görseller
makine mühendisi 

belki ilginizi çeker
  1. · mühendislerin efendisi
  2. · cagla kubat
  3. · necmettin erbakan
  4. · ankaralı namık
  5. · en asil duyguların insanı
  6. · taiichi ohno
  7. · mühendislerin efendisi
  8. · vsuk org
  9. · iş güç sahibi eğitimli ama hala metalci olan adam
  10. · necmettin erbakan
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  2. · kurban bayramı vahşeti
  3. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  4. · prison brake
  5. · günün tek kelimelik özeti
  6. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  7. · dersim katliamı
  8. · biricik
  9. · serdar erener

makine mühendisi*  

1. (bkz: mühendislerin efendisi)
    (delilah, 21.03.2006 21:27)
  2. 4 yıllık makine mühendisliği bölümü mezunlarına verilen ünvan(tabi 4 senede bitirmeniz şart degil)
    üniversite yıllarında hiçbir kızla muhabbeti olmadığından dolayı iş hayatında ve sosyal hayatta sıkıntı yaşayabilen insan modeli.. kafayı yiyenleri bildiğiniz üzere şarkıcılıktan medet umarlar
    (bkz: ajdar) (bkz: ankaralı namık)

yada makine neymiş heheyy ben 3 senede bitiririm, prof bile olurum diyenleri de vardır (bkz: necmettin erbakan)

veyahut makinede kız olmaz diyenlere inat hem girerim, hem derece yaparım, hem de mühendislik yapmam mankenlik yaparım diyen melekler de vardır (bkz: cagla kubat)

velhasıl kelam zor zanaattir makine mühendisi olmak.. okulda herşeyden anlaması gerektiği aşılanır.. "mühendislerin kralısın, şahısın, her alanda gelişmelisin" gazıyla yetişmiştir.. hor görmeyiniz..

son olarak bayanlar sözüm size.. bir makine mühendisi adayı gördüğünüzde çekinmeden sohbet ediniz.. çok büyük sevaptır garibanlara yardım etmek, onları sosyal hayata kazandırmak.. bir dokunun, bir dinleyin bakalım! önyargılarınızı yıkın.. göreceksiniz pamuk helva gibi kalpleri vardır..
    (nearly headless nick, 23.07.2007 15:58)
  3. toplumda o kadar önyargı oluşur ki bu mesleğe,artık birisi ile tanışırken "okumuyorum" desem mi,diye düşünmekteyim her ne kadar çok sevsem de bu mesleğin eğitimini.velhasıl kelam evet kız yoktur bölümlerde ama insan olmak için "illa günde 4-5 saat bulunduğunuz bir ortamda kız mı olmalıdır" diye sormak isterdim önyargı sahibi insanlara.
    (ouzbal, 23.07.2007 16:04 ~ 16:04)
  4. başka bölümdeki kızların fellik fellik kaçtığı, iki makine öğrencisinin kantinde görüp birbirini hiç tanımadığı bölüm öğrencilerinin mezun oluncaki halleri
    (puca, 08.09.2007 00:57 ~ 00:58)
  5. (bkz: ajdar)
    (earendill, 09.01.2008 18:35)
  6. askere gitmek için askeri hastahaneye gittiğimde görevli hemşire sevk kağıdıma baktı ve "bunu psikiatriye sevk edelim" dedi.
    sevk kağıdımda bildiğimiz kimlik ve adres bilgileri ve de makine mühendisi olduğum yazıyordu. şok oldum, "neden oraya gidiyorum deliye benzer bir halim mi var" diyecektim ama diyemedim. çünkü hemşirenin yanında komutan vardı.
    (kopekbaliginingozundekibugu, 13.08.2008 21:58)
  7. (bkz: en asil duyguların insanı)

hayır ben endüstri mühendisiyim ama nedense aldığım derslerden midir bilinmez hep yakın hissetmişimdir. her ne kadar makineciler içten içe kıl da olsalar endüstri mühendisliği bölümüne olsun severiz kendilerini.
    (kaldırımmühendisi, 13.08.2008 22:01 ~ 22:02)
  8. genelde kızların çıkmak için değil evlenmek için istedikleri kişilerdir. bu nedenle mezun oluncaya kadar tek tık olmadan geçen hayatları mezun oldukları anda değişir.
    (felisleox, 13.08.2008 23:25)
  9. odtü makinada okuyan arkadaşımla aramdaki diyalog:

-ee söyle bakalım ne yapar makine mühendisi?
    -ya işte boru falan döşüyoruz.
    -?!?

bildiğim diğer arkadaşlarım bölümü bitireyim derken yaşama enerjilerini kaybettiklerine göre bu kadar basit olmasa gerek.
    (en yavas kaplumbaga, 14.08.2008 00:53 ~ 18:59)
  10. son yıllarda kadın oranının gittikçe arttığı ve artacağı bir meslek.
    sonunda tabular yıkılacak inanıyorum. 'makine mühendisliği erkek mesleğidir' demeyecek artık kimse.
    fakültede kız görünce uzaylı muamelesi yapmayacak.
    bu tabuyu kadın ve erkek makine mühendisleri el ele verip yıkacaklar hatta eminim. ve hiç bir patron, kadının biri 'makine mühendisiyim, iş arıyorum' dediği zaman önyargılı yaklaşmayacak.
    (hayatadair, 26.04.2009 17:05)
  11. işsiz kaldıklarında çok tehlikeli olurlar.
    (bkz: http://www.ensonhaber.com/...)

ayrıca nedir bizim şanssızlığımız arkadaş. önce at hadisesi sonra ajdar şimdide bu.
    (kopekbaliginingozundekibugu, 21.08.2009 10:06)
  12. öğrenciliğinin zor olması yanında esas zorluklar mezun olunca başlar.
    aşağıdaki konuların hepsinde uzman olduğunuz ve bunların hepsinin tamiratını ,tesisatını ,planını, projesini ,imalatını yapabileceğiniz düşünülür.
    -otomotiv , her türlü otobüs, kamyon , araba ve tekerlekli araçlar.
    -çamaşır makinası , buzdolabı , elektrik süpürgesi gibi beyaz eşya grubu.
    -kombi ,kalorifer ,şofben , klima gibi ısı tesisat grubu.
    -bilgisayar , cep telefonu , dvd player gibi elektronik aletlerin tamiratı.
    -hidrolik , pnömatik her türlü sistem.
    -eskavatörler ,kırıcılar ,greyderler gibi iş makinaları.
    -evin içinde oluşabilecek her türlü arızanın tamiratı (en çok görüleni sifonun veya göte su fışkırtan sistemin arızası)
    -gemiler , helikopterler ,ufolar gibi uçan ve yüzen her türlü cihazın iç yüzü.
    -kaynak
    -konstrüksiyon
    -talaşlı imalat
    -plastik enjeksiyon
    -dövme
    -alüminyum enjeksiyon
    -her türlü kalıp , enjeksiyon kalıbı , dövme kalıbı vb.
    -döküm
    -metalurji
    -dişli çarklar vs. vs.vs.

oysaki misal inşaat mühendisi olsanız sadece inşaattan , bilgisayar mühendisi olsanız sadece bilgisayardan , tekstil mühendisi olsanız sadece kıyafetlerden sorumlu tutulacakken veyahut endüstri mühendisi olup hiçbirşeyi bilmeme lüksüne sahip olacakken , makine mühendisi olduğunuzdan dolayı her konuda bilgi sahibi olmanız beklenir, tabiî ki her normal insan evladı gibi bütün bunları en ince ayrıntısına kadar bilemeyeceğinize göre dandik mühendis etiketi yemeniz an meselesidir.
    (atlantisten gelen mühendis, 22.10.2009 15:15)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil