görseller
marie antoinettemarie antoinette
marie antoinette 
belki ilginizi çeker
  1. · ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler
  2. · killer queen
  3. · ortak payda
  4. · uçan spagetti canavarı
  5. · ankara da su kesintisi
  6. · ortak payda
  7. · yemek savaşı
  8. · ekmek bulmazsan esrar iç
  9. · kirsten dunst
  10. · itü tatil değildir
gündem
  1. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  2. · okan bayülgen
  3. · 15 kasım 2009 galatasaray fenerbahçe basket maçı
  4. · günün tek şarkılık özeti
  5. · erkekte ses tonu
  6. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  7. · banu güven
  8. · entel ayakları
  9. · ares

marie antoinette  

sayfa  / 2
  1. ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler dediği öne sürülen fransız kraliçesi
    (sagu, 24.05.2004 07:28)
  2. ünlü lafı yüzünden kafasını kaybetmiştir
    (wiechy, 24.05.2004 08:16)
  3. aslında fransaya kraliçe olmuş bir avusturya prensesi olup, ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler gibi bir laf etmemiş, lafı jean jacques rousseau'nun bir romanındaki bir avusturya prensesi etmiştir, ve bu laf devrim sırasında sanki kendisi etmiş gibi üzerinde kalmıştır.
    (stocky2001, 09.02.2005 11:11)
  4. fransız kralı 16. louis'nin eşidir. havalı, savurgan ve düşüncesiz bir kişi olmakla birlikte reform düşmanlarındandır. ağustos 1792'deki devrime neden olan karmaşıklıklara neden olanlardan biridir. ve bu devrim neticesinde monarşi kaldırılmıştır.
    (fempusay, 09.02.2005 12:41)
  5. kraliçeliğinden çok killer queenle hatırlanan şahıstır, queeni hatırlatır kimilerine.
    (dibap, 09.02.2005 13:27)
  6. pasta manyaa hasta fransız dilberi...
    (varolmayan şövalye, 30.05.2005 01:33)
  7. kendisi çok temzimiş, öyle temizmiş ki hayatında iki kere yıkanmış. vaftizinde ve öldükten sonra. iyyyyy...
    (tekmeleyen kuş, 11.01.2007 14:53)
  8. yetmiş dokuzuncu oscar ödüllerinde milena canonero'ya en iyi kostüm ödülünü kazandıran film. marie antoinette rolünde kirsten dunst oynamış.
    (yoghurt, 28.02.2007 22:37)
  9. fransız ihtilaliyle beraber giyotine gitmiş fransız kralı 16. louis'nin eşi.
    (zinzoline, 04.04.2007 19:56)
  10. (bkz: http://www.marieantoinette-lefilm.com)

sofia coppola'nın görsel ağırlığı ile akıllarda kalan filmi olmuştur..26. uluslararası istanbul film festivali'nde gittiğim tek film olmuştur..onun da biletini zaten kapıdan buldum..neyse ki beklediğimden daha iyi çıktı, 15 liraya versailles sarayı, le louvre, irili ufaklı trianon köşkleri dahil olmak üzere çoğu kıdemli fransız mekanlarını gezdim..krallarla kral oldum, ihtişamın ve görkemin içinden çıka gelmiş o cennet midir, cehennem midir tam olarak bilinmeyen yaşamı taddım..gibi..

diyalogtan baya uzak, tarihi hafif alternatif yorumladığı dediğim gibi görselliği ile şov yapan bu filmde coppola ablamız, ekmek bulamazlarsa pasta yesinler dediği iddia edilen, tarih sayfalarına böyle geçmiş, karmaşık ihtilal dönemlerinde tahta geçmiş, 30'lu yaşlarını bitiremeden giyotinle öldürülmüş, 16. louis'in karısı, fransa tahtının avusturya kökenli bahtsız kraliçesi marie antoinette'un hayatını beyaz perdeye taşımız..o dönemlerde gerçekleşen siyasi, politik gelişmeleri aşk ve entrikalar ile nasıl harmanlandığını gözler önüne sermiş..hafif mübalağa tozu eklemiş, tebessüm yaratarak aslında kraliçenin cennet içinde bir cehennemde yaşadığını bizlere göstermiş..

film genel hatları ile çerezlik sınıfında..kostüm ve makyaj olayında yarmış geçirmişler, izlerken zevke geliyor insan..marie antoinette rolünde kirsten dunst ise filme ayrı bir hava katmış..takdir ettim hem oyunculuğunu hem de gö..öhhmm..güzelliğini..filmi zaten gözünüz renk görsün, gönlünüz rahatlasın diye izliyorsunuz..karamsar bitişi bile sizde fazla etki bırakmıyor, kendinizi yorgun hissettmiyorsunuz film sonunda..tarihe çok yüzeysel bir yorum getiriyor, belgesel miydi şimdi izlediğim diye düşündürüyordu beni sinemadan çıkarken..

bulunup izlenmeli, arşivlenmeli..

-o değil de ne pis insanlarmış bu fransızlar.
    -doğru didin mirim..

