mara   

adana çık aradan

1. müzikalitedeki çıtayı yukarıya çıkarmış can grup. tarzları ve eğilimleri için kendi yorumlarına dönecek olursak;
    "konserlerde sadece kendi türkçe sözlü şarkılarını çalan ve cover yapmayan mara'nın müziği, beatles ile temeli atılan radıohead, james, travıs, coldplay, manıc street preachers ile farklı noktalara taşınan brit rock müziğinin türkçe versiyonu gibi değerlendirilmekte ancak kendine has sözleri ve melodileriyle tüm müziklere teğet geçmektedir. mara şarkılarının sözleri, grup her ne kadar aşktan bahsetmekten kaçmaya çalışsa da istanbul insanının yaşadığı tüm sıkıntılardan (buna aşk da dahil) bahsetmektedir."
    son dönem kabak çekirdeği gibi patlamış boy-band tipi gruplara nazaran çok daha samimi ve kaliteli müzik yapmaktadırlar.
    (bkz: bekle beni)
    (bkz: son)

grup elemanları:

doğan sovuksu - vokal, gitarlar

bülent şenyürek - klavye

özge metin – keman, klarnet, akordiyon

erim arkman – bas gitar

erkan abdullahbeşe – bateri

http://www.maratheband.com
    (dr conners, 07.05.2005 14:01)

2. belgariad ve malloryon'daki melankolik tanrı.. maragor'da halkının katledilişinin yası taiba'nın bulunmasıyla sona erdi.
    (rasmus, 15.03.2006 19:56)
  3. arapçada (bkz: kadın).
    (chrystal, 15.03.2006 20:21)
  4. ilk albümleri herşey yolunda anne'nin tüm şarkılarını şöyle 3-5 defa dinlemek mara'nın aslında ne kadar profesyonel bir grup olduklarını anlamaya yeterde artar bile. mara, albümde son zamanlarda bir çok grubun yaptığının aksine şarkıların konsepti bakımından aşka fazla eğim göstermemiş; bunun yerine zaman, hayat, yaşam gibi hayatımızın içinde olan ama çoğu zaman farkında bile olmadığımız bir çok konuya özgün tınılarıyla değinmiştir. ama yine de bazı şarkılarında aşk, sevgili gibi temalar açığa çıkmaktadır ya da ben öyle hissetmişimdir, örneğin "bekle beni" ve mükemmel şarkıları "son" da olduğu gibi.

grubu ilk fırsatta canlı izleyip ilk albümleri hakkında sohbet etmek, ikinci bir albüm çıkarıp çıkartmayacakları konusunda bilgi almak ve tüm bunlar konuşulurken arka fona zamanın kanatları'nı koymak eminim en az şarkılar kadar cezbedici olacaktır.
    (langstrand, 24.04.2007 15:58)
  5. muhteşem şiirdir..

mâra

bilmemek bilmekten iyidir
    düşünmeden yaşayalım
    mâra
    günü ve saatleri ne yapacaksın
    senelerin bile ehemmiyeti yoktur
    seni ne tanıdığım günleri hatırlarım
    ne seneleri
    yalnız seni hatırlarım
    ki benim gibi bir insansın

tanımamak tanımaktan iyidir
    seni bir kere tanıdıktan sonra
    yasamak acısını da tanıdım
    bu acıyı beraber tadalım
    mâra

başım omzunda iken sayıkladığıma bakma
    beni istediğin yere götür
    ikimiz de ne uykudayız
    ne uyanık

asaf halet çelebi
    (gölgeningücü, 17.05.2007 12:05)
  6. singapur'da "agresif, kızgın" anlamına gelen ad.
    (kane, 17.05.2007 12:07)
  7. elamanlarından 2 tanesinin boğaziçi elektrik-elektronik mezunu,1 tanesinin itü haberleşme mühendisliği mezunu,diğerinin keman bölümünde okuyan konservatuar öğrencisi olduğu kültür kokan grup.

adamların amacı hayata karşı milyarı bulan sorular sormak değil; sorulara nacizane kendi cevaplarını doğru da yanlış da olsa vermek, bunu müzikle yapmak en önemlisi.

herşey yolunda anne albümlerinin her parçası ayrı bir ruh halini,ayrı bir aşkı konu ediyor.her şarkı herkesi bir şekilde geçmişinden veya şimdisinden yakalıyor.
    (namaste, 10.07.2007 11:15 ~ 11:16)
  8. müzikleri de sözleri de ayrı ayrı güzel olan ama ikisini bir araya getirmek konusunda istenen başarıyı nedense gösteremeyen brit-rock grubu.
    (ameliecan, 27.07.2007 01:26)
  9. 01. dünyanin çalar saati
    02. cuma
    03. öfke
    04. her kalpte yara var
    05. her yerde o
    06. zamanin kanatlari
    07. söz verme
    08. son
    09. 8-18
    10. unutma
    11. hersey yolunda anne
    12. bari sen ayni kal
    13. bekle beni
    14. yok
    15. hayatin kenarinda
    şarkılarının yer aldığı herşey yolunda albümü olan grup.
    2006 yılında çıkan albümlerini daha yeni fark etmem beni üzmüştür çünkü grubun diğer benzerlerinden farklı olarak aşk dışındaki konuları da ele alması onların özgünlüğüne büyük bir artı kazandırmış onları farklı kılmıştır.
    (bütman, 23.03.2008 14:59 ~ 18:10)
  10. http://www.myspace.com/...

adresinden şarkılarını dinleyebileceğiniz grup.

(bkz: son)
    (mabel, 19.08.2008 23:03)