görseller
malezyamalezya
malezyamalezya
belki ilginizi çeker
  1. · qbert
  2. · saravak
  3. · nycteris
  4. · rafflesia
  5. · içinde tanrı yerine allah yazan incil
  6. · bekir coşkun
  7. · 7 eleven
  8. · dukun
  9. · panavision
  10. · rikşa
gündem
  1. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  2. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  3. · öğretmenler günü
  4. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  5. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  6. · ezel
  7. · domuz gribi
  8. · aşık olunacak erkeğin sahip olması gereken üç şey
  9. · self determinasyon

malezya  

1. başkenti kuala lumpur olan ülke.
    (finch, 30.10.2005 02:06)
  2. twin towers adlı dünyanın en yüksek binası başkenti kuala lumpur'dadır. modern mimarinin harikası olarak görülse de içi akmerkez'den farksız, dışı ise ancak devede de boy var dedirten binacıklardan oluşur. iki yüksek ikiz binadan ara katlarda sağlanan bir koridorla içten geçiş vardır ama sadece o plazada çalışanlara. zira normal halk sadece o alışveriş merkezinden oluşan soldaki binanın ilk birkaç katını kullanabilir.
    (thecaltac, 30.10.2005 23:35)
  3. (bkz: truly asia)
    (stocky2001, 22.01.2006 11:11)
  4. zamanında bu ülkeden bir mektup arkadaşım vardı. kızın 4 tane abisi olduğunu öğrenince tırstım, taşındık adresi değiştirdik...
    (ben de öyle biliyordum, 09.03.2006 12:01)
  5. yakında uzaya adam gönderecek güney doğu asya ülkesi. interfax'tan aldığım bir habere göre malezya hükümeti rusya'nın bu işlere bakan acentesi rosoboronexportla yaptığı anlamla ile ilk malezyalı kozmonotun eğitilp dah sonra uluslararası uzay istasyonuna gönderilmesi yönünde anlaşmışlar. anlaşmayı rusya tarafından rosoboroexport yardımcı genel direktörü viktor komardin ile malezya tarafından savunma bakanlığı sekreteri general tan sri subhan jasmon imzalamışlar. verdiği bilgiler için interfax'a teşekkür ederken siz sevgili yurttaşlara yüz yıl sonra swazilanddan sonra bizim de kendi insanımızı uzaya gönderebileceğimizi müjdelemek isterim.
    (chixculub, 22.05.2006 20:29 ~ 20:35)
  6. insanları heryere tükürür, her taksiye bindiğimizde şöför "abi kız ister misin?" der, istemem derseniz "o zaman seni çikolata fabrikamıza götüreyim" der.. o çikolata fabrikasında ne olup biter bilemiyorum ama tehlikeli gibi geldi bana, belki de ben günahını aldım bildiğimiz çikolota fabrikasıdır belki. otelleri ucuz olmasına rağmen çok konforludur. bu ülkede yaşayan çinliler malezyalılardan daha bir cana yakındır. son bir bilgi olarak da eğer superman dvdsi alırsanız içinden blade 2 çıkar.
    (panavision, 29.11.2006 14:58)
  7. (amniah, 25.09.2007 23:44)
  8. bir çocuk doğuğundan itibaren yirmi yaşına kadar, babasının maaşından her ay cüz'i bir miktarın çocuğun hacc parası olarak biriktirildiği ülkedir. çocuk yirmi yaşını doldurunca biriken parayı devlet aileye bir yazı ile bildirir. tabii yirmi yaşı ile yirmibeş yaşları arasında bu parayı kullanarak hacca gitmek zorunda olduğunu da anlatan bir iki paragraf ilavesiyle... o genç şu tarihte hacca gidecem dediği zaman, haccın gerekleri olan tavaf, sa'y, şeytan taşlama ve diğer sünnet ibadetlerin güzel bir şekilde öğrenilmesi için onbeş günlük kursa alınır. kursun çoğunluk süresinde, birebir inşa edilmiş mescid-i haram, kabe, merve, safa tepesi ve gerekli diğer tüm binaları kullanarak birebir hac provası yaparlar. yani orada hacı amca, hacı teyze gibi lakaplar kullanılmaz. ayrıca cuma kelimesinin toplanmak olan manasını da iyi anladıklarından sadece cuma ve bayram gibi toplu namazlarda dolan onbinlerce kişilik camileri vardır. hani meşhur ramazan geldi fotoğraflarında kullanılan geniş çaplı mermer direkli camilerden. ayrıca sağda solda insan asıldığı veya şeytan taşlama provalarında hazırda bekleyen zânî veya zâniyelerin taşlandığı da görülmemiştir. işte böyle kendi yağıyla kavrulan bir ülkedir malezya. kendilerinin gayet benimsemiş olduğu münzevi hayat tarzının başka memleketlerde rant kapısı yapıldığından bile haberleri yoktur.
    (keshuri, 26.09.2007 00:05)
  9. çok mal bir ülkedir. adından da belli zaten. türkiye mal olmasın!
    (azwepsa, 26.09.2007 10:39)
  10. (altlejant, 26.09.2007 12:46)
  11. ekonomide türkiye ye fark filan atamamış ülkedir.
    (bkz: http://en.wikipedia.org/...)
    (volkanat, 27.09.2007 20:36)
  12. türkiyenin olabileceği alternatif ülkelerlistesine yeni üye olmuş,nüfusun %45'i müslüman olmasına rağmen yer yer şeriat ile yönetilen son günlerin gözde ülkesi
    (manidoo, 01.10.2007 20:55 ~ 20:58)
  13. alkollü araç kullanarak birinin ölümüne sebebiyet vermenin cezasının ölüm olduğu ülke.
    (aaron edelman, 27.10.2007 22:03)
  14. gelişmiş sıfatı taşımaya en yaklaşmış tek islam ülkesi
    (syurt, 06.11.2007 11:39)
  15. hâlâ malezyalılaştıramadıklarının da bulunduğu bir tarafta din ile iç içe diğer tarafta gece hayatı ve turizmin son derece iç içe gittiği ülke.

gitmesekte kalmasak ta malezya bizim malezyamızdır

(bkz: malezyalıların türk olması)
    (bkz: dünya türk olsun)
    (bkz: yuh aq)
    (itirazım var sayın yönetici, 03.02.2008 21:02 ~ 21:07)
  16. geçen sene, 2020 yılında ay'a insan göndermek üzere çalıştıklarını açıklayan ülke.
    (easy company, 25.02.2008 11:08)
  17. derler ki:
    sömürüyü seven batılı ülkeler tarafından "ucuz emek cenneti" olarak görülür.az bi paraya insanları saatlerce çalıştırırlar.ucuza mal ettikleri ünlü bilinen firmaların mallarını sana bana on katına satarlar.
    ayrıca bayrağı amerika bayrağına çok mu benziyor ne?
    (terrarin, 04.05.2008 13:16 ~ 16:54)
  18. 30 günü aşmayan seyahatlerde türkiye cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemeyen bir ülke.
    (dünyayı kurtaran adam, 02.04.2009 11:06)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil