migren ve küme başağrısı sebebiyle oluşan ağrılarda faydası olmayan, ancak diğer ağrılarda kullanabilecek, etkin maddesi flurbiprofen olan ağrı kesici. günlük tavsiye edilen doz 150-200 mg'dır; 300 mg'a kadar çıkabilir. maksimum dozun bir seferde alınması karıncalanma, his kaybı, göz kararması, halsizlik, çarpıntı yapar. tecrübeyle sabittir.
mideye olan yan etkileri nedeniyle apranax forttan çekinen migren sahiplerinin sığındığı ancak fayda göremeyebildiği ilaç. yan etkisi olmadan baş ağrınız hızlı bir şekilde sona ersin istiyorsanız; (bkz: felden flash)
diş ağrısını mucizevi bir şekilde anında kesen ilaç. alerjik bünyelerde, içilmesini takip eden 15 dakika içinde gözlerin şişip kapanmasına, dudakların büyüyüp estetikli bir görünüm almasına neden olduğu da bilinir. aynı etkileri gösteren bir diğeri için;
kız arkadaşı regl olan erkeklerin en has dostu, yardımcısıdır. ilacın bitmesi halinde gece vakti hastane veya açık eczane aramaktansa bir yerlere depolanması şiddetle önerilir.
türk askerinin bütün hastalıklarının çözümü olan ilaçtır. ya da biz askerdeyken ellerinde 1-2 çeşitten başka ilaç yoktu.
a* komutanım bacaaam ağrıyo...
k* yat ve akabinde zerrk....
ya da
a* gomtanım başım ağrıyo...
k* yat ve zerrk...
ya da
a* komutanım bir maruzatım var.
k* söyle evladım.
a* asker rahatsızlandı, baygın komutanım.
(uzmanı göstererek) komutanım sizinle görüşmemi emretti.
k* yat ve zerrrk....
falan diye gider bu böyle. majezik her derde devadır bir nevi...
önemi türk ordusu tarafından kavranmış, ancak sivil halk tarafından sadece kadınlar için uygun olduğu düşünülen ilaç.
bir tek kurşun yarasına iyi gelmiyor, onun dışında her türlü derde deva ilaç .
askerden yeni geldiğim zamanlarda kız arkadaşımın çantasında gördüm ve bir an "aman tanrım yoska bu askerlik mi yapmış " diye kısa bir gelgit yaşadım. çünkü bu ilacı sadece askerler kullanıyor sanıyordum, hatta içeriği top secret falan diye düşündüm. öle sıradan kimseye vermezler, sadece en iyi askerlere verirler sanırdım.
neyse ki adet döneminde süper çare olarak adlandırılıyormuş.
bu ilaç için farklı sloganlar geliyor aklıma.
yemeklere katarsanız süper bir lezzet ortaya çıkar.
aşk acısına birbir.
motordaki aşınmaları %35 azaltıyor.
çirkin kadın yoktur, az majezik vardır.