görseller
malcolm in the middlemalcolm in the middle
malcolm in the middlemalcolm in the middle
belki ilginizi çeker
  1. · dewey
  2. · boss of me
  3. · you better be naked when i get back
  4. · spoiler
  5. · geceyarısından sonra cnbce izlemek
  6. · bryan cranston
  7. · dewey
  8. · boss
  9. · life is unfair
  10. · altmış birinci emmy ödülleri
  11. · müziği her yerde serbest bırak (reklam)
gündem
  1. · sözlük yazarlarının son kaybettikleri eşyalar
  2. · şişman ama yüzü güzel kız
  3. · hiç içki içmemiş insan
  4. · tek kullanımlık şeyler
  5. · hastası olunan sözler
  6. · diyarbakırspor un küme düşmesi
  7. · dönerle ayranın aynı anda bitmesi
  8. · tarife yumurtlayan tavuk
  9. · iflas etmeye mahkum şirket isimleri
 sayfa  / 2

malcolm in the middle  

1. cnbc-e sitcomlarından biri
    (deep thinker, 01.05.2004 17:00 ~ 13.09.2008 15:11)
  2. you re not the boss of me now
    you re not the boss of me now
    and you re not so big.. gibi bi jenerik muzigi olan "büyüklere çocuk komedisi"

malcolm mı çok itici, ben mi çocukları sevmiyorum?
    (the weakest link, 01.05.2004 17:18)
  3. ismi "ortanca malcolm" demek olan güzel dizi.
    (empedans, 01.05.2004 20:24)
  4. türk sitcomlarına 5 basar. çocuk mocuk
    (invisibleruh, 01.05.2004 22:25)
  5. zeki bir çocuk olan malcolm'ı, orta zeka seviyesine ve garip alışkanlıklara sahip olan ailesini anlatan güzel bir dizi
    (nienna, 01.05.2004 22:31)
  6. maymuna benzeyen kardeşi dewey, askeri okulda okuyan francis, ve psikopat ağabeyi ile, tam bir kabus olan annesi ile, malcolm`un kendisi çok itici olmasina rağmen seyretmeye değer, eğlenceli dizi.
    (the weakest link, 17.07.2004 13:22)
  7. (bkz. dewey)
    (stocky2001, 17.07.2004 13:31)
  8. dünyanın en psikopat annesinin nası olabileceğini gösteren eğlenceli dizi.
    (bewitchingwitch, 17.07.2004 22:50)
  9. izledikçe müthişliği anlaşılan, önce deli bunlar diye baktığınız insanların bölümleri izledikçe nasıl mükemmel bir aile ortamı yarattığını gösteren, ara sıra da gülme komasına sokan üstün dizi.(bkz. you better be naked when i get back)
    (bkz. geceyarısından sonra cnbce izlemek)
    (soruisareti, 17.07.2004 23:16)
  10. (bkz. boss of me)
    (headfucker, 28.07.2004 19:16)
  11. they might be giants - boss me
    adlı parça theme'idir bu dizinin.
    (allezz, 13.09.2004 20:39)
  12. anne karakterine taptığım dizi. bir bölümde bozulan arabaya bağırarak çalıştırmıştır. çocuklardan da dewey en komiği bana göre. bölüm başında aileden kopup bölümün sonunda farkedilmeden geri dödüğü bölümlerde koparıyor
    (acı çikolata, 13.09.2004 22:06)
  13. oldukça başarılı bir dizidir.izlerken gülmekten kopmuşluğum vardır.aile bireylerinin karakterleri ayrı ayrı faciadır.malcolm a göre oldukça gerzek olan kardeşleri, malcolm u delirten annesi ve aralarında geçen dialoglar izlenmeye değerdir.
    (marla singer, 20.01.2005 01:24)
  14. kontrol manyağı bir kadının elindeki çeşitli yaş gruplarına mensup erkekleri alaşağı eden, her bölümde bir şekilde kadının akıllı, cesur, çekici ve korkunç olduğunu gözler önüne seren; ancak her şeye rağmen insanın kendine yapıştıran izlemeye zorlayan, kıran geçiren harikulade bir dizi. yine de zaman zaman yapımcı veya yönetmeninin veyahut hiç olmazsa senaristin kadınsı ağırlıklara sahip bir varlık olduğunu düşünmekten alamam kendimi.
    (fempusay, 15.02.2005 14:52)
  15. yarar yıkar,fazla komiktir,çok eğlencelidir,insana televizyondan uzak geçirdiği dönemlerde 'olsa da izlesem' dedirten bir süpper komedi dizisidir.
    (jelly bom, 18.11.2005 19:05)
  16. başroldeki çocuğun ikâmet ettiğim semtin vehbi orakçı* adlı belediye başkanına benzemesiyle dikkatimi çekmiş dizi.
    (venom, 18.07.2006 22:19)
  17. başladığı zaman sizi ekrana kilitleyebilen, malcolm kadar onun babasına ve annesine de hasta olunabilen dizi.
    (maia, 16.01.2007 20:02)
  18. son bölümü salı günü yayınlanan dizidir.. tam olarak izlemedim ama malcolm harvard ı kazanmıştır..ama onu üniversite okumadan da çok zengin edecek bir iş teklifi almıştır ama anne karakteri olan lois buna izin vermez ve malcolm harvard a gider ama burs olayların da bir karışıklık olur ve hem okur hemde harvard da hademelik yapmak zorunda kalır..ve benim en sevdiğim karakter resee ise lois in şişman arkadaşının yanına taşınır ve oda kendi liselerin de hademelik yapmaya başlar..kısacası cok severek izlediğim dizim bitti ve beni çok üzerek bitti.
    (bkz: biten dizinin ardından ağlamak)
    (bkz: keşke bitmeseydi laa)
    (bkz: küçük ev bugün çok acıklı)
    (uzun kesilmiş kereviz, 22.02.2007 09:21)
  19. malcolm karakterindeki yavrunun diziden vurduğu parayla yeni hollywood emlak krallığına aday olduğu dizi.
    (ven, 22.02.2007 11:09)
  20. 20 şubat 2007 salı, cnbc-e'de yayınlan büyük finali ile son bulmuş en sevdiğim dizilerimden biridir.
    dizilerimden diyorum çünkü altı yıldır bende öyle samimiyet oluşturmuşki farkında olmadan sahiplenmişim, özümlemişim, şimdi anlıyorum.
    sanki aileden biri olmuş çıkmışlar, bunca yıldır onca sinir stresin arasında tebessüm ettirmiş yüzümüzü güldürmüşler.
    evet , efsane sona ermiş, bir daha izleyemeyecek olmanın burukluğu içimi sarmıştır.
    keşke malcolm eşşek kadar olmasaydı, çizgi filmlerdeki gibi hiç büyümeseydide dizi de devam etseydi.
    salı günleri yorgun argın işten eve döndüğümde, çocuksu bir neşeyle başlamasını beklediğim arıza aile , malcolm, hal, lois, reese, dewey, francis , sizi çok özleyeceğim.

abarttım mı ?
    yes no ,
    maybe ,
    i don't know..
    (sade, 22.02.2007 14:19 ~ 15:30)
  21. dewey gibi psikopat bir çocuğun psikopat genlerini annesinden aldığı konusunda izleyiciler hemfikirdirler.
    (untouchables, 25.06.2007 17:11)
  22. sıkkın bünyelere ilaç gibi gelen eğlenceli izlenebilir dizi.
    (rodion, 26.06.2007 00:00)
  23. bugün izlediğim son bölümüyle içimden birşeyler almış dizi...

-- spoiler içeriyo ne olur ne olmaz --

hep özendiğim malcolm'un eşek kadar olması ve harvard, reese'in bile kendine bir hayat kurabilmesi, son sahnede dewey ve jamie arasındaki kardeşlik, yoldaki 6.çocuk, francis'in hayallerindeki iş... evet, sürekli güldüren dizi son sahneleriyle beni ağlattı bugün...
    (noscho, 08.07.2007 23:24)
  24. son bölümdeki patlamanın sonrasında anneye çemkiren malcolm'a annesinin verdiği cevap şuurumu bulandırmış; nefesimi kesmiştir.
    (bkz: aşağıda)

-----------spoiler-----------

söz konusu diyalog bulunmuş ve çevirilmiştir. "izlerim ben" diyorsanız mutlaka bölümü izleyin ama okumayı isteyenler, buyrun:

bütün aile baştan aşağı boka bulanmış, temizlenmeya çalışırken,

malcolm: biliyor musunuz, mutluyum. bu uyuyor, hayatım şu an tam hissettiğim gibi görünüyor. (annesine hitaben) bana nasıl böyle ihanet edebilirsin?

lois*:çünkü o işi alacaktın ve hayatını bir kenara atmana izin vermeyeceğiz.

malcolm: zengin olmak, nasıl hayatımı bir kenara atmak oluyor ki?

lois: çünkü bu senin yaşaman gereken hayat değil! yaşaman gereken hayatta harvard'a gidecek ve verecekleri tüm bursları kazanacaksın. döneminin birincisi olarak mezun olup kamu yararına savcı ya da bir kurumun yöneticisi çalışmaya başlayacak, ardından orta çapta bir eyaletin valisi ve sonrasında da başkan olacaksın.

malcolm: ne?!

lois: amerika birleşik devletleri'nin.

malcolm(babasına): baba?

hal*: üzgünüm evlat, bu doğru.

francis*: bildiğini sanıyordum.

hal: beklentilerimiz başlangıçta çok daha küçüktü; ama sen çıtayı sürekli yükselttin.

malcolm: ya başkan olmayı istemiyorsam?

hal(ya da lois)*: bunun için çok geç, olacaksın.

malcolm: a, gerçekten mi? peki benim vergi kesintileri ve sermaye gelirleri hakkındaki duruşuma da karar verdiniz mi bari? peki dış politika hedeflerim ne olacak?!

lois: bunlar önemli değil; önemli olan senin, o konumda olup bizim durumumuzdaki insanları bugüne kadar umursamış tek insan olacağın. binlerce yıldır kısa çubuğu çekiyoruz ve ben, kendi adıma, bundan bıktım artık. yani, başkan oluyorsun bayım ve bu da son sözüm.

malcolm: hiç aklınıza, bu işi alıp, gerçekten zengin olduktan sonra başkan olmaya çalışabileceğim gelmedi mi?

lois: elbette geldi. tersine karar verdik.

malcolm: ne?!

lois: çünkü sonrasında iyi bir başkan olmazdın. yeteri kadar sürünmemiş olurdun.

malcolm: ben bütün hayatım boyunca süründüm.

lois: üzgünüm, bu yeterli değil. fakir olmanın ve çok çalışmanın nasıl bir şey olduğunu biliyorsun. şimdiyse yerleri süpürüp, kıçını yırtarak çevrendeki çocukların iki katını başarmayı öğreneceksin. yine de hiç bir şey ifade etmeyecek ve seni hor görecekler. seni sevmelerini deli gibi isteyeceksin ama sevmeyecekler ve bu kalbini kıracak. ama bu durum yüreğini büyütüp gözlerini açacak ve sonunda, hayatta dünyadaki en zeki insan olduğunu kanıtlamaktan daha fazlası olduğunu farkedeceksin. üzgünüm malcolm, ama kolay yoldan gitmiyorsun. eğlenip zengin olmayacak; lüks bir hayat yaşamayacaksın. onu dewey yapacak.

dewey: gerçekten mi?

malcolm: bu inanılmaz; benden ciddi ciddi başkan olmamı bekliyorsunuz. hayır, hayır, üzgünüm. siz benden, amerika birleşik devletleri tarihinin en büyük başkanlarından bir olmamı bekliyorsunuz.

lois: gözlerimin içine bak ve bana bunu yapamayacağını söyle.

malcolm: ...

------------spoiler-----------
    (kökez, 09.07.2007 14:54 ~ 13.07.2007 11:16)
  25. dewey'in kafasının ağırlığını tartmak istemesiyle koparan dizidir.
    kafasını tartıya koyar, kaldırır, ekrana bakar ve "zero" der.
    (busburak, 14.07.2007 23:59)
 sayfa  / 2

© 1923 - 2010 itü sözlük (buraya numaratör koyduk yılı kendi artırıyor artık)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük duyurular  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil
havadis:  itü sözlük blog  ·  twitter  ·  friendfeed  ·  facebook