|
|
- müzikalitedeki çıtayı yukarıya çıkarmış can grup. tarzları ve eğilimleri için kendi yorumlarına dönecek olursak;
"konserlerde sadece kendi türkçe sözlü şarkılarını çalan ve cover yapmayan mara'nın müziği, beatles ile temeli atılan radıohead, james, travıs, coldplay, manıc street preachers ile farklı noktalara taşınan brit rock müziğinin türkçe versiyonu gibi değerlendirilmekte ancak kendine has sözleri ve melodileriyle tüm müziklere teğet geçmektedir. mara şarkılarının sözleri, grup her ne kadar aşktan bahsetmekten kaçmaya çalışsa da istanbul insanının yaşadığı tüm sıkıntılardan (buna aşk da dahil) bahsetmektedir."
son dönem kabak çekirdeği gibi patlamış boy-band tipi gruplara nazaran çok daha samimi ve kaliteli müzik yapmaktadırlar.
(bkz: bekle beni)
(bkz: son)
grup elemanları:
doğan sovuksu - vokal, gitarlar
bülent şenyürek - klavye
özge metin – keman, klarnet, akordiyon
erim arkman – bas gitar
erkan abdullahbeşe – bateri
http://www.maratheband.com
- belgariad ve malloryon'daki melankolik tanrı.. maragor'da halkının katledilişinin yası taiba'nın bulunmasıyla sona erdi.
- arapçada (bkz: kadın).
- ilk albümleri herşey yolunda anne'nin tüm şarkılarını şöyle 3-5 defa dinlemek mara'nın aslında ne kadar profesyonel bir grup olduklarını anlamaya yeterde artar bile. mara, albümde son zamanlarda bir çok grubun yaptığının aksine şarkıların konsepti bakımından aşka fazla eğim göstermemiş; bunun yerine zaman, hayat, yaşam gibi hayatımızın içinde olan ama çoğu zaman farkında bile olmadığımız bir çok konuya özgün tınılarıyla değinmiştir. ama yine de bazı şarkılarında aşk, sevgili gibi temalar açığa çıkmaktadır ya da ben öyle hissetmişimdir, örneğin "bekle beni" ve mükemmel şarkıları "son" da olduğu gibi.
grubu ilk fırsatta canlı izleyip ilk albümleri hakkında sohbet etmek, ikinci bir albüm çıkarıp çıkartmayacakları konusunda bilgi almak ve tüm bunlar konuşulurken arka fona zamanın kanatları'nı koymak eminim en az şarkılar kadar cezbedici olacaktır.
- muhteşem şiirdir..
mâra
bilmemek bilmekten iyidir
düşünmeden yaşayalım
mâra
günü ve saatleri ne yapacaksın
senelerin bile ehemmiyeti yoktur
seni ne tanıdığım günleri hatırlarım
ne seneleri
yalnız seni hatırlarım
ki benim gibi bir insansın
tanımamak tanımaktan iyidir
seni bir kere tanıdıktan sonra
yasamak acısını da tanıdım
bu acıyı beraber tadalım
mâra
başım omzunda iken sayıkladığıma bakma
beni istediğin yere götür
ikimiz de ne uykudayız
ne uyanık
asaf halet çelebi
- singapur'da "agresif, kızgın" anlamına gelen ad.
- elamanlarından 2 tanesinin boğaziçi elektrik-elektronik mezunu,1 tanesinin itü haberleşme mühendisliği mezunu,diğerinin keman bölümünde okuyan konservatuar öğrencisi olduğu kültür kokan grup.
adamların amacı hayata karşı milyarı bulan sorular sormak değil; sorulara nacizane kendi cevaplarını doğru da yanlış da olsa vermek, bunu müzikle yapmak en önemlisi.
herşey yolunda anne albümlerinin her parçası ayrı bir ruh halini,ayrı bir aşkı konu ediyor.her şarkı herkesi bir şekilde geçmişinden veya şimdisinden yakalıyor.(namaste, 10.07.2007 11:15 ~ 11:16)
- müzikleri de sözleri de ayrı ayrı güzel olan ama ikisini bir araya getirmek konusunda istenen başarıyı nedense gösteremeyen brit-rock grubu.
- 01. dünyanin çalar saati
02. cuma
03. öfke
04. her kalpte yara var
05. her yerde o
06. zamanin kanatlari
07. söz verme
08. son
09. 8-18
10. unutma
11. hersey yolunda anne
12. bari sen ayni kal
13. bekle beni
14. yok
15. hayatin kenarinda
şarkılarının yer aldığı herşey yolunda albümü olan grup.
2006 yılında çıkan albümlerini daha yeni fark etmem beni üzmüştür çünkü grubun diğer benzerlerinden farklı olarak aşk dışındaki konuları da ele alması onların özgünlüğüne büyük bir artı kazandırmış onları farklı kılmıştır.(bütman, 23.03.2008 14:59 ~ 18:10)
- http://www.myspace.com/...
adresinden şarkılarını dinleyebileceğiniz grup.
(bkz: son)(mabel, 19.08.2008 23:03)
|