belki ilginizi çeker
  1. · davin
  2. · malatyalı baz istasyonuna karşı
  3. · radyasyon
  4. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · aşk ı memnu
  2. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  3. · beşiktaş
  4. · yeşim salkım
  5. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  6. · sözlük yazarlarının hayalleri
  7. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  8. · vildan yasasever
  9. · sevişmeyi reddeden erkek

malatyalı çocuğun baz istasyonuna isyanı  

1. insanı gülümseten youtube destekli isyan. buyrun seyredin:

http://www.youtube.com/...

hem çocuk hem tepkili. gerçekten çok şeker. ilahi çocuk, sen çok yaşa.
    (meramise, 15.11.2008 17:16 ~ 17:42)
  2. çöşnüklü olması muhtemel genç kardeşimizin canhıraş feryadı. biraz abartılı bir mesaj ama yerine ulaştığı kesin...
    (minero, 15.11.2008 17:26)
  3. (bkz: vitaminsiz)
    (ben yengenden boşancam, 15.11.2008 17:45)
  4. insanı feci hâlde koparan, en derinden gelen isyanlar.

"niye surumlu ulmadıkça niye böyle yapalım"

"paranız var, şirketleriniz var, hepsi yerin dibine batsın"

"bu radyasyon burda yapılmasa"

radyasyon nasıl yapılıyor be abim?

şaka bir tarafa ama esasen bu videodan çıkarılacak çok şey var, hani diyoruz ya; türkiye gerçekleri. o çocuk o yaşta, daha ne olduğunu bile bilmediği ama zarar vereceğini duyduğu o şeye nasıl da gösteriyor tepkisini, akranları arkada yavşak yavşak sırıtırken o nasıl da ciddi ciddi kızıyor, keşke hepimiz o küçük çocuk gibi düşünebilsek ve daha da önemlisi dile getirebilsek sorunları. yürü sen malatyalı çocuk, dalga geçsek de yürü, sen hepimizden daha büyük adam olacaksın eğer istersen, eğer isterse çevrendekiler...
    (yaşlı çocuk, 23.11.2008 14:06)
  5. yaşına,sosyal durumuna,yaşadığı çevreye göre tüm eksiklerine rağmen baş kaldırabilmiş çocuğun isyanıdır.

