can atilla nın cariyeler ve geceler albümünden bir güzellik. şarkı nın sözleri yok sadece bangladeş li bir şarkıcı olan "faria" nın doğaçlamasını duyuyoruz. vurmalı çalgılar a dikkat**
gece gece can sıkıntısı yapan bassımın kopan telleriyle uğraşırken* öylesine sözlüğe bakayım dedim. sepultura'yı sol tarafta üstlerde görünce tıkladım ve (bkz: @1644116) girisiyle gülmeme sebep oldu. kendisine takılan sepultura adana konseri tek seyircisi sıfatına bittim.
fatih'in üvey annesidir. babasının ölümünden sonra bursa'ya göndermiştir. orada manastıra çekilmiştir. kendisine konstantin yuannis paleologos talip çıkmıştır. ama ona varmamıştır. manastırda geçirmiştir ömrünün kalanını.
konstantin yuannis paleologos mu kim? son bizans imparatoru.
fatih sultan mehmed, manastır yıllarında sıkıntı çekmemesi için, mara despina adına çok geniş bir araziyi vakfetmiştir. pek çok tarihçi, fatih'in öz annesi olduğunu söylese de, aksini iddia edenler arasında ismail hakkı uzunçarşılı ve ilber ortaylı gibi duayen tarihçiler de bulunmaktadır.
konstantin paleologos'un evlenme teklifini kabul etseydi 1453'de üvey baba ve oğul (mehmed ıı) arasında nasıl bir çekişme olacağını merak ettiren tarihi osmanlı kadını. sultan murad'a olan sonsuz aşkı ve bağlılığı nedeniyle eşinin ölümünden sonra kimseyle evlenmemiştir.