görseller
maria magdalenamaria magdalena

belki ilginizi çeker
  1. · öbür tarafta götümüze girecek giriler
  2. · magdalenalı meryem
  3. · mecdeleli meryem
  4. · isanın etrafındaki her kadının maria olması
  5. · seksenli yıllar
  6. · kutsal kase
  7. · tapınak şövalyeleri
  8. · aroues incili
  9. · like a prayer
  10. · sandra
gündem
  1. · ezel
  2. · ismail yk
  3. · domuz gribi
  4. · insanın hayatına sıçan şeyler
  5. · uykusu olup da uyumayan insan
  6. · disko kralı
  7. · günün tek şarkılık özeti
  8. · phpbb
  9. · pasaklı ve lanetli tatil

maria magdalena  

sayfa  / 2
  1. kilise tarafından fahişe olarak tanıtılan ve kötülenen fakat son iki senedir gerçeğin bölye olmadığı ortaya çıkan isa'nın karısı olduğu iddiası ortaya atılan ve isa'yla ikisinin bir soyu olduğu söylenen kutsal kadın.
    (bettyboop, 21.04.2004 02:20)
  2. isa'nın manitası olarak da bilinen kişi. taşlanmak üzereyken isa gelir ve günahım yok diyenler istediğini yapsın diyerek kurtarır.
    (theother, 06.05.2004 00:01)
  3. (bkz. öbür tarafta götümüze girecek giriler)
    (hepten aykırı, 06.05.2004 00:02)
  4. isa'nın nesi olduğu,hakkında ne karara varıldığı,azize mi fahişe mi ilan edildiği muallakta olan kadıncağız.
    (16 inç fileli çorap, 30.05.2004 14:41)
  5. isa'nın yakınındaki 3 maria'dan sadece biri.
    (dr conners, 30.05.2004 15:12)
  6. hz isa'nın onunla evli olması ve ondan bir çocuğunun olması hristiyan inancını sarsar niteliktedir. zira hz. isa tanrı'nın oğlu olarak görülür.
    (azwepsa, 07.03.2005 19:20)
  7. davinci şifresi kitabında hz. isa'nın eşi ve kutsal kase olarak bahsedilen kadın.

modern talking'in bir şarkısı.
    (gblack, 16.04.2005 12:39)
  8. günaha son çağrı adlı kitaba göre, isa ile birlikte olduktan sonra fahişe olan kadındır maria.
    (drenchrome, 16.04.2005 13:51)
  9. incil'de kimsenin karısı, kızı, vs. olmadığı halde adı geçen ender kadınlardan biridir. aslında incil'deki ve hristiyanlıktaki yeri dan brown'ın iddia ettiği gibi kötü değildir. ilk önceleri fahişelik yapan ama ondan sonra tövbe eden biri olarak adı geçer. isa'nın dirildiğini ilk gören kişidir. bunu diğer havarilere 'mesih dirildi' diye haber verir. bu cümle günümüzde bile kullanılmaktadır. hristiyanlar paskalya'da birbirlerine iyi bayramlar demezler onun yerine 'mesih dirildi' derler. ayrıca azize olmamasına rağmen 22 temmuz ona atfedilmiş bir anma günüdür. başka bir efsaneye göre isa'nın dirildiğini söylediği insanlardan biri maria magdalena'ya inanmaz, o sırada elinde yumurta taşıyan maria magdalena'ya 'isa'nın dirilmesi senin elindeki yumurtanın kırmızıya dönmesi kadar imkansızdır' der. daha cümlesini bitiremeden maria magdalena'nın elindeki yumurta kırmızı olur. paskalya'da bu yüzden yumurtaların kırmızıya boyandığı söylenir.
    (chrystal, 04.07.2006 16:22)
  10. (bkz: magdalenalı meryem)
    (gunlukenerjiveegopınarı, 04.07.2006 16:43)
  11. sandra'nın bir zamanlar çok tutan şarkısı aynı zamanda.

you take my love, you want my soul
    i would be crazy to share your life,
    why can't you see what i want
    sharpen your senses and drawn the knife
    hold me and you'll understand
    i'll never be maria magdalena
    (you're a creature of the night)
    maria magdalena
    (you're a victim of the fight, you need love)
    promise me delight
    (you need love)
    why must i lie, find any price
    when will you wake up and realize i can't surrender to you
    play for affection and win the price
    i know these party games too

