|
|
- hakkında giri olmaması oldukça şaşırtmış efsane progressive gruplarından biri (bkz: rush)(bkz: yes)(bkz: king crimson). 1982 de ingiltere'de kurulmuşladır. isimlerini tolkienin silmarillionundan almışladır. 14 kadar albümleri ve bir o kadarda live albümleri ve toplama albümleri vardır
- en iyi dönemini eski vokalistleri fish zamanında yaşamışlardır.80 lere, daha doğrusu rock tarihine damga vurmuş efsane albümler script for a jesters tear ve misplaced childhood ve fugazi fish dönemindendir.1988 yılında fish in marillion dan ayrılmasıyla gruba steve hogarth katılmış ve 1989 tarihli seasons end ile hogarth lı döneme geçilmiştir.bu dönemde de tarz değişikliğine rağmen önemli eserler vermişlerdir.ayrıca steve rothery gibi usta bir gitaristi barındırır bu güzide grubumuz.
(floydzede, 14.02.2006 12:04 ~ 20.09.2006 11:35)
- (bkz: script for a jesters tear)
(bkz: misplaced childhood)
(bkz: fugazi)
(bkz: seasons end)
(bkz: live from loreley)
(bkz: made again)(floydzede, 14.02.2006 12:13 ~ 14.09.2006 10:27)
- tüm grup üyeleri joni mitchell hayranıdır.
- alakasız (bkz: silmarillion)
- rock müzik tarihinin önemli gruplarından birisi.. lise yıllarının walkman listesinin olmazsa olmazlarından.
- uzun yıllar uğraşıp fish dönemi diskografisini tamamladıktan sonra "dur ulan bu steve hogarth nasıl okuyor acep?" diye merak edip karşıma çıkan ilk steve hogarth dönemi albümleri olan the positive light albümünü alıp esaslı bir "hassiktir" çektiğim ingiliz grup. nedenine gelince... atladım otobüse, cd çalarıtaktım kulağıma başladım dinlemeye, atmosferik bir havayla açıldı albüm -ohş işte marillion dedim ve kendimi yeni bir prog-rock ziyafetine hazırladım... hazırladım... hazırladım... o da nesi? atmosferik kısım bitmek bilmiyor, araya da elektronik öğeler karışmaya başladı. ben kendimi avutuyorum "heralde introyu uzun tuttular" "grendel gibidir belki" ama ben bunları düşünürken giren dısçak dısçak ritm oracıkta umutlarımı tüketiverdi. sonradan öğrendim ki bu albüm hogarth dönemindeki şarkıların elektronik remixlerini yaptıkları bir projeymiş, işin kötü yanı hogarth'ın sesini duymak için aldığım albümde vokal kısımları çok çok az ve o kısımlarda da vokalde efektler kullanılmış. yaa yaa
|