belki ilginizi çeker
  1. · jane austen
  2. · pride and prejudice
  3. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  2. · yılmaz özdil
  3. · 100 opera
  4. · annenin gençlik fotoğrafları
  5. · boylumlama
  6. · aylin aslım
  7. · bir kadının bilmesi gerekenler
  8. · bu hikayedeki mal benim
  9. · adları bilinmeyen taş gibi herifler

mansfield park  

1. ingiliz yazar jane austen'ın aşk, evlilik, namus gibi kavramlar üzerinde duran, ama bunları yazarın iğneleyici ve şirin üslubu sayesinde okuru sıkmadan, düşünmeye iterek yapan romanıdır.
    (phoebe, 15.12.2008 23:59)
  2. 18. yüzyılda namus ve evlilik gibi ağır konuları işlerken düşüncelerini olay ve konuşmalarla aktarması sayesinde okuyucuyu kesinlikle sıkmayan , aksine ferahlatan bir jane austen romanı.
    (ruhani oyun havaları, 07.07.2009 15:30)
  3. jane austenın en silik kahramanına sahip romanıdır.milletin o yıllarda yapmadığı şey kalmadı, kabarık elbiseli hatun, demir kapıdan atladı hala fanny hanım kızımızın bir icraatını göremedik.

edit: eğer jane austen fanı değilseniz okumayın. ben sonunu toparlar dedim ama olmamış. herşeyi ayrıntılı anlatmış, fanny olayına girmemiş pek...
    (holzlöffel, 09.07.2009 17:24 ~ 02.08.2009 16:30)
  4. 1999 yapımı filmi, kitabından daha iyi olan filmler azınlığına dahildir. gerçi kitap baya değiştirilmiştir ama güzeldir.
    (holzlöffel, 24.08.2009 19:11)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil