bi şekilde türk topraklarına katılmasını istediğim şehir. böylece yetenek madeni manchester'dan çıkan tüm ingiliz gruplar türk müziğine büyük katkı sağlar, kral tv ödüllerine filan çıkar. manchester united ve manchester city takımları lige tat katar.
internette manchester'ı topraklarımıza eklenlenmiş gösteren kolpa haritalar mı yayınlasam, uluslararası platoda lobicilik mi yapsam, türkiye tanıtım videolarına manchester'dan görüntüler de mi eklesem. bi şekilde ülke olarak manchester'dan hak idda etmeliyiz. herkes yapıyo. biz de yapalım. bakarsız tutar.
buradan çıkan müzik gruplarının listesi ise şöyledir*:
10cc
808 state
a certain ratio
alberto y lost trios paranoias
alfie
amplifier
badly drawn boy
the bee gees
black grape buzzcocks
the chameleons the chemical brothers
the dark matter society
doves
the durutti column
easterhouse
elbow
electronic
the fall
fingathing
freddie and the dreamers
a guy called gerald happy mondays
harijan
herman's hermits
the hollies
ı am kloot
ınspiral carpets
ıntastella
james joy division
king of the slums
lamb
ludus
m people
mc tunes
man from delmonte
marconi union
mr scruff
new fast automatic daffodils
new order
northside oasis
oceansize
omerta
paris angels
pictures of jimmy
rae & christian
ruthless rap assassins
the seahorses simply red
the smirks the smiths*
space hopper
john squire
sub sub the stone roses
take that
wayne fontana and the mindbenders
world of twist
sanayi devriminin başladığı, ingilterenin 3. büyük şehri. barındırdığı 3 üniversite nedeniyle yoğun bir öğrenci potansiyeline sahiptir. dünyanın bir çok yerinden gelen öğrenciler nedeniyle çok kozmopolit bir yapıdadır ve oldukça büyük bir kütüphanesi vardır. son olarak da ingiltere nin en çok yağış alan yeridir.
avrupanın gay başkenti,kanal kenarında kafelerden birine yanlışlıkla oturursanız yoldan geçen insanların size gayet manalı bakışlarına maruz kalabilirsiniz.
londra dan çok daha fazla yağmur alır öyle ki yazın 21 gün kalıp 20 gün yağmura tanık olmuşluğum vardır.e hal böyleyken adamlar güneşe hasret vakur bir hayat sürüyolar,hava 15 derece oldu mu çıkıp görmemiş gibi şehir merkezinde fıskiyelerin altında koşturup duruyolar,yakalayıp birini vereyim marizi dedim kendi düştü geldi yanıma burnumda bi gariplik var mı dedi baktım kırılmış dedim,hadi ya dedi,öptüm dedim baktı bay dedim sonra götün götün gitti.
kasım ayında yağmur altında mont ile üşürken insanların tshirt ile gezdiği şehir. kızlar ise genelde mini eteklidir veya askılıdır. türk e çok az rastladığınız şehirdir aynı zamanda.