2012'de beklenen, marduk gezegeninin dünyaya çarpması ile sonuçlanabilecek afet. maya uygarlığının yazıtlarında bile bundan bahsedilmektedir.
ayrıntılı bilgi için:
zecharia sitchin tarafından ortaya atılmış ve dünya üstünde on binlerce inananı bulunan bir akımla alay etme cesaretini kendisinde bulan insanın sözüdür.
2012'den önce gelecekse ilk ben vereceğim. bütün sınıfın tek bir iğne ile aşı olduğu ilkokul zamanlarında telaşlı, korkak çocukların arasından sıyrılıp öğretmenin gazına gelen çocuğum ben. bu tedirginlik ile yaşamak yedi bitirdi beni. çağırın gelsin ve siftahı ben olayım. hiç yoktan mikrop kapmam. tek bir şartım var, öldürmesin. ve bu işkence bir an önce bitsin.
itü ayazağa yerleşkesinin metro hattının bitmesi gibi bir iddiadır. ben lise1deyken okula tanıtıma geldiklerinden beri bu metro hattı 'seneye bitecek' . üstünden 792384* gün geçti, üniversiteye girdik ama hala tık yok. marduk da o hesap. 3661 yılda bir mi ne dönerek dünyaya yaklaşıyormuş , 2000 yılından beri gelmeye çabalıyor garibim, bana yetişmez sanırım artık evlatlarımız görsün.
o değil de bu kadar kulaklarını çınlattık, babil kralı marduk gelip mikmez umarım yakın zamanda bizi.