belki ilginizi çeker
  1. · marie antoinette vasat bir karakterin portresi
gündem
  1. · tunceli alevileri dinsizdir
  2. · kurban bayramı vahşeti
  3. · günün tek şarkılık özeti
  4. · yılmaz özdil
  5. · banu güven
  6. · boylumlama
  7. · ugg düşmanı ezik kızlar
  8. · etik hacker
  9. · akıllı bakınız

marie antoinette in gizli günlüğü  

1. carolly erickson tarafından hazırlanmış,artemis yayınlarından çıkmış 374 sayfalık okuma merakı uyandıran,son derece güzel kapağı ve içeriğiyle tam bir okunası kitap.daha da iyisi için (bkz: marie antoinette vasat bir karakterin portresi)
    (bkz: stefan zweig)
    (purplemurple, 27.07.2007 23:57 ~ 23:57)
  2. ayrıca iç kapağındaki tanıtım yazısını okuyup da kurgu olduğunu görünce müthiş bir hayal kırıklığı yaratabilmiş hedehödö.
    (purplemurple, 01.08.2007 00:21)
  3. sade ve duru anlatımıyla çabucak okunan fakat vikipedi'den marie antoinette'nin hayatı okunup da senaryolaştırılmış gibi duran çıtır çerez bir kitap.

adından da anlaşılabileceği gibi kitap günlük formatında. sanırım olaylar kraliçenin ağzından anlatıldığından yalın bir dil kullanılmış ve bu da kitabın süratle okunmasını ciddi bir katkı sağlamış. ayrıca uzun uzun betimlemeler ve de mekan ya da karakter tanıtımları da kitapta yok denebilecek kadar az.

ek olarak; kitap, yazarın ilk tarihsel roman denemesiymiş. zannımca çok da başarılı denemez ama marie antoinette'nin hayatını bilmeyen biri için doğru kronolojik sırada doğru bilgiler içerdiğinden okunması faydalı olabilir.
    (atalante, 11.08.2007 22:10 ~ 22:12)
  4. bazı kısımları halka ifşa olmuş günlüktür.

"sevgili günlük

bugün bi kaç densiz gelmiş kraliçem halk yemeğe ekmek bulamıyor diye bana yakınıyorlar. döndüm bunlara ayol halkın derdi beni mi gerdi fevkaladenin fevkinde güzel bir gün geçirmişim gelip karşımda bıdı bıdı ediyorsunuz gitsinler köşedeki patisserie'den alsınlar birer pasta yiyiversinler dedim. zaten sıkılmışım bu sarayın hair stylerından bi yapıyo böyle kabarık kabarık saçlar bi yarım metre de saçtan uzuyorum.neymiş 18. yüzyılın en gözde modası buymuş hayır bişey değil bizim luiş sonra sinir krizine giriyor benden uzunsun diye. ben balon etekle bile onun sinirlendiği kadar şişemiyorum valla. şuan da dışardan acayip sesler geliyor günlük giyotin falan diyolar bi de adımı bağırıyorlar sanırım birini asacaklar da affetmemi istiyorlar dur ben şunlara bir bakayım sonra gene sana yazarım canım

caccovv kendine iyi bak şeker"
    (uncle, 12.08.2007 00:53 ~ 20:24)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil