manasız davranışları olan yayalar   

adana çık aradan

1. arabanın yaklaşmasını bekleyip iyice yaklaşınca aniden karşıdan karşıya geçmek için kendilerini yola atan yayalar...hayır ezilmek istiyorsan en yakın tren istasyonuna git, ne de olsa daha kesin bir sonuç alırsın...bu şekilde ölmeyip sakat kalma ihtimalin de var...
    (labirent, 21.11.2006 18:28)
  2. manasız davranışlar sergilemekten çok kendi içlerinde çeşitli hesaplaşmalar yaşayıp ikilemde kalan zavallı yayalardır bunlar.araba yaklaşana kadar ne kombinasyonlar tasarlar, ne hesaplar yaparlar onlar ama kimse bilmez onların o sırada karşı karşıya olduğu çileyi.bir yandan bekleyip de götümü garantiye mi alsam diye düşünürler bir yandan da ya geçerim o buraya gelene kadar diyip yardırma planları yaparlar.tabi bu aşırı zihin faaliyeti sırasında harekete geçemezler ve uzun bir süre sonra kişiye bağlı olarak ya bismillah diye yola atlarlar-ki bahsedilen yayalar bunlardır- ya da biraz daha tırsak davranıp arabanın geçip gitmesini beklerler.bu arada nedense araba beklenirse karşıya geçilebilecek süreye sahip olunduğu anlaşılır genelde.her neyse kısaca diyorum ki manasız davranışları olan yayalar sadece kararsız kalan yayalardır.kendilerine hoşgörüyle yaklaşılması gerekir.
    (bkz: hepimiz yayayız)
    (ayqch, 21.11.2006 19:25 ~ 28.11.2006 13:22)
  3. (bkz: @893753)
    (hansvoralberg, 21.11.2006 20:46)
  4. aile boyu parenda atarak karşıdan karşıya geçen yayalardır.
    (bkz: ben bugün bunu gördüm)
    (vampirella, 21.05.2008 11:23)
  5. özellikle orta anadolu illerinde manasızlıkları tavan yapmış yayalardır.

teyzelerim, amcalarım kaldırımdan ziyade yolun ortasında takılmaya bayılır.
    genelde ellerinde poşet ve ya bastonla gezerler.. kornaya bassam ayıp olcak dersin, basmasam başka dert neyse bastım gitti derken kulaklarda yankılanan senkronize küfürleri duyabilirsin.

bir de o anadolu illerinde takım elbiseli bıyıkları yeni terlemiş ergenler vardır ki arabayla yol ortasında karşılaşırsa artislik ivmesi fırlar..:
    önce araba içindeki insan delici bakışlarla kesilir, yolun ortasında arabaya omuz koymak isteği uyanır, arabanın içindeki kadınsa o ivme ikiyle çarpılır.

lakin sürücü yaradana sığınıp az gaza yüklenince polat alemdar değil her gün kız meslek lisesi önünde takılan "hasan" olduğunu anlar. (hasanlardan özür) kendini polatla tamamen özdeşleştiren arabaya omuz koyma konusunda daha idealist davrananların bok yoluna gitme olasılığı hayli fazladır.
    (duny, 21.05.2008 11:59 ~ 12:01)