|
|
- bedavaya tütsü elde etmenin bir olu. bazısı sevmez o kokuyu, o ayrı.
- (bkz: sobalı evde büyüyen çocuk)
- büyük hayaller kurup, onları gerçekleştirdikten sonra özlemle hatırlanan küçük bir mutluluk anı.
- sobada garip izler bıraktığını hatırladığım eylem (bkz: hey gidi günler)
- odaya mis gibi kokuların yayılma sebebi.aygazın üstüne kalay kağıdı konulup,kalay kağıdının üzerine de mandalina kabukları yerleştirilirse de aynı sonuca ulaşılır.
- unutulmaya yüz tutmuştur. bunun sebebi de her şeyin geniyle oynayan üretim ve tüketim politikalarıdır. artık neredeyse her şeyi inorganik yediğimiz dönemde mandalinaların da kokuluları bitmeye yüz tutmuştur. neyse ki adım başı, her yol kenarı turunçgiller yetişen memleketimde yakın geleceği idare edecek kadar kalmıştır. artık buna şükür diyebiliyoruz.
(bkz: çukurova)
- çocukluk yıllarımda kış günlerini hatırlıyorum bu kokuyla tekrar karşılaştığımda. çok güzel ve garip bi duygudur yahu.
(bkz: parfümle geçmişe yolculuk yapmak)
(bkz: şarkıyla geçmişe yolculuk yapmak)(unrshe, 11.11.2008 17:55 ~ 17:59)
- sobada kestane pişirmeyi ve hiç bayatlamadan, soba üzerinde sıcak kalan çayı hatırlatan; maziye dair ufak bir ayrıntı.
- çocukluğuma dair hatırladığım en güzel enstantenelerden, bir de aile tv başında toplandıysa çok eğlenceli olurdu.
(bkz: those were the days)
- bir de ince dilimlenmiş çiğ patatesler konurdu üstüne, sonra maşayla döndürülen bu patatesler afiyet ile yenirdi vakti zamanında. çok lezzetli olurdu bu cız-bız patatesler.
|