makina mühendisliği 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. sanayi devriminden sonraki dünyayı var eden insanların mesleği.
    (azwepsa, 02.09.2004 16:50)

2. tüm dünyayı var edecek kadar eskiye dayanan mühendislik de denebilir. inşaat sektörü ile birlikte en eski mühendisliktir. tekerleğin icadı için başlangıcı yapılmıştır.

artık günümüzde dünyayı üç sektör yönetmektedir ve her biri insan var oldukça gelişerek varlığını devam ettirecektir. inşaat, makine ve elektronik sektörleri dünyayı somut düzende devran ettirecekler. makine ile elektronik sektörünün(mühendisliklerinin) birleşmesi ile artık dünyanın elindeki güçler son şeklini almaktadır.
    (hell guardian, 02.09.2004 16:55 ~ 16:55)
  3. inşaat mühendisliğine gerekli alet edevat araç gereci yapmak maksadıyla doğmuş, ancak günümüzde hayatımızı kolaylaştıran/zehir eden onlarca icadında da mucitlerini çıkaran ve bu sene kısmetse benim *, kornish'in ve azwepsa'nın titrini kazanacağı meslek
    (stocky2001, 04.09.2004 14:26)
  4. (bkz. itü makina mühendisliği)
    (man on the moon, 04.09.2004 14:27)
  5. daha okulu kazanır kazanmaz, duyan komşuların "evladım bizim robot da bozulmuştu bi el atarsın artık di mi ehe ehe" şeklinde yorumlar getirmesiyle, mühendislik karizmasının bir çırpıda silinip atılmasına vesile olan bölümdür.
    (akasha, 17.10.2004 01:20 ~ 01:20)
  6. öğretilen bilgilerden anlaşılacağı üzere mezun olur olmaz bizlerden dünyayı kurtarmamız beklenecektir. alanı çok geniştir; enerji, otomotiv, otomatik kontrol, konstrüksiyon gibi 4 baba dala ayrılır. mezunları azcık kafaları bastığı takdirde her işi yapabilir, ama emeklerinin karşılığını alabilir mi orası bilinmez.
    (joeykeys, 08.01.2005 21:11 ~ 17.02.2008 02:54)
  7. genetik mühendisliği ile birlikte dünyanın sonunu getireceğine inandığım, mensubu olmaktan ise inanılmaz haz aldığım mühendislik dalıdır. optimizasyon, çevre, etik vs. gibi kavramları zihnimize soktuktan sonra, sadece ekonomik yapılabilirliği göz önünde tutmamız istendiği için kafamızın karışmasının muhtemel olduğu bölümdür de ayrıca.
    (jellicle, 14.02.2005 22:31)
  8. 'nane'ci ajdar'ın nasıl olup da bitirmiş olduğu bölüm
    (famenoth, 14.02.2005 22:39)
  9. lisedeyken makina okumak zordur demişlerdi.. hallederiz bi şekilde demiştim.. şimdi düşünüyorum da lise 1'den sona tm seçip babalar gibi siyasal okumak vardı.. ama yok, iyi kötü fen yapıyoduk ya illa mühendis olur bu çocuk dediler.. bakalım olur mu olmaz mı?! ayrıca öss'de yazmayı düşünenler için bi daha düşünmelerini isteyeceğim meslek..
    (napoleon, 17.10.2005 23:14)
  10. okulu bitirirken ne kadar fazla teorik bilgiye sahip olursanız olun, pratik eksikliği nedeniyle maymun yerine konulacağınız meslektir. zira siz makina elemanları dersinde civataya gelen gerilimleri hesaplamayı öğrenmişsinizdir de bir kaplin nedir ya da flanş çeşitleri nelerdir vs. bilmezsiniz, bilseniz dahi isim bazında kalır bilgileriniz. dolayısı ile şebek yerine konulabilirsiniz bazen. akışkanlar mekaniğine kök söktürüp, imalat konusunda at koşturuyor olmanız ilgilendirmez kimseyi. tabi bu gibi eksikliklerden yararlanıp, kendini büyük görmeye çalışanlar genellikle, mekanik işlerinin alt kademelerinde bulunan kişilerdir ki onlarda çoğu zaman işi götüren ve kurtaran adam pozisyonunda olmalarına rağmen bir çekememezlik duyarlar size karşı. okuyup diploma sahibi olmanız bir suçmuş gibi hissettirilir makina mühendisliğinde.
    bunun tersine mesleki olarak yüksek kademelere çıkıldıkça, alınan keyifin de arttığı mesleklerdendir. zira, tamam ben oldum artık diyemezseniz asla. mutlaka daha yaratıcı bir çözüm vardır. eşekçe bir hata yapmış olsanız bile, nedenleri üzerinde dakikalarca toplantı yapılabilir ve bu toplantı sonunda kendinize yeni bilgiler sağlamış olabilirsiniz. özellikle şirketinizin tecrübeli olmadığı bir alanda görevli makina mühendisi olmak, keyiflerin en büyüğüdür. zira her zaman danışacak birisine sahip olmakla birlikte, medet umulan adam pozisyonunda siz varsınızdır ilk etapta ve bilgi toplayıp çözüm üretmenin keyfine varırsınız.
    her tür mühendislikte çözüm üretme keyfine varmak mümkün olsa da; 4 senelik eğitim ve ardından gelen 2-3 senelik tecrübe yardımı ile daha işin başında olacağınız ender mühendisliklerdendir. hayata toz pembe bakmıyorsanız kendinizi öyle kolayca adamdan sayamazsınız makina mühendisliğinde. bir şekilde diğer mühendisliklerden daha fazla kasıldığımızı düşünsek de, diğerlerinden daha iyi olduğumuzu düşündürtmeye izin vermeyendir makina mühendisliği.
    (jellicle, 14.03.2006 20:56)
  11. makinayı seçmek isteyen kızlarımızı bilgilendirmek adına söylüyorum ki eger bu bölümü istiyorlarsa birçok şeyi göze almaları gerekir.öyle ki ;

-atölye eğitiminde ojeli tırnaklarınızla kaynak yapmak zorunda kalırsınız
    -sürekli erkek muahabbeti dinlersiniz artık küfür sizin için çok normal bir hale gelmiştir önce bi güzel sayarlar sonra size bakıp "pardon yaa" derler zaten bir süre sonra onu da diyen olmaz
    -okula ilk geldiğinizde sınıfta sizi ve sizin gibi birkaç kız daha gören üst sınıf abiler "ooohh burası mis gibi östrojen kokuyo beea!!!" gibi sözler söyleyebilirler hazırlıklı olun abaza kişilikler bolca bulunur
    -ilk başta sürekli erkeklerle içiçe olduğunuz için rahatsız olursunuz ilerleyen zamanlarda ise ortamda sizden ve sizin gibi üç beş makinacı hatundan başka kız olduğu zaman rahatsız olursunuz

tabii iyi yönleri de vardır ;

-her türlü zorluğa rağmen ihtiyacınız olduğunda size elini uzatmak için halihazırda bekleyen bir sürü sap arkadaşınız vardır ve zamanla bir sevgi yumağı olursunuz öyle ki topluca kız keser,ayy kalçası küçükmüş göğsü büyükmüş gibi muhabbetler yaparsınız,hatta yine bir yumak halinde onlarla iddaa oynamaya bile gidersiniz.
    -erkek beyninin nasıl işlediğini özümser,erkek mantığını çözersiniz ve zamanla siz de öyle düşünmeye başlarsınız böylece birçok konuda çok daha rahat olursunuz.sevgiliniz sizi aramadığında "unuttu beni sevmiyo,napıyo acaba başkasıyla mı birlikte?" diye düşünmek yerine arkadaşlarıyla oyuna dalmıştır dersiniz
    -sevgilinizden ayrıldığınızda "amaaaan bana erkek mi yok" dersiniz.(bkz: doğrudur)
    (touch of pink, 07.04.2006 20:07)
  12. baskın türün erkek olduğu bir habitat. hatta kimi üniversitelerde baskın türün tek tür haline geldiği görülmüştür.
    (pushitonmeshitonme, 07.04.2006 20:29)
  13. ömür törpüsüdür. ilk dönem pek bir şey anlamaz saf saf okula gidip gelirsiniz. ikinci dönemden itibaren yavaş yavaş neyin içinde olduğunuzu anlarsınız. makina artık yaşam biçimi haline gelmeye başlar. o noktadan sonra bünyede minimum hasarı bırakarak mezun olmaya çalışmak kişi için en hayırlısıdır.
    (bedford, 07.04.2006 20:56)
  14. ajdar'ın çıkışının ardından her bir üyesine telkinle yaklaştığım mühendis sınıfı..
    (eglaia, 07.04.2006 21:00)
  15. boğaziçi makina bölüm başkanının* tabiriyle
    (bkz: hardcore engineering)
    (çarut, 08.04.2006 00:16)
  16. paraya değil demire yakın çalışılan meslek.
    (smuredfath, 14.04.2006 20:34)
  17. yaptıkları işlerle yüzyıllardır toplumu, çevreyi, hayatı, vs. değiştiren, yönlendren birer sanatçıdır her biri. bir de "sanattan ne anlarlar" derler. bilhakis, sanattır yaptıkları.

ne mutlu makina mühendisiyim diyene!!!
    (azwepsa, 06.06.2006 13:34)
  18. (bkz: makinacı)
    (noctis, 20.08.2006 23:45)
  19. diğer bir çok mühendisliğin temelini oluşturan mühendisliktir.mezun olabilenlerin birçoğunda psikolojik bozukluğun başgösterdiği doğrudur.
    (xander, 20.08.2006 23:59)
  20. okutulan bazı derslerinden ders hocalarının bile pek fazla bişey anlamadığı garip bölüm.. hayır, geçtim ben bu derslerden bi de ona şaşıyorum

(bkz: makina elemanları)
    (bkz: akışkanlar mekaniği)
    (bkz: mekanizmalar)
    (dali, 04.03.2007 20:09)
  21. zaman zaman kazandığım için lanet ettiğim.. hocaların bize birer makineymiş gibi davrandıkları bölüm.ayrıca sınıfta her erkek başına 2 erkek düşmesiyle de okulun erkek yüzdesini artıran bölüm..
    (bkz: termodinamik) dersinde prof.un lan olm bana küfür ettirmeyin şimdi önde 2 tane bayan arkadaşımız da var diyip pis pis güldüğü bölümdür..
    (zottirik, 05.03.2007 16:44)
  22. sahip olunan hayvani teorik bilginin gelecekte deliler gibi bir pratik bilgi isteği ile mezun olduktan sonra da mezun olana kadar verdiğiniz çabayı sarfetmenizi bir zorunluluk haline sokan, insan hayatını kolaylaştırmayı ilk hedef olarak almış yalnız bunun yanında maliyeti düşük verimi yüksek makinalar, aletler yapmakla uğraşan belli bir deneyime sahip olana kadar pek bir ezilen kıymetli meslek dalı, olması muhtemel mesleğim.
    (deulu, 29.03.2007 00:01)
  23. okumak için hayatın çok kısa oldugu bölüm.

(bkz: allahım sen soktun sen çıkart)
    (5kapak1tabak, 29.03.2007 00:11)
  24. bütün mühendisliklerin atasıdır. teknolojinin ilerlemesiyle artık makinelerde,fabrikalarda alanlaşma başlamıştır. buna bağlı olarak bilgisayar,elektronik,endüstri,tekstil vebenzeri mühendislikler ortaya çıkmıştır.zaten bütün fakültelerde makina mühendisliği baskın bölümdür.
    (fargen, 02.04.2007 11:52)
  25. makine mühendisliği iyidir hoştur, temel disiplindir. 4 temel mühendislikten biridir. (diğerleri: elektrik mühendisliği, inşaat mühendisliği, kimya mühendisliği) mekanik anlamda her haltla ilgilenen bir disipindir. lakin her üniversite binlerce öğrencisinin olmasından, dolayısıyla her sene binlerce mezun vermesinden dolayı iş bulmada ciddi problemler yaratabilir sıradan makina mühendislerine. üniversiteye girişte bu mesleği tercih edecek olan talebeler karar verdikleri andan itibaren mezun olduğunda neler olabileceğini düşünmelidirler ve lisans eğitimlerine devam ederken "nasıl sıradan mühendis olmaktan kurtulabilirim?" sorusunu kendilerine defalarca sormaları gerekir. ve tabi bu sorunun cevabı da yine kendilerinde saklıdır.

bir de bu bölümü okumaya gelenler "ille de 4 yılda bitirmem lazım bu bölümü" diye başlarlar.ki büyük bir kısmı istese de istemese de 5. seneye uzatırlar. ya da "ben bu bölümü 5 senede bitirsem de olur" diye başlarlar. o zaman da isteseler de istemeseler de 6. seneye uzatabilirler.
    (genjuure, 21.05.2007 23:31)
 sayfa  / 2