(bkz: seksenli yıllar)
    (bigbang, 28.08.2006 17:31)
  12. magdalalı meryem,yani isa'nın karısı olduğu iddia edilen kişi. magdalalı meryem'in isa çarmıha gerilirken ondan hamile olduğunu söyleyen tarihçiler vardır. bu iddiaya göre isa'nın soyu onun çarmıha gerilmesiyle bitmemiş,meryem'den olan sarah isimli kızıyla devam etmiştir. bir takım iddialara göreyse magdalalı meryem bir fahişedir.
    (sonradanmıoldumhepmiböyleydim, 04.06.2007 01:38)
  13. şarkının giriş kısmı mortal kombatın müziğine benzemektedir.
    (kagan7558, 21.06.2007 19:54)
  14. maria magdalena'nın ilk papa olduğuna dair efsaneler mevcuttur. magdalalı, roma'ya petros'tan evvel gidip hristiyanlığın ilk kıvılcımlarını çakmıştır. roma'nın ilk hristiyanları petros'tan önce onu papa ilan etmiştir. ancak kilise maria'yı havarilerle aynı kefeye koymak istememiştir. hristiyanlıkta kadınlar daha geri plana atılmıştır. hatta vatikan'ın kadınlar papa olamasın diye uyguladığı yöntem de ilginçtir. ortası delik bir koltuk yaptırırlar ki o zamanlarda yaygın olan ve aynı zamanda tuvalet işlemini gören, iyi aile salonlarında bulunan bir koltuktur bu. papalık görevine aday olanlar koltuğa donsuz oturtulurdu. koltuk bir mekanizmayla kardinallerin baş düzeyine kadar yükseltilirdi. kardinaller adayı incelerdi. ardından şöyle bağırırlardı: "testiculos habet, et bene pendente" yani "hayaları var ve güzel sarkıyorlar"*
    zaten kadınlar arka plana atılmamış olsaydı çoğu şey farklı olurdu. hz. isa kliselerde havarilerle değil de bir kadın ve çocukla resimlense mesela, başlarda kilise kadınlardan uzak durulmasını tavsiye eder miydi? ama bunlar varsayımlar tabii...

edit: hayalara bakma olayı bir kadının erkek şekline bürünerek papa olmasından sonra ortaya çıkmış.(dark elvene teşekkürler.)
    (sphinks, 21.06.2007 20:32 ~ 20:39)
  15. '' ...sevmiştim seni bir zamanlar çılgınca '' diye devam eden harika bir alpay şarkısı.

aramaya inanan edit :

dün yine gezindim anılarda
    madrid'in arka sokaklarında
    andım seni maria, maria magdalena
    sevmiştim bir zamanlar seni çılgınca

oyna maria, maria, maria magdalena
    madrid gecelerinde yalnız o vardı
    kadehler hep onun için kalkardı

maria magdalena
    sevmiştim bir zamanlar seni çılgınca, çılgınca

maria maria maria magdalena

maria
    şimdi aramızda yüce dağlar var
    dağların ardında hatıralar
    andım seni maria, maria magdalena

(deniz büyücüsü, 21.06.2007 20:37 ~ 22.06.2007 14:31)
  16. (bkz: mecdeleli meryem)
    (deddo, 22.11.2007 22:39)
  17. (bkz: tapınak şövalyeleri)
    (bkz: kutsal kase)
    (zaknafein, 22.11.2007 22:43)
  18. yahudiler maria magdalena yı fahişelikten dolayı tutuklarlar isa yı sınamak için önüne getirirler. bu kadını fahişelik yaparken yakaladık bu günahkarın cezası nedir diye sorarlar. isa hiç beklemedikleri şekilde "taşlanarak öldürülmeli" der. "şimdi herkes eline bir taş alsın" diye de ekler. yahudiler kadını bağlarlar ve ellerine atacakları taşları alırlar. atmadan önce isa son sözünü söyler "şimdi ilk taşı günahsız olanınız atsın"

başka bir anlatıya göre de maria magdalena erkek egemen sistema başkaldırmış bilge kişidir ki sonu iştar gibi inanna gibi olmuş fahişelik yaftası yapıştırılmıştır.
    (i know i am right, 22.11.2007 23:03)
  19. isa eğer hz isa olmuşsa bunda maria magdelana'nın katkısı yadısanamaz.isa için dönüm noktası olmuştur ,maria magdelana ile yaşadığı macera.ayrıca herkesin bir maria magdelanası olmuştur hayatında.
    (nyksss, 23.11.2007 00:23 ~ 00:49)
  20. " ben mecdelli olarak adlandırılan meryem'im. soylu benjamin kabilesinin prensesi ve nasıralıların kızıyım. davud soyunun evladı aaron rahiplik kastının torunu yol'un mesihi isanın yasal eşiyim.

bizim hakkımızda çok şey yazıldı ve gelecekte de yazılacak. bizim hakkımızda yazanlarının çoğunun gerçek hakkında hiç bir bilgisi yok ve büyük gün de burada değillerdi. bu sayfalara aktaracağım sözler tanrının şahit olduğu gerçeklerdir. büyük gün de , kara günde ve ondan sonra yaşadığım olaylardır.

bu sözleri , zamanı geldğinde bulmaları ve yol u yönlendirenlerin gerçeği bilmeleri için, geleceğin çocuklarına bırakıyorum."

mecdelli meryem in aroues incili

yeshua ve meryemin üç çocuğu vardı. en büyükleri olan erkek çocuk john-joseph mecdellinin ilk eşi yeshua nın kuzeni olan vaftizci jhon un oğludur. mecdelli hamile iken kral herod tarafından başı kesilereik idam edilen vaftizci john bir çok insan tarafından gerçek mesih olarak kabul ediliyordu. idamı müridlerini kızdırmış ve idamının sebebi olarak gördükleri mecdelliyi fahişe olarak ilan etmişlerdi. o dönem mecdellinin en yakın arkadşı ve kral herod un üvey kızı olan salome yi de ensest ilişki yaşayan pis bir günahkar olarak ilan etmişti aynı müridler.

idam üzerinden uzun bir zaman geçmeden yeshua mecdelliye gelip onunla evlendi ve oğlunu oğlu gibi yetiştirdi. bir zaman sonra ilk kızları sarah-tamar dünya ya geldi. yeshua çarmıha gerildiğinde yanında olan mecdelli üçüncü ve son çocuğuna hamile idi yeshua-david.

yazılması gerken bir çok şey olan konudur. kısaca bağlamak gerekirse mecdellinin fahişe olduğunu idda edenler vaftizci john u mesih olarak kabul etmiş fanatiklerin soyundan ve inanşından gelenlerdir. `
    (morbid angel, 31.08.2008 21:01 ~ 21:04)
  21. l'ultima cena'da isa'nın sağında(isa'ya göre sağı) resmedilen hatun. iki yanındaki esmer, sola dönük kafanın sahibi de yahuda işkaryot'tur.

(görsel: maria magdalena/49102)
    (jugis nomen, 29.12.2008 08:37)
  22. 80'ler pop müziğinin protest prensesi sandra, 80'ler denince ilk akla gelen pop müzik eserlerinden biri olan bu şarkısında ne kadar duyarlı (!) (parantez içi ünlem icat ettiler bi de) olduğunu göstermiştir.

bir it s a sin'dir, bir maria magdalena'dır, bir la isla bonita'dır, hatta bir all that she wants'tır, hatta hatta bir pump up the jam'dir.. bunlar 80'lerin en kaliteli ayrıntılarından yalnızca birkaçıdır. her birinin klibi vardır, açın izleyin youtube'dan. kiminize nostalji olsun, kiminize o günler hakkında edinecek bir fikir...
    (maxistrable, 05.05.2009 20:17)
  23. (bkz: isanın etrafındaki her kadının maria olması)
    (bkz: incilde sadece maria adı geçmesi)
    (kiaransalee, 05.05.2009 20:21)
  24. insanı geç doğduğuna lanet ettiren,kanımca 80'li yılları en güzel karakterize eden, buram buram 80'ler kokan bir şarkı.
    (ayşen gruda, 25.06.2009 00:23)
  25. monica bellucci'nin the passion of the christ filminde oynadığı rol.
    (bkz: ilk taşı günahsız olanınız atsın)
    (ahead full, 17.10.2009 01:03)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil