ünlü türkücü,konuştuğunda ne dediği anlaşılmayan insan
yusuf mahmut tuncer kelimelerinin ilk hecelerini bir araya getirerek yu-ma-tu(bkz.
sqny ve casiq) adında ilginç bir beyaz eşya markası yaratan türk halk müziği sanatçısı
mark&spencer hülya avşar show'a konuk olup sponsor firmanın kendine sunduğu hediye karşısında ''he burdan mark sıpensır beye çok teşekkür ediyoruk''dediği rivayet edilen türkücü.
rock müzikle yakından ilgilendiğini ve evde rock yaptığını beyan etmiş ,
televizyon makinası nın bir bölümünde italyan tenörlere ''bakkal amca ,bakkal amcaaaa'' dedirtmeyi başarmış urfalı türkücü.
(troke, 04.07.2006 23:42)
kültür bakanlığı uyumasın. mahmut tuncer'in seneye eurovision'da bizi temsil etmesi için trt'yle görüşmelere başlasın.
biraz sempatik biraz antipatik biraz permatik sanatçı.
"yav türkiye'de bütün harfler önemlidir ama b harfi hakikaten önemli bir harftir. çünkü gözlük gibidir. bülent hanım'ı çok severim. bülent'e ülent dememek için b harfini kullanmayı tercih ederim. " demiştir vaktiyle, gülme sebebidir, seviyoruz.
"bu sitem amerikanya ya" sözüyle ne kadar duyarlı bir sanatçı olduğunu gözler önüne sermiştir.
yıllar yıllar önce evimizin karşısındaki fabrikanın sahibi olan ve anneciğimin balkonda çıtladığı çekirdek kabuklarının olduğu poşeti, aşağıdan geçerken kafasına düşürmüş olduğu kişidir.kendisinin yukarı doğru nasıl ters ters baktığını ve fakat kendisinden beklenmeyecek şekilde hiç bir hareket veya sözde bulunmadığını anlatır, şaşırtır bizi.
son derece sempatik ve tatlı bir insandır. anak görebildiğim kadarıyla biraz paraya düşkündür..
aslında çoğu standupçıya taş çıkartabilecek bir espri zekasına sahiptir. canlı izleme şansınız olursa ve ortam samimiyse ön masalardan uzak durun, türkü aralarında göz göze gelmemeye dikkat edin yoksa, abicim ne iş yapıyorsun der sohbete başlar ve 50-100 allah ne verdiyse carpar,saz ekibine garsonlara dağıtır.
ama cidden eğlendirir,samimi bir insandır.
hele bir de 'hayriye' diye bir şarkısı vardır ki beni benden almış,gülmekten yerlebir olmama sebebiyet vermiştir.
televizyon makinasına damgasını vuran türkücüdür.ilk konuk olduğunda(belki daha önce de çıkmıştır.zira okan bayülgen çok seviyor kendisini)italyan tenörlerle düet yapması ve rock müzikten kupleleler sunmasıyla bizi koparmıştı.ancaaak, asıl bomba makinanın sezon finaline çıktığında patladı.
okan bayülgen her gelen konuğa yaptığı gibi mahmut abiye de oturacağı yeri gösteren, buraya otur cinsinden bi işaret yaptı.fakat mahmut tuncer bu işareti "programı terket" diye anlamış olacak ki stüdyodan çıktı!daha da komiği okan bayülgen yokluğunu yarım saat sonra! farkedip, yollardan çevirip geri getirdiğinde mahmut abimizin "e sen git dedin yaov" demesiydi.
ilginç bir insan. şöyle bir şey söylemiş:
'' b çok önemli bir harftir. b olmasa bülent'e ülent, bursa'ya ursa derdik.''
yanılmıyorsam dün canlı yayında evlendiremeye çalıştığı iki insanın trajikomik hikayesinin bugünkü günaydında okurken -artık sinir bozukluğundan mı olayın gerçek olduğuna inanamamaktan mı bilinmez- gülmekten yerlere yattığım amca. damadın babasına canlı yayından telefonla bağlanılır, haberi alınca heycanlanıp büyük ihtimalle direksiyon hakimiyetini yitiren adam trafik kazası geçirir, acile kaldırılır, bunu duyan anne stüdyoda fenalaşır, gelin damak gözü yaşlı ne yapacaklarını bilemez haldedirler ama mahmet tuncer türkücü konuklara sanki o gece için özel hazırlanmış acıklı repertuarla türkü çığırmaları konusunda ısrar eder ve hala nikahı kılma derdindedir. damat "annem orada baygın, babamın ne olduğu belli değil, telefonlarına ulaşamıyoruz" diye ağlarken mahmut tuncer "anne iyi misin? iyiysen bir el salla bize.. hah, bak el sallıyor" der, nikahı istemediğini ağlayarak dile getiren damada bak herşeyi hazırladık olmaz öle şey der. stüdyodakiler halaylarla, türkülerle eğlenmeye devam etmektedir.
günaydındaki köşesinde bunun bir kamera şakası olmasını çok umut ettiğini ama ne yazıkki hepsinin gerçek olduğunu dile getiriyor
yüksel aytuğ. biz de gülüyoruz ağlanacak halimize.
kendisini tv de pazarkeyfi logosuyla konuşurken gördüğüm de bu sefer sövmemek için hiç kendimi tutmadığım kişi
(rushmo, 23.03.2008 14:13 ~ 14:14)
"lo lo revello" reklamıyla hafızama kazınmış şahsiyet.
bu gün katıldığı sabah programında da performansının doruğunda olduğunu gözlemlediğim kişi.
alişan veya çağla şikel (hangisi hatırlayamadım şimdi, birbirlerine çok benziyorlar zaten):
- mahmut abi senin eşinde botoks var mı?
- botoks yok, stoks var.
ilahi mahmut tuncer, sen adamı detoks edersin...
dün akşam
filmekimikapsamındaki
beşirle valsfilminin galasında gördüğüm zat-ı muhteremdir. filmden önce kısa çaplı bir şok yaşamama neden olmuş ve/fakat kafamın içinde mahmut tuncer, filmekimi, beşirle vals, mahmut tuncer show gibi kelimlerini birbirleriyle zor da olsa bağdaştırmaya çalışırken beni daha da hayretlere gark eden yanımdakilere onu gösterip "inanmıyom lan mahmut tuncer de gelmiş buraya " dedikten sonra bana anlamsız gözlerle bakıp" mahmut tuncer kim la" demeleri olmuştur. hangi dünyada yaşıyorsunuz da, mahmut tuncerden bihaber kalmışsınız yıllar boyu, hay sokayım o entel beyninize demek geldi içimden ama diyemedim. onun yerine böylesine kendine has bir mizah yapısına sahip orjinal bir kişiliği tanımadıkları için üzüldüm onlara. mahmut tuncerin müziğini asla dinlemeyeceğim ama şahit olduğum dünkü olaydan sonra, default mizah anlayışıyla beraber onun türkiş celebrityler arasındaki yeri daima farklı ve güsel bir yerde olacak benim için.
bir filminde üstad topkapı sarayından tren yoluna atlar, intihar eder.
orada film biter. mahmut abimiz yerde cansız sırtüstü yatarken filmde yazılar akmaya başlar. yönetmen oynayanlar v.s. derken üstad bir ara kafayı kaldırır sağa sola bakar ve geri yatarak ölü rolüne devam eder.
demin bir aşk hikayesi adlı programında beni dumur denizinde dalgalandıran insan. şöyle bir espri yaptı kendisi ya da espri değilmiydi anlamadım çözemiyorum ben pek mahmut tuncer i decoder lazım. neyse elemanın annesine alttan al demek istiyor ama giriş şöyle;
-hoo denizaltını görmeyiz di mi ana ho ho
*
+görmeyiz
-ho neden görmeyiz ana hoa
+neden
-çünkü alttan alır ho ho
bunu da görünce
rabbim bana cleveland dedi