(bkz: marie antoinette soundtrack)
    (zeus, 07.04.2007 15:01 ~ 15:30)
  11. tek eksiği müziklerinin kötü, daha doğrusu uyumsuzluğudur, onun dışında lezzetli, izlenesi bir film..
    (crimson, 13.04.2007 21:57)
  12. tarihi film değildir, romantik komedi değildir, biyografi değildir. cosmogirllere hitap eden bir filmdir, gözünüz kılık kıyafete, dekora doysun diye çekilmiştir ve eğlenme amaçlı izlenir.

soğuk içiniz.
    (no more, 16.04.2007 17:06)
  13. ona ithaf edilen meşhur lafta kastedilen gayet bildiğimiz soslu kektir ( ya da benzeri bir şey ) ve erişte değildir, başka dillerde "pastanın" anlamı farklı olması bir şey ifade etmez nitekim zaten kelime türkçeye tercüme edildikten sonra "pasta" şeklini almıştır. bir cümlenin yarısı tercüme edilip diğer yarısı bırakılmaz (genelde) belki ekmek kelimesi de çince, japonca ya da fince badem anlamına gelebilir bilemem ama bu cümlenin anlamını değiştirmez. "badem bulamıyorlarsa erişte yesinler" anlamına gelmez türkçede. kaldı ki cümlenin ingilizcesi

"ıf they have no bread, then let them eat cake!"

ve fransızcası:

"qu'ils mangent de la brioche"
    (panavision, 24.05.2007 05:15)
  14. kendisini sırf gıcıklık olsun diye rahatsız ettiğim yazar... muhafızlarından ise en ufak bir korkum yoktur...
    (van den budenmayer, 28.05.2007 02:01)
  15. sıkılmış kişi.offf puffff sıkıldım, bunaldım hahahahahah ne komik insanı. *
    (tazmanya canavarı, 15.07.2007 16:02)
  16. curved air'in harikulade bir şarkısı. phantasmagoria albümünden..
    (tangerine, 22.07.2007 12:44)
  17. türkiyede kendisi gibi düşünenlerin başkente başkan olduğu tarihi kişilik.

(bkz: banyo yapmayın başınızı yıkayın)
    (budur, 10.08.2007 11:00)
  18. bazı yazılarını beğenip benden + alan sözlük şahsiyeti
    (enterprise, 24.10.2007 21:09)
  19. soffia copolla filmi kirsten dunst oynadı kraliçeyi ,marie antoinette' den ufak bir ayrıntı izleyenler fark ettiler mi bilemiyorum filmde marie nin sahip olduğu giysiler ayakkabı incik boncukların olduğu giydirme sahnesinden sonra ayakkabılarını tek tek gösterdikleri bi sahne var hızlı hızlı geçişler ve tüm cafcaflı pabuçlar görünüyor çifter çifter arada dikkat ederseniz şayet bir çift converse mavi, bağcılıklı fln 2 sn kadar görünüyor reklammmmm sen nelere kadirsin, yakalamak için filmi tekrar izlemeniz gerekebilir ben kaçıncı dk olduğunu hatırlamıyorum ama dvd de yalnış mı gördüm lan şeklinde sarıp aha işte la bu convers , hayvanlarrrrrrrrr beynimize girionuz ha demişliğim var .
    (buhranıkendisindenikiadımöndekoşanbuhranpilavı, 02.11.2007 13:53)
  20. 2006 yapımı sofia copolla filmi.

afişindeki kirsten dunst'a tav olup indirdiğim filmden aklımda sadece iki fikir kaldı:

-paran varsa hayatını yaşarsın.
    -kirsten dunst güzeldir. bulup da yemeyen kerizdir (izlediğinizde ne demek istediğimi anayacaksınız).

bu filmi sakın benim gibi açken izlemeyin çünkü bütün karakterler 2 saat boyunca bir şeyler tıkınıyor. belki de bu yüzden bir şey anlamadım. bitişine 20 dakika kala artık dayanamayıp gecenin köründe burger türk'ü yardıma çağırdım, sağolsunlar hemen geldiler.

aslında filmin bana verdiği asıl fikir punk is not dead!!! oldu.

güzel olan bu repliği duvara karşı'da birol ünel'in sarfetmiş olması, ki kendisi transylvania da asia argento'yla birlikte oynamıştı, o da marie antoinette'te kralın metresi rolünde karşımıza çıkıyor. ayrıca marianne faithfull'u da avusturya kraliçesi rolünde görmek mümkün. kirsten dunst için indiridiğim filmin yönetmeninin sofia copolla çıkması da hoş bir rastlantı oldu (ki kendisini lost in translationdan severim).
    böylece hayatın sadece pozitif bilimle açıklanamayan bir matematiği olduğu konusundaki teorim bir kere daha sağlanmış oldu. bu filmin bana kattığı önemli bir şey varsa, o da budur.
    (kısaveacısız, 04.11.2007 18:56 ~ 19:41)
  21. duygusal olmayan, hoşsohbet arıdır kendisi.

'çok zeki ama çalışmıyo abisi' *
    (obi two kenobies, 13.11.2007 00:55)
  22. içindekini dışında taşıdığı nasıl da belli gözlerinden.
    sesinin kurduğu cümlelerden anlaşılıyor, bilinir oluyor içinin aydınlığı, paklığı.
    bildim ben de iyi ki.
    minicik de olsa şimdilik.
    (dirtypain, 29.02.2008 14:54)
  23. "ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler" açıklamasıyla zamanında pasta fiyatlarını taban yaptırıken ekmek fiyatlarını fırlatmış olduğunu düşündüğüm tarihi şahıstır. şu an olmuş olsa "ekmek borsası tavan yapardı" fikrinede kapınılabilir.
    (bkz: dolar gene düştü)
    (bkz: biri marie antoinette yi durdursun)
    (mi atze, 29.02.2008 18:57 ~ 16.04.2008 22:46)
  24. mesih olduğunu söylüyor. kendisini şöyle alalım, sonra uyarmadı demesin;

(bkz: peygamber olmanın dezavantajları)
    (tazmanya canavarı, 16.04.2008 02:54)
  25. "bencillik alert." gibi bir etki yaptı bende sağ olsun. ben gidip pastamı yiyeyim diyorum efendi efendi.
    (maia, 26.12.2008 19:22)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil