|
|
- yakılmış olan mangalın tüm dünyada çoğalmakta olan su sorunu dikkate alınarak zaten dışarı çıkması gereken idrarı ateşin üzerine boşaltarak söndürülmesi olayıdır, takdire şayandır.
(bkz: bir taşla iki kuş vurmak)
- çocukluk anılarındandır. pikniğe gidilir, yenilir içilirdi. en son da artık mangalın tamamen söndürülmesi olayı vardı, kömürler bir çukurumsuya dökülür, ortamın küçük çocukları da kömürlerin üstüne işettirilirdi. güzel günlerdi onlar.
(kl7mu, 08.07.2008 04:22)
- kokusu felakettir.işeyen kendiniz bile olsanız.
- - mangalı işeyerek söndürmek caiz midir hocam?
+ tövbe yarabbim tövbe yarabbim..
(bkz: alo fetva hattı)
- etrafınızdaki diğer çocukların ateşe işenmez cin çarpar diye engel olmaya çalıstıkları olay.
- kafatası ölçümünden sonra bir türk'ü diğer insanlardan ayırt edebilmenin en iyi ikinci yoludur.
- çocukluğumun en büyük hayati tehlikesini yaşamama sebep olmuştur. bir mangal sonunda topluca işeme söndürme ayini yaparken 110 kiloluk 185 boyunda güreşçi abimizin bacağına kazara... offf allahım! neyse ki kalbi de kendisi kadar büyük bir kuzendi de beni o korların üzerine yatırmadı. cidden tehlikeli iştir. sakata gelmeyin.
- -olm bari etleri alaydık lann!
-değdirmeden, yandan yandan yaptım abi.
-sıçramıştır olm!
-ateş mikrobunu kırmıştır ki
-senin kalıbını sikeyim ben arif!
-ne güzel medeni medeni konuşuyoduk, nerden çıktı bu sikme işi?
-mangaldan
-söndü ki mangal
-hah işte ordan çıktı zaten.
- genellikle alkol alınan ve hava karardıktan sonra yapılan mangal sefalarını sonlandırma işidir. asıl amaç bir taş ile birden fazla kuş vurabilmektir. ve sadece erkekler yapabilir.
ve bayanların yapması asla tavsiye edilmez. hani varsa .ötüne güvenen bayan sadece bu girişimi bile tebrik eder helal olsun deriz.
- mangal bir daha kullanılmayacak olunursa yapılmasında pek bi sakınca yoktur. ancak mangallar genelde tekrar kullanılacağı için bu ismi almışlardır (son dönemde çıkan tek kullanımlık mangalları hesaba katmıyorum dikkat ettiyseniz). ve senin oraya bıraktığın sidik, idrar, çiş vs. sonraki piknik deneyimi için sağlıksız olabilir, en iyi ihtimalle etlerin tadında hafif bi sidiksilik olabilir, ister miyiz hiç böyle olsun, istemeyiz
yer yer esprili adam da olsam, kimseye işettirmem mangalıma.
|