belki ilginizi çeker
  1. · mikro ekonomi
  2. · gsyih
  3. · phillips eğrisi
  4. · gsmh
  5. · keynes
  6. · is lm
  7. · mikro tarih
  8. · makro ekonomi
  9. · iktisat
  10. · makroekonomi
gündem
  1. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  2. · prison brake
  3. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  4. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  5. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  6. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  7. · dünyanın en seksi şarkısı
  8. · yolculukta uyuyamamak
  9. · galatasaraylıların fenerbahçe kompleksi

makro iktisat  

sayfa  / 2
  1. ekonominin bütünündeki ilişkiler inceleyen ekonomi dalıdır..büyük çapta paralar döner..gayri sarfi milli hasılat (bkz: gsmh) gibi mesela..ya da işsizlik da bir örnek olabilir..
    (bkz: mikro ekonomi)
    (zeus, 12.04.2005 00:08)
  2. gayri safi yurt içi hasıla.
    (bkz: gsyih)
    (famenoth, 12.04.2005 00:17)
  3. belli bir dönemdeki ekonomik etkinlik düzeyini belirleyen ve ekonomik büyüklükler arasındaki ilişkileri açıklayan ekonomi dalı
    (andersson, 06.10.2006 19:59)
  4. ekonominin dengeye gelmesi için devletin bir regülatör olarak devreye girmesini öngören iktisat dalı.
    (bkz: keynes)
    (kun3uli, 26.11.2006 21:01)
  5. is, lm, bp eğrilerinin analizleriyle geçecek derstir.
    (kerkerte, 16.01.2007 19:08 ~ 21.05.2009 13:30)
  6. mikroyu almış ve zorda olsa geçmiş bir bünyeye makrosu çok hafif gelir daha zevkli ve daha kolaydır daha büyük paralar döner ve ayrıntı daha azdır
    (bkz: gdp)
    (bkz: cpı)
    (bkz: central bank)
    (sorunsal, 09.04.2007 14:07)
  7. phillips eğrisi ile tanıştığımız derstir.
    (whentheclockstrikesmidniteimontheprowloflove, 31.05.2007 23:28)
  8. mikro iktisat'ı geçemeden alamayacağınız derstir. ayrıca makronun mikrodan daha kolay olduğunu söyleyenler belli ki ercan eren'le tanışmamıştır.
    (capibara, 31.05.2007 23:35 ~ 08.08.2009 22:00)
  9. is lm diye sayıklayarak uyanılmasına neden olabilen ders.
    (tazmanya canavarı, 31.05.2007 23:37 ~ 23:41)
  10. (bkz: mikro tarih)
    (bkz: makro tarih)
    (madalyonun güzel yüzü, 31.05.2007 23:40)
  11. ülke içi ve ülkeler arası ekonomiyi inceleyen, bu konuda çeşitli varsayımlar altında belli sonuçlara varan bilim dalıdır..öyle ki, faizlerin yurtiçi yatırımlarına gayrisafi milli hasılaya etkileri, döviz kurunun faiz ile ilişkisi gibi geniş ölçekli ekonomi kavramları üzerine çalışılmaktadır...ekonominin geneli hakkında bilgi verir..
    (joker, 01.06.2007 00:07)
  12. gsmh'nin uzun ve manasız formülünden başka bir şey hatırlanmak istenmeyen derstir. makro iktisatta olaylar daha maksimal düzeyde ele alınır, bu nedenle mikrodaki detaylar makroda fazlaca yoktur. ancak mantıken daha kolay olması gerekirken, mikrodan zamanında çok iyi notlarla geçilmiş ve fakat makrodan üst üste iki kere kalınmış da olabilir. makronomi olarak kısaltılmaktadır genellikle.
    (abdurrahmanshowtv, 01.06.2007 09:27 ~ 17:34)
  13. henüz iktisadi düşünceler tarihi ve iktisat teorisi derslerini almamış öğrencilere öğretilmesi nedeniyle tuhaf, uzunca bir sayfanın en başından ta dibine kadar devam eden gsmh'nin nasıl oluştuğunu gösteren şeması ve bunların yanındaki artı ve eksileriyle kuvvetli bir ezberi gerekli kılan, bitmek tükenmek bilmeyen ve "öğrenildiğinde"(ezberlenildiğinde olarak okuyunuz) ne işe yaradığını anlamanın pek mümkün olmadığı eğrileriyle öğrenciyi zorlayan, sevgi güran'dan alındığı takdirde aleni işkenceye dönüşmesi kaçınılmaz, fakat herşeye rağmen gerekli bir derstir. güncel iktisadi gelişmeleri kuramsal bir gözle takip etmeye olanak verir.
    (neredesin soğuk kış, 15.08.2007 14:01)
  14. büyük buhran sonrasında "yahu biz bir şeyleri atladık galiba" dedikten sonrasında çıkan teoriler bütünü. biz mikro iyiydik de toptan bakınca noluyormuş bakalım der genelde. her ne kadar mikronun devamı olarak gözükse de değildir, netekim bana ikisini beraber verdiler oh ne güzel dedim (bkz: 2si bir arada).
    genelde hikayemiz "bir zamanlar arz ve talep vardı, bunlar ormanda koşar oynardı" diye başlarken bir anda kendinizi faiz oranları enfilasyonlar şuradan ittirsek buradan pörtler mi gibi farazi sorular ve zibilyon tane grafikle başbaşa bulursunuz. işiniz değilse bulaşmayın derim, zira gözleriniz dolar dolar diye bakmıyorsa (bkz: looney toons) anlamanız çok zor olacaktır.
    (göster bakalım kaynanalar hamamda nasıl bayılır, 15.08.2007 14:10)
  15. is lm grafiğinin oluşumunu 11(yazıyla on bir)tane grafiğin birleştirilmesiyle oluştuğunu gördükten sonra beynime giden oksijenin durmasıyla geçemeyeceğimi anladığım ders.işin ilginci ben bu dersi veremeden programda yapılan değişiklikle ders makro iktisat 1 ve makro iktisat 2 olarak ikiye ayrıldı.allahtan birinden muaf sayıldık da okul kabir azabından cehennem azabına dönmedi.
    (jugador, 26.10.2007 18:00)
  16. yeşilvadininprensesi ile birlikte bugün 3,5 saat odtü kütüphanesinde çalışmamıza sebebiyet veren ders.klasik görüşü ve keynesyen görüşü işler.ama
    bize daha keynes'i öğrenmek nasip olmadı,vizelerden sonra inşallah.business statistics 2 ile karşılaştırdığımda grafiklerinin gözüme pek bir sevimli görüldüğü ders.microsunu daha bir sevmiştim ben bunun..
    (kemancı cerenimo, 26.10.2007 21:06 ~ 21:09)
  17. (wondrous, 13.11.2007 17:46)
  18. uludağ üniversitesinde okuyup da bu dersi ibrahim kanyılmaz isimli hocadan alacak öğrenciler için kabus ile eşdeğer hale gelen derstir. hoca soyadının hakkını verir. zamanında bu hocanın istifası için sağcısı solcusu birleşip eylem yapmıştır.
    (floydian, 13.11.2007 17:51)
  19. keynes,stabilization policies,liquidity trap,ıs-lm relationship ve diğerleri...
    (kemancı cerenimo, 25.12.2007 23:53 ~ 23:53)
  20. bu sabah finali götüme giren derstir...sen git finansı,yönetim muhasebesini rahat rahat geç,bu dersten kal,abi anlamıyorum,kafam basmıyor,hem ben iktisatçı olmayı düşünmüyorum,bu bilgilerin iş hayatında bana zerre kadar yarayacağına da inanmıyorum,nedir bu inat,geçirin kardeşim,sizde kurtulun bende kurtulayım...bugünkü sınavda kağıda yazdıklarım ise ;
    ''hocam inanın bu dersi kaç defa aldığımı hatırlamıyorum,6. senem ve hala bu dersi veremedim,derslere de geliyorum,fakat sınavlar da birşeyler oluyor,yapamıyorum,ders notlarını yalayıp yuttum ama yine olmadı ve bu yazıyı yazma ihtiyacı hissettim maalesef.eğer bu dersi verirsem mezun oluyorum,bu durumumu göz önüne alarak kağıdımı değerlendirirseniz çok sevinirim.teşekkürler...''
    bakalım faydası olacak mı,merakla beklemekteyim...
    (vamişkunan, 18.06.2008 00:04)
  21. 1 sene çalışıp en sonunda ıs diye lm çizdiğim dersin adıdır.çalışmanın işe yaramadığı bir ders.
    (lgn, 18.06.2008 01:07)
  22. uludağ üniversitesi öğrencileri açısından dersi veren kişi ibrahim kanyılmaz ise kat kat zorlaşan ders.
    (albastropos, 18.06.2008 01:44)
  23. mikro iktisata göre daha az karmaşık ve daha gerçekçidir. ilker parasız'ın makro iktisat kitabı bu konuda basit ve anlaşılır gelmişti ve sonrasında aldığım iktisadi derslerin kitaplarını atıp aynı konuları bu kitaptan çalışmıştım. eğer hoca konusunda bir talihsizlik yoksa verilebilitesi çok düşük olmayan derstir.
    (frock, 18.06.2008 09:05)
  24. ingilizce bölümlerde makro değil evladım meykro diye kafamızın etini yiyen hocaların anlattığı bir ders. gdpnin bileşenlerini kavramak ardından keynes dayıyı ve smith yengeyi öğrenmek. aslen maykro economics (mikro iktisat) ev ekonomosini anlatırken, macro economics (makro iktisat) daha geneldir daha ülkeseldir.
    (tekillaseventavşan, 18.06.2008 12:38)
  25. ingiliz ekonomisti john maynard keynes'in ortaya attığı "birey için doğru olan, toplum için doğru olmayabilir. toplum için doğru olan da birey için doğru olmayabilir." anlayışından yola çıkılarak oluşturulan mikro ekonomi karşıtı bir ekonomi sınıflandırmasıdır.
    (bkz: toplam istihdam)
    (bkz: fiyatlar genel düzeyi)
    (bkz: toplam işsizlik)
    (bkz: ekonominin büyüme hızı)
    (eristhabella, 11.07.2008 13:26)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil