|
|
- galatasaray'ın aldığını iddia ettiği arjantinli sol kanat oyuncusu, aldı mı almadı mı tam olarak bilinmez, resmi bir maça çıkmadıktan sonra ben de inanmam.
- marcelo adrian carrusca arjantinin yetişen genç neslinin parlak oyuncularındandır.kendisi de galatasaray'a olan transferini onaylamıştır.
- galatasaray ile 5 yıllık sözleşmeye imza atmış futbolcudur. istikrarsız genç bir oyuncu ama çok yetenekli. arjantin ümit milli takımında da oynamıştır kendisi. umarız aradığı istikrarı galatasaray'da bulur.(aradığını nerden biliyorum ?)
- 16 numaralı formayı giyecek olan galatasaray'ın yeni yıldız adayı futbolcusu. yalan olmaması dileğiyle.
(lucifer, 28.07.2006 13:03 ~ 13:06)
- 5 aralık 2006 galatasaray liverpool maçında tek başına kahraman olmaya kalkışmış, birçok pozisyonda uygun durumda olan takım arkadaşlarına pas vermeyip bunun üzerine kullanmadığı ayağı olan sağ ayağı ile uzak mesafeden şutlar çekmeye kalkışmış oyuncudur. kumaşı iyidir ama bu hareketleri takım içinde çok sırıtmıştır. çünkü öncelikli olan takım oyunudur...
- oynamadığı halde galatasaray taraftarının arda'dan sonra en çok sevdiği futbolcusudur.
- pek bir numarasını göremediğimiz, kayserispor'a kiralanması gündemde olan futbolcu.
- tekniği ve oyun okuması oldukça iyi olan,fakat geretsin yanlış tercihleri sonucu oynama fırsatı bulamayan arjantinli.
- football manager 2007deki performansının bari yarısını sergilemesini istediğim galatasaraylı futbolcu.daha fazla forma şansı buldukça kalitesini göstereceğine inanıyorum.eğer kayserispora giderse umarım kendini kanıtlamış olarak yuvasına geri döner.
- gerets yada gerzeks tarafindn oynatılmayan arjantinde iyi bir ünü olana ama burda yedek bile zor kalan tekniği ile özgüveni etkileyici olan arjantinli orta saha oyuncusu
(clive, 13.01.2007 17:36)
- açıklamasına göre
-sahada bir koyun vardı bana doğru getiriyorlardı, resim çektircez, sevcez sandım, bir anda kestiler anlamadım, kanınıda alnıma sürdüler, o gece uyuyamadım
demiş kendisi.
- tahminlerin aksine takımdan gönderilmeyen ve kendi açıklamasına da dayanarak beklenen çıkışı yapması beklenen galatasaraylı futbolcu. kalli'nin gelişiyle birşeyler değişebilir, ama kendi istemediği sürece çok zor. tüm bunlara rağmen fm 2007'de oynadığı futbolun yarısını bile oynaması durumunda istediği çıkışı yapabilir...
- aslında hiç çıkış yapamayacak olduğunu düşündüğüm, "çıkacaktın da bu zamana kadar neredeydin" sorusunu sormak istediğim ve en başından itibaren gereksiz bir transfer olduğunu düşündüğüm futbolcu..
(joker, 02.07.2007 00:05)
- gerets'in, kendi transfer listesinde yer almayan, yöneticilerin transfer ettiği oyuncu. dolayısı ile, ne yazık ki, bu oyuncu "hiçbir maçta" 90 dakika forma giymemiştir. gerets, aynı mevkiide oynayan arda'ya yüklendikçe yüklenmiş, yine de carrusca'yı oynatmamıştır.
- 2003 dünya gençler şampiyonası'nda lionel messi,carlos tevez,fernando cavenaghi gibi futbolcularla birlikte arjantin milli takımı'nda arjantin'in gelecek vaadeden dört beş genç yıldızından biri yakıştırmasıyla oynamış futbolcu.
messi barcelona'da,tevez önce bayern munih ardından menchester united'da ve cavenaghi de bordeaux'da kendilerini vizyona koyarken bu arkadaşımız da galatasaray'da kahır çekmekte,çektirmekte.
genç oyuncuların kendi ülkelerinde yıldız olarak vaad edilip de transfer oldukları takımlarda bocaladıkları,uyum süreçlerinin uzun sürdüğü sıklıkla vuku bulan şeyler.ancak bir oyuncunun da oynamadan uyum sorununu aşması,salt idmanlarda takımla çalışarak arkadaşlarıyla bütünleşmesi yeterli olmaz,olamaz.çıkıp taraftar önünde oynamalı,adının bestelerde yer aldığını duymalı ve alkışlar eşliğinde yedek kulübesinin yolunu tutabilmelidir en azından bir kaç kere ki;kulübü sevsin,takımla taraftarla bütünleşsin...
robinho örneğini ele alırsak mesela;real madrid'e transfer olduğunda ilk maçlarında sıçıp sıvadığını gözlerimizle gördük,ancak bıçakla kesilir gibi takımdan kesildiğine şahit olmadık,velev ki robinho o zamanlar takımının kaybettiği puanlarda başrol oynasa bile.sonuçta şu anda takımın aslarından ve taraftarın kurtarıcı gözüyle baktığı futbolculardan biri.
genç oyuncu için hatta geçtim insan için yeni bir kültüre alışmak zordur.aynı dilin konuşulduğu,aynı milletin yaşadığı ülkesinin bir şehrinden diğer şehrine giden bir öğrenci bile ilk bir kaç sene bocalama dönemi yaşamıyor mu?o başka o başka değildir,carrusca profesyonel futbolcuysa,o öğrenci de üniversiteyi kazandıysa en az onbir yıllık profesyonel öğrencidir.
sonuç itibarı ile carrusca'nın şanssızlıkları vardır;gerets gibi,oynadığı mevki de arda gibi alt yapıdan yetişen bir cevherin onun döneminde parlaması gibi.
ancak bütün bunlar bir kenara bırakılıp,riskler alınıp ligde anadolu kulüpleri ile galatasaray'ın kendi sahasında oyndığı maçlarda oynatılmalıdır.yarın ispanya liginde bir takımda görürsek çok iç çeker,diz döver galatasaray taraftarı.
- arda turan'ın çıkış yaptığı yıl transfer edilmesi en büyük talihsizliği olsa gerek. vestel manisada sağ bek, galatasaray paf da genel de sağ açık oynayan arda, gerets le ortasahanın solunda denendi ve milli takıma kadar yükseldi. haliyle carrusca yalan oldu. tam fırsat ayağına geldiğinde de genelde sakattı. bu adam klasik latin amerikalı bileklerine hakim ama avrupa futbolu için gerekli olan mücadele ve fizik gücünden uzak. ama patlama yaparsa da hiç şaşırtmaz. çünkü potansiyeli var. tam iyi oynamaya başladığı maçlar sonrası gelen mağlubiyetler de günah keçisi olması en büyük talihsizliği bu sene örneği iyi oynadığı sanırım gol attığı bir lig maçı sonrası çıkılan avrupa maçında alınan mağlubiyet sonrası kadro dışı kalması. geldiğinden beri en iyi maçı ki her maçı öyle oynası kimse kesemez onu olimpiyat stadında galatasaray'ın kazandığı 5 aralık 2006 galatasaray liverpool maçı'dır. bir golü de sayılmamıştı o maçta. ilk fırsatta elden çıkarılacak yabancılar arasında gözüküyor, bakalım gelecek neyi gösterecek kaybolan bir yetenek mi, yoksa tevez, cavenaghi, mascherano gibi aynı nesilden çıktığı arjantinlilerle birlikte ismi duyulan bir star mı olacak.
- 15 ocak 2008 galatasaray sarıyer maçı'nda galatasaray'da en dikkat ettiğim oyunculardan biri oldu kendisi. estudiantes gibi arjantin'in en köklü takımlarından birinde hemen hemen sezonun bütün maçlarında forma giymiş, tevez, cavenaghi, mascherano gibi oyuncularla arjantin 21 yaş altı takımında top koşturmuş bir oyuncunun galatasaray'da yedek kulübesine demir atmasına anlam verememiştim. nitekim uzun bi aradan sonra ilk defa dün görebildik kendisini. çalıştı, çabaladı, koştu hatta yaptığı driblingler ve ümit karan'a attırdığı usta işi gol ile lincoln'ün sezon başında yaptığı işleri bile yaptı. sabri sarıoğlu'na verilen şansın tamamı değil %25'i bu adama verilseydi belki galatasaray'ın şu anda değişilmez isimlerinden biri olabilirdi.
- meksika ligi takımlarından cruz azul takımına kiralanan futbolcu..carrusca'nın satış hakkı da meksika ekibine verilmiş..
- (bkz: başıma bir iş gelmeyecekse carrusca yı sevmiyorum)
|