|
|
- orgazmın doruklarında beklenilen 2006 yapımı uzak doğu filmidir.
http://www.beyazperde.com/...
- kostüm tasarımının oscara aday gösterilmesini çok haklı bulduğum, li gong un güzellğine hayran kaldığım ingilizcesi curse of the golden flower olan film. yönetmeni de yimou zhang dır.
(bkz: hero)
(bkz: house of flying daggers)
- görsel açıdan oldukça doyurucu bir film olsada, yeni dönem türk tv dizileri tadındaki iç içe entrikalar, finaldeki abartı "al sana hain, asıl al sana, sende mi brütüs" tadında ki ihanet oyunları inandırıcı değildi. ama yinede sırf olağanüstü renk cümbüşü ve mekan/kostüm tasarımı yüzünden izlenmelidir. uzak doğu sineması meraklısı için kaçırılımamalı.
- tek kelimeyle görselliğiyle büyüleyen bir film..bence kesinlikle en iyi görüntü yönetmeni ve en iyi kostüm oscar'larını almalıydı..konu ve senaryo da ilginç ve başarılı fakat kendinizi muhteşem görüntülere öyle bir kaptırıyorsunuz ki senaryo önemsiz hale geliyor..özellikle savaş sahnesindeki o sapsarı krizantem tarlaları mükemmel bir görüntü sağlıyor..tavsiye ederim..oscar'larda bir kez daha ne kadar taraflı davrandıklarını gördüm..bi tarafta bence dandik ve özelliği olmayan dream girls'ün o ödülleri toplaması diğer tarafta tamamıyla hakeden bir curse of the golden flower..
- (bkz: aile kavgası)
|