2007 14:43)
  19. 20 ytl olunca 3 taksit olacaktır ama herşey 19,99'dur.
    (bkz: mango)
    (petit chien, 08.08.2007 14:45)
  20. içinde üç tane canpare fiyatını sanki indirimdeymiş gibi veya üçünü tek tek almaktan daha ucuza geliyormuş gibi ortada bi reyona koymak ve üzerine büyük büyük rakamlarla fiyatını yazmak
    (keles, 08.08.2007 18:53)
  21. (bkz: bubi tuzağı)

valla bundan kurmuş ipneler.geçen geziyorum.jöle alayım dedim.tam kaldırıp sepete atacaktım altında pimi çekilmiş bir el bombası gördüm.imha ettik falan.ayrıntılar önemli değil.neden böyle bişi yaptınız lan dedim.abi jöle iyi değil saç döküyo hep dediler.tamam dedim.daha da sorgulamadım.
    (ucuruldukcaucurulanucurtma, 29.08.2008 02:23)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil