manisa anadolu öğretmen lisesi   

adana çık aradan

1. (bkz: fatih anadolu lisesi)
    (bkz: dündar çiloğlu anadolu lisesi)
    (makaveli, 27.07.2007 12:24)
  2. liseyi okuduğum okul.
    (bosvermis bunye, 19.10.2007 18:27)
  3. sit alanı ufak tefek,baya eski bir binaya sahip,kök söktüren hocalarıyla manisada ünlü,eski okulum
    (deathcomp, 17.02.2008 20:38)
  4. küçüklüğümde öğretmenevi olan,bahçesinde az koşturmadığım okul.daha sonra öğretmenevi yeni binasına taşındı.liselere giriş sınavında ben öğretmen olmak istemiyorum diyip tercih listeme dahil etmediğim okuldur ayrıca kendileri.öğrencilerinin üniformaları her daim tertiplidir,gömlekler içeride kravatlar düzgündür bkz: fatih anadolu'da biz öyle değildik.manisa'nın başarılı okullarındandır.ama fatih anadolu'daki sıcaklığın,paylaşımın bu okulda olmadığını düşünmüşümdür hep.
    (kemancı cerenimo, 17.02.2008 22:54)
  5. kardeşimin, ne sosyal ne de fiziksel özürü olmadan, bu haziranda mezun olacağı okul. bahçesinde disko topu asılıdır. öğrencilerin eğlencesine katkı olsun diye değil; tatillerde bahçesi düğün, kına gecesi için kiraya verildiğindendir.
    (closer, 25.04.2008 18:26)
  6. lise hayatımı geçirdiğim, dönüp baktığım da ne it kopuk ne de hayattan soyut bir dört senemi harcadığımı gördüğüm mütevazi, samimi, alnıaçık, öğrenci-idareci-öğretmen ilişkilerinin zaman zaman sıkıntıya girdiği çok sevgili eski okulum. hatırlarım da kazandığımı öğrendiğimde 2,5-3 dakika ağlamıştım namıdiyar maöl ü. çünkü bir ayrıcalıktı benim için orası. manisa merkezin neredeyse her konuda en başarılı okuludur. her sene çıkardığı türkiye dereceleri, buram buram tarih kokan duvarları, istisnaların kaideyi bozmadığını düşünerekten tertemiz öğrencileri, kimi zaman dengesiz kimi zaman harikulade öğretmen kadrosu, başarıya asla doymyan ve potansiyel başarılara büyük emek sarf eden yöneticileri, sosyal açıdan alçakgönüllü ama eğlenceli etkinlikleri ile gerçek bir markadır. her hatırladığımda ''aah ah çekerim'' şahsen. yaşadığımız onlarca güzel anılarla birlikte kubbede baki kalan bir hoş sedadır.
    (deklarema, 04.06.2008 13:37)
  7. artık benim için mazide kalmış okul. kişiliğim üzerinde büyük değişikliklere sahip okul. ama olumlu yönde. bazı derslerden yüksek not almanın çok zor olduğu bu okulda okumanın ayrıcalık olduğunu başlarda anlayamıyorsunuz ama lise son olduğunuzda çok iyi anlıyorsunuz. okunmaya değer bir okul. iki sene önce ve bu sene çıkardığı türkiye 1. leriyle de başarısını dimdik ayakta tutmaktadır. zaten mezunların hepsi yerleşiyor sadece bir iki tane fire oluyor.
    (pgsg, 24.07.2008 16:04)
  8. benim kalbimde yeri büyük olan okuldur. benim hayatımda yer kaplayan önemli şahsiyetleri yetiştirmiştir. girişinde eski bir çeşme vardır. okulun arka bahçesi düğün salonuna daha çok benzemektedir.
    (bugun burda cumartesi, 24.07.2008 16:06)
  9. öncelikle hakkında kişisel yorum yapıp sonrada öğretmen - ders karşılaştırması yapmak istediğim okulum.(idi)
    kasvetlidir. korkutur öğrenciyi ilk günden beri. hele -yatılı olma özelliğinden kaynaklanıyor olsa gerek- üst- alt ilişkisine çok önem verilirdi benim ilk girdiğim zamanlarda. sonra git gide gevşedi bu düzen o ayrı..

sonra ilk günlerde öğretmenler sizi korkutmak ister. boş boş laflar, efsaneler dolaşır koridorlarda. öğretmenlerin hepsi yüzyıllar öncesinden kalma olduğu için inanmamak elde değildir böyle söylemlere.

genel olarak özgür, girişimci, hakkını arayan öğrenciden çok itaatkar ve sadık öğrenci ister ordaki hocalar. tabi buda son yıllarda gelen ve ekstra çaba harcayan öğretmenler sayesinde biraz olsun değişmiştir.

okulda sözü geçen türlü şaklabanlıklarla veya otoriter şekilde komik ve karizmatik hocalar olduğu ve bu hocalarda muhafazakar/milliyetci bir görüş sergiledikleri için ister istemez bu okula yerleşen ergenlere bu görüşlerin tohumları ekilmektedir.

ayrıca bu okulda hocaların söylemesi ayıp biyerleri oldukça kalkıktır. uzun zamandan beri bu okulda oldukları için diğer okulların ne halde olduklarını unutup öğrenci milletini maolöğrenci profili olarak değerlendirdikleri için öğrencileri acayip ve gereksiz yere kastırırlar. sanki kendileri çok iyi biliyormuş gibi saçma sapan işlerle uğraştırırlar öğrecileri. ee arkadaşım zaten bu okuldaki öğrencilerin büyük bir bölümü kendini derse adamış, hedefleri büyük olan ve sosyal aktivitelerle fazla haşır neşir olmayan insanlar. bırak çocuklar ders çalışsın, test çözsün demi? ne öyle bir gün öncesinden salak saçma sayfalarca yazı verip - yazı vermekten kastım kitabın şunla şu sayfaları arasından diyorlar çoğunlukla- yarına sınavınız var diyorsunuz. zaten dersler boktan **** üstüne üstelik dersi anlatış şeklinde iğrenç. birde kalkmış ezberleyin 100 sayfalık bölümü ordan soracağım diyorsun sen kimsin ki??

mesela bir kimya dersi vardır. saolsun hocamız orgazm olurdu bizim düşük puan aldığımız söyleyerken sınavından. hani anlatsa veya konuşabilse ulan ben anlamyorum adam napsın ben aptalım dicem. ama yok, o da yok. derste söylediği kelimelerin zaten yüzde 60 ı ııııııııı olduğu için bizde dinleme gereği duymuyorduk..bu okula giren öğrencilerin yüzde 75 i kimya dersinden hiç bir şey öğrenmeden mezun olur. ama son sene soruları çalıp herkes sınavdan 80 üzeri alınca hoca göt olmuştu. tabi bunu yediremeyip öteki sınavı zor hazırlamştı. bu sferde ortalama 30 lara gerilemişti ama olsun. o 80 lik 90 lık kağıtları okurken yüzündeki ifadeyi gördükten sonra boşalmıştım ben. o yeter bana.

fizik dersi zaten faciadır. bir kutsal kitabımız vardır. nam ı değer esen fizik tir kendisi. sorda allah sor. mna kdmnn 3 sene boyunca kitabın aynısı yazdırtılır mı deftere. üstelik yazmadğımız zamanda eşkiyaaa diye bağrıılıp kafaya defter yerdik. sınavda da esenden soruları ezberleyip öle hazırlanırdık.

tabii en can alıcı olarak felsefe dersi vardır. hoca sı da okulun en korkulan fakat en de sevilip sayılan hocasıdır. derse girer, ilk 20 dk espiri yapar. her sınıfa özel esprisi vardır. bütün sene aynı espriyi yapar. ve bütün herkeste her seferinde güler bu espriye. sonraki 25 dk nın da 10 dk sı kitaptan okurmuş gibi anlatıp, son 10 dk sı muhabbetle geçerdi.yani şunu diyeceğim ki tüm sene boyunca felsefe gibi bir derste hiç bir öğrenci diyemez ki şu konuda verimli bir tartışma yaşadık. yok sittin sene konşmazdık. zaten hocanın dedğine karşı çıksak anında darbe alma tehlikesiyle karşı karşıya kalırdık.. birde tabii hoca nın siyasi görüşü gereği, birçok öğrenciye türklüğü,itaat etmeyi, isyan etmemeyi öğretmiştir.bunları da sinsi sinsi yapmıştır. bu konuda çok başarıldır. üstelik bunları yapan bir felsefe hocasıdır.

doğal olarak bunların hiçbiri bizim, öğrencilern arasındaki çok sıkı olan ilişkilere engel teşkil etmez. hayatımda birdaha bu kadar kaliteli, dürüst ve deyim yerindeyse 'harbi' iarkadaşlarım olmayacak.

mesela koridorlarda oynadığımız ruggby i hiç bir şeye değişmem bu dünyada..

yani işin özeti içindeki öğrencileri olmasa bu okul bir hiç tir..

edit: buradan ismini zikretmek istemediğim tüm hocalara ağzı dolusu kötü söz(!) göndermek istiyorum. evet nickimin arkasına saklanmış bir şekilde, korkak bir şekilde size sövüyorum.

eğer maöl de okuyup üstüne birde bu yazıyı okuyan liseli varsa aynen yazıyı alsın ve hocalarına okutsun 'sizin hakkınızda böyle yazmışlar' diye.

eğitim bilimine giriş dersi hocasına sesleniyorum; hep suratınızın mahkeme duvarı gibi olduğunu söylemek istemişimdir ama götüm yememiştir.

edebiyat hocası; kızlara fazladan sözlü notu verdiğinizi yüzünüzede söyledim, burayada yazıyorum. ulan millete 100 leri çakarken erkeklere ortalama ne ise onu verirdiniz, her iki taraftada elim yakanızda olacak.

fizik hocası, şaka maka hiç anlamazdınız fizikten ama 3 sene katlandık size. birde öss başarılarında omuzları kabarmıyor muydu bu adamın;hayret doğrusu!

biyoloji hocası; üst düzey bir biyoloji eğitiminiz olmasına karşı çok dogmatiktiniz ve her cümlenizi, evrimi yaratılış ile bağdaştırmaya çalışarak ve kötüleyerek kurmanıza gıcık olurdum.

müdüriyet: ulan fosilleştiniz be! buldunuz gül gibi okulu, rahatı. bırakmıyorsunuz genç insanlar gelsin yönetsin okulu. hepiniz 50 60 yaşlarında adamlarsınız. gözlerinizde kavanoz dibi gözlükler var hala otorite taslıyorsunuz öğrencilere. insanlıktan nasibini alamamak böyle bir şey olsa!

felsefe hocası; cüssesine güvenerek öğrencilere hava yapan, ve tüm okulda sevildiğini sanan biriydin. öğrencileri dövmeyi marifet sanardın ama siz o öğrencileri dövdüğünüz zamanları anlatırken ben sizin adınıza utanş duyardım. ayrıca komünizm i, marx ı, darwin i kötülemek ve öğrencilere türkçülüğü aşılamaktan başka bir işe yaramazdınız. tebrik ederim. emin olun o okulun yarısı sizi sevmiyor, diğer yarısı ise zorla seviyor.

veee kimya hocası; her maöl öğrencisi gibi her aklıma gelişinizde ağzıma bir dolu küfür geliyor. ben hasta iken ıssız bucaksız bir yerde gezi otobüsünü durdurup cuma namazına gitmeyi biliyorsunuzda, her gün derslerde dahi borsayı takip edip faizleri yemenin günah olduğunu bilmiyor musunuz? ulan sizin gibiler yüzünden dinden soğudum be! başta dediğim gibi hoço seni her andığımda hiçte güzel şeyler söylemeyeceğim...

saygılar..

nickinin arkasına saklanan duffy
    (duffy, 06.08.2008 14:07 ~ 25.09.2008 23:51)
  10. bu okulun ünlü bir kimya hocası vardır, oldukça kazık sınavlar yapar kendisi. onun sınavından 100 alabilen 3. kişiydim sanırım, dile kolay.

bir okul düşünün ki hiçbir hocası genç kafasında olmasın, her biriyle de her öğrencinin komik bir anısı olsun. en genç hocası ise kendi kendine konuşan biri olsun. işte böyle bir okuldur. bizim okul.
    (bosvermis bunye, 05.10.2008 14:16 ~ 14:16)