belki ilginizi çeker
  1. · bipolar bozukluk
  2. · manic depression
  3. · lityum
  4. · kurt cobain
  5. · borderline
  6. · nanik depresif
  7. · major depresyon
  8. · virginia woolf
  9. · manic street preachers
  10. · expansion pack
gündem
  1. · her şey iyi giderken ayrılalım diyen sevgili
  2. · sözlük yazarlarının hayalleri
  3. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  4. · annenin gençlik fotoğrafları
  5. · insanın hayatına sıçan şeyler
  6. · okan bayülgen
  7. · uykusu olup da uyumayan insan
  8. · itirafçıların aslında demek istedikleri
  9. · hasret rüzgarları

manik depresif  

sayfa  / 2
  1. (bkz: bipolar bozukluk).
    (stars giggle meh every nite, 05.12.2004 13:09)
  2. (bkz: manic street preachers)
    (comatose, 27.09.2005 19:08)
  3. (bkz: kurt cobain)
    (gibigibi, 06.03.2007 10:51)
  4. (bkz: virginia woolf)
    (minel aşk ve minel garaib, 06.03.2007 10:53)
  5. teknik detaylarını geçiyorum, bilhassa son yıllarda genelde hanım "arıza" kızlarımız için statü yaratan sıfatlardan biri olmuştur bu. "abi, çaktırmıyorum ama ben çok manik depresifim" gibi kullanımlar görmek mümkün. "çok borderline'ım bu aralar" gibi expansion pack'leri de bulunur. katil edebilir.

gerçekten hastalıktan muzdarip olanları olsa da çoğu hüzünbaz imgelemlerde ve karanlık kulelerde boğulmaktadır. çok sıkılanları alman lisesi'nin çatısına bakıp iç geçirebilirler. bir adet sevilebilecek ve seven xy kromozomlu bünye ikinci grubu tedavi eder. "sorgulamak istemiyorum ama..." diye başlayan cümlelerle herifi dağıtıp gene "manik depresif" olurlar ama en kısa sürede.

hastalık ulan bu, mod değil. "çok down" ol bunun yerine. duumcu ol. karanlığa küfreceğine bir mum yak. hem mum atmosfer yaratır gizemli falan. depresif depresif, yumuşak yumuşak.
    (iao, 06.03.2007 11:06 ~ 11:42)
  6. (bkz: manic depression)
    (dixi, 25.04.2007 17:11)
  7. (bkz: manyak depreşik)*
    (bokakonansinek, 29.04.2007 21:07 ~ 21:07)
  8. manik depresif hastalarımızın iki ayrı uç dönemleri vardır ; mani ve depresyon dönemleri. mani dönemlerinde neşeli olrular ve aşırı enerji yüklü olurlar. uykusuzluk problemleri olsada bu onlar için bir sorun teşkil etmez. çünkü çok kısa süreliğine mutlu olabiliyorlardır ve bu mutluluklarının kaynağı ile ( genelde sevgili olur bu) daha fazla vakit geçirmek adına uykuyu problem olmaktan çıkarırlar. sürekli konuşma, birşeyler anlatma isteğiyle dolup taşmaktadırlar. karşı tarafın dinleyip dinlemediğini umursamazlar hatta bazen karşı tarafa yakın zamanda anlattıkları şeyleri anlatırlar ama farkında bile olmazlar. onlar için anlatmanın mutluluğu önceliklidir. mani dönemlerinde risk almaktan kaçınmazlar. onları felakete sürükleyecek potansiyele sahip bile olsa daha fazla mutluluk adına yapacakları riskli işten geri durmazlar. örneğin garanti altna alınmış bir gelirleri yokken bankadan kredi çekerler ve olaylar gelişir. bazen sürekli gülüp eğlenmek isterler ve ona göre davranırlar bazense yoldan geçen birinin farkında bile olmadan yaptığı birşeye günlerce içten içe sinirlenir dururlar. kasiyerin iyi akşamlar dememesine takarlar,yanındaki kıza bakılmasına takarlar, yada tatvan'daki köpeklerin tasmalarının boyuna sinirlenirler ve olayı olabildiğince ve hatta bazen bu kadarıda olmaz artık denilene kadar büyütürler. en önemli özellikleride (çoğu hasta için geçerlidir) hastalıklarını kati suretle kabul etmezler (bu önermeye göre ben manik depresifim şekerim söyleminde bulunan insanlar çoğunlukla yalan söylemektedir) .
    depresyon dönemlerine ise daha çok umutsuzluk ve bıkkınlık hakimdir. hayattan zevk alamazlar ve normal insanlar için hayati önem taşıyan,kimilerini mutluluktan havalara uçuran haberleri gayet sıradan,alalade haberlermişçesine karşılarlar ve tepkileri çok basit olur. uyanmak istemedikleri sabahlara uyanır bulurlar kendilerini ve yapmak istemedikleri işleri yapmak zorunda kalırlar. mani döneminde ne kadar enerji doluysalar, depresyon döneminde de o kadar kendilerini güçsüz hissederler. 24 saat uyuma isteğiyle yanıp tutuşurlar. kendilerini çaresiz hissederler ve içlerinde daima bir boşluk vardır. çevrelerindeki insanları uzaklaştırmak isterler. sürekli yalnız kalmak isterler,bazen yaşadıkları şehri ve/veya ülkeyi terketme isteğiyle dolup taşarlar. bir de bu kişilerin en büyük dostu içki ve sigaradır. alkol almaya başlarlar ve giderek alkol dozunu arttırırlar. bir günde içtikleri sigara miktarını arttırırlar.
    mani ve deprosyon döneminden ayrı bir de ara dönem vardır ki bu ara dönemde insan normale döner(normal insan nasıl olrsa artık). bu hastalığın tek güzel yanı ( kime göre güzeldir bilinmez) bu tip insanlardaki yaratıcılık unsururdur. özellikle depresif modda yazılmış nice muhteşem şarkı, şiir,roman veya senaryo bulunmaktadır. buradan birinin manik depresif olmasından fayda sağlayacak tek kişi doktor değildir çıkarımına varılabiliir.
    (crystalline, 01.08.2007 01:55)
  9. eski kız arkadaşım kendisine üç beş yerde nick olarak seçmişti bunu. önceleri sadece nickte kalır diye düşündüm ama sonra... sabah terk ediyordu, akşam barışmak istiyordu. nerdeyse her gün oldu bu. sabah bir şeye tamam diyordu, akşam vazgeçiyordu. feci bişey.
    (southern man, 23.09.2008 17:38)
  10. kah çok mutlu, enerjik,çiçeğe böceğe kelebeğe aşık, kah efkar sarmış dağlarını, kara sis çokmüş beyin kıvrımlarına. toplum değerlerinden ha uzaklaşmış ha uzaklaşıcak bünye kendi sorununun farkında değildir fakat dışarıdan bakanlar sorunu tespit edebilir.
    örnek: ölesiye alışveriş tutkusuna kapılıp,kendini engelleyememe. seçici olmadan cinsel ilişkiye girme ( eski bir arkadasın olabılır ya da gün içinde tanıştıgın her hangi biri çok önemli değil)
    (sadecezeynep, 03.01.2009 19:11)
  11. altıcı nesil yazarlardan birisidir. garip bir şekilde toplam girisi 1 gözükürken; son oylanan eserleri 7 tanedir.
    (cackpo, 05.01.2009 00:33)
  12. olma sebepleri hayatın omzuna genç yaşta bindirdiği o ağır sorumluluklarsa manik depresif olursun borderline olursun major depresyonda olursun.çok güçlü sandığın kişiliğin bu yükleri taşıyamaz hale geldiğinde binlerce ruh haline saklanıp kaçmak ister asıl sen.bin bir suratta ayrı bir sessizlik ve sensizlik yaşarsın.
    (starforsaken, 05.01.2009 03:39)
  13. itü sözlük radyosunda histerik arıza adında programı olan 6. nesil tok sesli, iyi niyetli yazar.
    (onder, 24.03.2009 04:42)
  14. köpek ve kedilerden başladığımız sohbeti, müziğe, dj'liğe ve ordanda itü sözlük radyosuna kadar getirdiğimiz, sohbeti hoş olan nesildaşım.
    (and then there was silence, 25.03.2009 03:26)
  15. (bkz: lityum)
    (ruzgara karsi 30m iseyen adam, 25.03.2009 03:27)
  16. kaçak yayınımda konuğum olan, radyocu, sağlam muhabbet adamı, 6.nesil, takip edilesi yazar. ohoho ne geyikler döndü yayın arkasında bilmiyonuz siz.. yarıldık anasını satim. çok pis küfür ettik. ama kimseye söylemem.
    (arcturus b, 06.04.2009 17:29)
  17. (bkz: nanik depresif)
    (mihman, 07.04.2009 00:07)
  18. arşiv konusunda zaman zaman sıkıntı çekse de radyo yayınını sevdiğim ve takip ettiğim yazar.
    (blackberry86, 08.04.2009 05:08)
  19. radyoda rahatlığına bayıldığım arkadaştır. çok samimi buldum. sağolsun evimde gibi hissettim.
    (wfnietzsche, 08.04.2009 22:37)
  20. dinliyoruz dinlemesine de sanki bizim için değil de böyle canı sıkıldığı için yayın yapıyor. hani şu olmadı böyle yap desek sövecek gibi, korktum. şaka bir yana samimi bi dicey. beğendim.
    (simliboya, 08.04.2009 22:57)
  21. mesajlarına bakasıca.. 1 saattir yayına girecem giremiorum ağla1
    (kitiara uth matar, 13.04.2009 19:52)
  22. çaylak olduğunu fark ettikten sonra, hocam naptın ama sen ya diyerek ekran başında kalmışımdır. kurtul şu zincirlerden de gel aramıza abi*.
    (and then there was silence, 12.05.2009 11:45 ~ 11:45)
  23. kiremit rengi,odun rengi,kül rengi gibi renk tanımlamalarında aşmış kişilik.yakan topta ebe ise ve oyunda kızlar çoğunlukta ise söyleyeceği rengi tahmin etmek dahi istmezsiniz. * * *
    (nvr mind joe, 29.05.2009 01:28)
  24. bunun ipiyle kuyuya ininlmez arkadaş. ben bunun dan dun yaynlarını dinlerim. kırk yılın başı kaçağa girerim ok geliyorum der şarkı bitmeden tüyer. bu mudur yani. bunun yüzünden adım şirret de kaldı zati kınıyorum onu ve ona laflar hazırladım.*
    (şirret olmayan görümce, 29.05.2009 04:49)
  25. iki uçlu duygu durum bozukluğu.
    (marshmallow, 01.06.2009 22:42)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil