nick'ini gören insanın yüzünde bir tebessüm oluşturan "mal mı nasıl yani?" dedirten sözlüğün eski yazarı. annesinin dediği üzere(bakınız vermek isterdim ama girileri silinmiş) isminin başındaki "mal" zenginlik olarak algılanmalıdır.gerçek anlamda mülk zengini değildir elbette. ne zenginidir ozaman? zeka zengini mesela. 5 dakikayı onunla geçirmeniz yeter buna şahit olmanız için. şu anda sözlük yazarı olmamasının sebebi de zekasıdır,hazır cevaplılığıdır bana göre. futbol,müzik,kitap vb. gibi konulardaki bilgisi de zenginlik olarak adlandırılabilir.herhangi bir konuda özellikle istatistik tarzı bir sıralama varsa maloğlan adını ikincilikte bile görmek istemez. birara sözlükte de en sevilen giriler kategorisinde 15. sıradaydı. sözlük ömrü uzun olsaydı en üstte görmek an meselesiydi. yakında türk kanallarında friends ya da scrubs tadında ama uyarlama olmayan bir sitcom görürseniz emin olabilirsiniz ki senaryosu maloglan'a aittir.zaten ondan başkası o güzellikte yapabilir mi diye sorarsanız benim cevabım hayır olur. keşke güzel yazılarından mahrum bırakılmasaydık.büyük şanssızlık. bizim için değil tabi.çünkü biz onun arkadaşı olan şanslı insanlarız.sözlük okurları burda mağdur olan...
her sözlüğün, içinde kağıt kalem, film, senaryo vs olan her ortamın ama daha çok her ailenin ihtiyacı olan kişidir. hayatımda beni keyifle güldüren tek kişidir.
tanımanın şans, dostluğuna sahip olmanın ise vazgeçilmez olduğu, birlikte vakit geçirmenin büyük keyif verdiği, konuştuğunuz her an sizi biraz daha siz yapan insan...zekasını ve yeteneğini sadece bizlerle paylaşarak, diğer insanları eksik bıraktığını düşünmüşümdür hep...
ama biliyorum ki, çok yakında herkes onu konuşacak ve onu izleyecek ve maloglan televizyonda bir numara olacak! nerden biliyorum? çünkü o ikinciliği asla kabul etmez...
bitişik yazılan bir mahladır.
tanımıyorsanız yazık size. çok şey kaçırdınız. kültürlü mü kültürlü. efendi mi efendi. komik mi komik. yaratıcı. zeki. klonlansa da her eve iki tane maloglan verilse. bu iki klon konuşsa sohbet etse.kimse geçim derdiyle, yoksullukla vs. ilgilenmez. afyon gibidir. sizi rahatlatır. kesin öğrenebileceğiniz bir şeyler vardır ondan. bu arada mal gibi değildir. bal gibidir; hakikisinden. sözlük yazarlığı az mı kalıyor? bunu zaman gösterecek.
nick ile aslın birbiriyle uyumsuz olduğunu anlamama yol açmış 3.nesil yazar.kanımca sözlükteki en hoş nicklerden birine de sahiptir şaka bir yana.ukte doldurmadaki başarılarının devamını dilerim kendisinin.
efendim 4 giri öncesine bakarsanız kendisine abi* demiş ve yanında da bir (!) kondurmuşum..o zaman abi lafı biraz onu sinirlendirmek için kullanılmıştı tarafımdan.lakin şimdi kendisi baya baya bir abim olmuştur..kendisi bitmek tükenmek bilmeyen sabrıyla beni bıkmadan usanmadan dinleyen,derdime ortak olan bir iyilik meleğidir* ayrıca eminimki bartu bebekle birlikte süper bir baba da olacaktır..
ince düşünceli bir yazar.
bu yazarın eserlerini artık favori listeme eklemiyorum. ne yapayım; favori listesine ancak 20 giri ekleyebiliyoruz. sildim sildim 1 tanesi kaldı. diğer girilerle kardeş kardeş duruyor.
öyle girileri var ki, kimi zaman "şu kelimeleri benim önüme yığsalar bu cümleleri kurabilir miyim acaba" diye düşünmekteyim. incecik, neşter gibi keskin bir zekânın ürünü girileri var bu yazarın.
okuyunuz, okutunuz...
her ne kadar kendisiyle uzun süredir tanışıklığım olsa da ancak birlikte çalıştıktan sonra önyargılarımdan kurtulup anlayabildiğim; türkiye'ye absurd komedinin ne olduğunu öğretecek kişi.haberi yok, ama severim kendisini.
sözlükle ilgili her gün yeni bir hayal kırıklığı yaşama sebebi sözlüğün kendisi olamayacağına göre, sorun maloğlanın mallığından kaynaklanmaktadır.
kendisini yetiştirip pırlanta gibi bir yazar olarak döndüğünde -ki bu da az bir ihtimaldir- belki de kullanıcı adını mal ve ötesi olarak değiştirecektir.
tabi yazdığı abuk subuk giriler yokluğunda ispikçilerce tespit edilip şutlanmamış olursa.
bir biçimde sözlüğe küsmüş veya küstürülmüş bir yazar. sebeplerinin bir kısmına vakıf olmakla beraber hepsini ve etkinlik yüzdelerini kestiremiyorum. ancak adım gibi bildiğim bir şey var ki, o da yokluğunda sözlüğün en önemli yazarlarından birinin çok özleneceğidir.
uzun zamandır yazarlık faaliyetlerini azaltmış bir yazarımızın yazılarını bıçak gibi kesmesi, zaten bir süredir uzaklaşmaya meyillendiğim sözlük ortamında yediğim darbelerden biri oldu. bu kimin umurunda veya değil; orasını bilemem. birilerinin umurunda olup olmaması da umrumda değil. kendimce değerlendirdiğimde, kendi tabiriyle "geçici olarak servis dışı" olması sözlük için büyük bir kayıptır.
kendisinin bir gün sözlüğe dönerek güzel yazılarından bizi mahrum etmeyeceğini düşünmekten başka bir şey yapamıyorum.
sözlüğe küsmemesini istediğim, girileri ile neşe kaynağım olmuş yazar. maloğlan küsmesin sözlüğe geri gelsin !! ayrıca ilk defa kendisi için bi nickaltı giri girmişimdir..evet insanlık için küçük bi adım ama..
yakın zamanda askere uğurlayacağız kendisini. gönül isterdi ki yokluğunda okumamız için daha çok yazsaydı.
hani, insan askere gidince hayatı öğrenir ya da her erkek için gereklidir falan derler ya maloğlan'ın bu anlamda öğrenecek şeyi olduğunu sanmıyorum ama diyorum ki belki bilgisayarından falan biraz uzak kalıp, düşünmek için çok zamanı olunca, "ben ne için küstüm? kimin için küstüm?" ve "beni seven ve yazılarımı okumaktan keyif alan insanları cezalandırdım aslında" gibi şeyler düşünür de 5 küsur ay* sonra oğlunun yeni fotoğrafları ve zeka ürünü yazıları ile aramıza döner.
bunu bencilce istiyorum aslında. yazılarını okumak istediğim için. yoksa fazlasıyla haksızlığa uğradı ve sözlükten soğumak için çokca sebebi var.ama yine de köstek olmaya çalışanlara inat devam etmeli.bunca, yazılarını seven, insan için. oğlunun fotoğrafını yayınladığı girisine eksi oy veren için. yazmalı ki yine en sevilen giriler istatistiğini parselleyip hakettiği yerde olsun.
çok klasik bir cümle olan "meyve veren ağaç taşlanırmış" diyerek son veriyorum ve bizim için dönmesini istiyorum.
ilgilenenlere not: küsmek kelimesini, konuyla alakalı, ikamesi olabilecek kelime bulamadığım için kullandım. kendisinin böyle bir beyanı yoktur. sadece ortamdan soğumuştur ve yazmak içinden gelmiyordur. mesaj niteliği yoktur yani.
bartucuğun gülücüklerle uğurladığı, gelmesini dört gözle beklediğimiz, son görüşmemizde sarılıp ağladığım ve boğazımda düğümlenenler yüzünden "gözün arkada kalmasın sakın, seni çok seviyoruz" diyemediğim dostum, manevi ağabeyim...
bu askerlik denen ayrılığın ne uzun sürdüğünü anlamama sebep olmuş, sevgilimi gönderdiğimde ne halt edeceğimi düşünüp beni endişelere sevk eden insan...ya özledik gel artııııık