genital dönemin ahret sualcileri.
geçmiş zaman olur ki diyeceğim ama topu topu 15 senelik bir iç geçirmedir bu. saklambaçtan ümit milli 9 aylık kadrolarına, oradan da mahalle maçlarının müzmin yedeği statüsüne anca sıçrayabildğim yıllardan bahsediyorum.
ilk okul 1'den 5'e kadar nasıl bir kabir azabıdır, hayata küsme sebebidir ki sokağa misket yuvarlamaya tırsar bir bünyeyle kapının önünde pabuçları bağlardık: ahmet, ekrem, levent ve ben.
ve fakat mehmet ibnesi kuş olup uçmadan gıcır mı gıcır kırmızı pinoyasına bir tur binmek uğruna herşeyi göze alırdık. ah be faik amca ne vardı o masayı evininin önüne kurup yakın gözlüklerinle bulmaca çözerken ''lan keratalar gelin bakim buraya demenin''..
buraya kadar anlatılanlar nedeniyle faik amcanın
inşaatçı bizim de
ellenen olduğumuz düşüncesi kafasında süzüm süzüm süzülen varsa şiddetle kınıyorum.
bu faik amca o vakitler 50 yaşlarında ton ton bir karayollarından emekli memurdu. bizimle olan hesabını bitirdikten sonra birinci kat olan evine balkondan girer, hanımına yardım olsun diye salata yapardı. on parmağında on marifet!
de faik amca bu kadar tarih bilgisi malumatıyla biz sabi sübyanlardan ne istersdin; çarpım tablosundan girip bilmem ne ülkesinin enlem ve boylamalrını soracak coğrafya bilgisiyle bize o coğrafyayı neden dar ederdin.
faik amca: gelin len buraya..
biz dört buzağı (lisede dana üniversitede öküz olacaktık her nedense): faik amca, faik amcaaa (afacanlığımızı siksinler)
fa: napıyonuz oğlum, ödevlerinizi yaptınız mı siz?
bdb:mors oynuyorduk faik amca
fa: mors haa.. bu size bişey hatırlatıyor mu?
bdb:..!!??(bildiğin alık ten ten bakışı)
fa: kızıl, kıpkızıl, gezegen..
bdb: ...??
fa:oğlum ne öğretiyorlar len size okulda?
bdb::.!!?
fa: ahmet söle bakim kasrı şirin antlaşmasının tarihini!?
oysa ki ahmet kendi doğum gününü bile bilmezdi; yavşak sonra anadolu lisesini kazanıp mahallede ilk vatizyornaym diye dolaşan da o olacaktı ya neyse..
sen beşin karesini al, sen türkiye’nin haritsasını toprağa çiz, sen yüz ölçümünü söyle direktifleriyle bir yanık sesli ademoğlunun minareden okuyacağı akşam ezanını beklerdik. ee devir oyun saat çizelgesinin başa güneş geçmesi riskinin azaldığı ikindi vakitleri ile akşam ezanına göre ayarlandığı devirdir.
bu malumatfuruşçuluk işkencesi sırasında psikolojik savaşı kaybeden de levent olurdu. ağlardı salak. faik amca da daha bir üzerine giderdi. bense hiç ağlamazdım. yani yanında. eve kadar dişimi sıkardım.bir insanın gururuyla bu kadar oynanmaz ki faik amc ühü ühüüü..
ama bizim peder de kabahat var. arkadaşım sen her gördüğün yerde adama gaz verirsen olacağı budur. ‘’eti senin kemiği benim’’..
ya faik amca olur da bunu okursan tavsiyelerim var. montesorri yöntemiyle çocuk eğitimi diye bir şey varmış onu uygula, öğrenci merkezli eğitimi kullan.. 7 kere 8 i bilemedik diye kulak çekip lastiğe çevirmenin ne alemi vardı..
benim ben..
‘’lenn sünnetsiz sen söyle’’
hatırladın mı?