evet,belki düşündüklerini doğru düzgün anlatamamış,ifade edememiştir.. ama bu onun suçu mu?suç kimde derseniz,o çocuğun köyüne baz istasyonu kurmak yerine okul yapmayan insanlarda.
    (dooma dooma doom, 23.11.2008 14:14)
  6. sonuna kadar haklı olan ve benim de el uzatılınca ulaşılabilen seviyedeki alın hizama dikilmiş bir baz istasyonuna açtığımız ve sonucunu beklediğim davayla arkasında olduğum çocuktur özellikle ''paranız var şirketleriniz var hepsi de yerin dibine batsın'' tespitiyle aşmış bir kişilik kendisi. hemen hemen aynı duyguları paylaşıyoruz bu süper veletle ve sonuna kadar haklısın koçum ama yanlış yerdesin sen git de yılda 30000 dolara (yazıyla otuzbin amerikan doları) evini,sağlığını,komşusunu satan o denyolara söyle, söyleki ilerde onun çocukları kafasında göt, götünde kafa olan bebeler doğurmasınlar...
    (acalculia, 23.11.2008 18:55)
  7. (minero, 27.11.2008 01:57)
  8. o yaşta o konuşmayı yapabilmiş, o cümleleri kurabilmiş ya, helal olsun lan sana. tarzı, duruşu, konuşması komik olabilir ama asıl kısım yani anlattıkları ile içindeki koca adamı gösterebilmiş herkese. belki de uzun zamandır içinde biriktirdiği isyanı serbest bırakmış artık. alnından öpesim geldi fatih terim gibi. hayat bazen hızlı büyütüyor işte adamı. radyasyonlarına bir kendilerine iki lan! isyanlardayım...
    (spongebob, 27.11.2008 02:16)
  9. "niiye birbirimizi kıralım" derken, "niye" kelimesinde incelen ses tonu beni benden almaktadır. çocuk "bu radyasyon burda yapılmasa, gitse başka yerde yapılsa ulmaz mı" şeklinde serzenirken arkadan "dağda, dağda" diye sufle veren arkadaşı da ayrıca güldürüyor beni her seferinde. çok şeker isyan etmiş valla, ayrıca helal olsun herşeye rağmen güzel de anlatmış kendini.
    (koalamsı, 27.11.2008 21:47)
  10. geleceğin stand up'çısını bizlere tanıtıyor bu video. süper.
    (despinaa, 27.11.2008 22:06)
  11. son derece geniş ve rahat bir insan olmama rağmen gülünebilir olsada dalga geçilebilir yanını bulamadığım, youtube'da yayınlanan videodur. gayette içten gelen bir direniş vardır, samimidir, açık ve nettir; "paranız yerin dibine batsın" diyor çocukcağız, ona bir şekilde bu işin parasızlıklarından dolayı başlarına örülmüş bir çorap olduğunu düşündürmüştür birileri ve mutlaka ki böyle hissetmesi için elinde - adlandıramadığı - haklı sebepleri de bulunmaktadır. saf bir köy çocuğudur, sağlıklarını korumak istemektedir. eline geçen fırsatı da son derece ciddi bir şekilde değerlendirmeye çalışmaktadır...
    (kimulanbendenönceludmilladiyekayıtolan, 27.11.2008 23:04)
  12. videoyu dikkatli izlersek, kaç senelik malatyalı olarak söylüyorum (galiba epeydir malatyalıyım) çocuğun şivesi malatya şivesi değil. yamulmuyorsam aslen adıyamanlıdır. elazığ-palulu da olabilir. şivesi o yörelere kaçıyor. tabi bu, çocuğu tutmadığımız anlamına gelmez; aksine ciğerimizdir. boztepe, çarmuzu veya çöşnük'te ikamet ettiğinden şüpheleniyorum. kafasının solundaki yara izinden bol bol "mello met-şello şet-bir kere üç-son gala sünnet" adıyla anılan, kimi insanların "çelik çomak" diye bildiği oyunun biraz canavarımsısını oynadığı anlaşılıyor. kısacası çocuğu çok beğendim. beş kuyu oynarken tüm mahalle veletlerini ütüyordur, alman kalede sınır tanımıyordur. hırçın tarzı çok hoşuma gitti. akşamları o baz istasyonuna davin atmıyorsa ben de bir şey bilmiyorum. gözzümsün.
    (eksiksizuyum, 28.11.2008 00:27)
  13. (o6kara, 28.11.2008 00:29)
  14. malatyanın inderesi mevkiinde ikamet eden çocuğun isyanıdır.çocuk benim yeğenlerim tarafından bizzat ve de şahsen tanınmaktadır.zaten videoda seyredildiği üzere "gitsin dağda yapsın" sözleri oraları bilenler için bir ispat olacaktır.
    (rafinevinterize, 28.11.2008 18:56)
  15. defalarca izleyip helal olsun dediğimdir.

şimdi bir de bununla dalga geçen insanlar var ya, hepsini tek tek teğet geçmek istiyorum.

geleceğin stand-up'cısını tanıtıyor bizlere diye düşünenler de var-mış. eğer ki bu geleceğin stand-upcısı olacak ise sen de ancak onu televizyon başında izleyip ebleh ebleh gülen olacaksın, daha fazlası değil.

o kadar saf bir yanı var ki, o kadar saf bir sevgisi var ki kelimeleri zor toparlatıyor bana. niye birbirimizi kıralım diyor çocuk, daha ne olsun. o konuşurken arkadan kameraya el sallayan adamlar gelecekte de aynı şekilde kameranın gösterdikleriyle yetinecek olanlardır.

yani hakkaten bunda ben komik bir yan göremiyorum, izledikçe de duygulanıyorum abi. ufacık çocuk "paranız var, şirketiniz var hepsi yerin dibine batsın" diyor, kaçımız bu yaşımıza gelmemize rağmen haksızlıklara bu denli tepki gösterebildik. şimdi gelip "ehehehe ne komik söylemiş lan" diyoruz, bi çektirip gidelim lütfen.
    (alexander supertramp, 07.01.2009 12:55)
  16. jericho'da yaşasaydı milli kahraman olacak olan çocuğun isyanı.
    nötron bombası atacak düşmanı bile caydırır o gözlerle.
    (kaplumbağalar da uçar durmaz yerinde, 10.01.2009 20:29)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil